30. 10. 2011 | Richard Wagner

Mladší dorost nezvládl domácí zápas s Letňany, Letci si z Kotliny odvážejí tři body

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorostenci nenavázali na překvapivou výhru v Pardubicích a podlehli třetím Letcům 3:6. V brankovišti Rebelů se dnes objevil Jan Brož, jenž dostal přednost před hrdinou pátečního zápasu Vaněčkem a několikrát svůj tým podržel. Ani jeho výkon však na bodový úspěch nestačil. Dobrým výkonem se také blýskl domácí Lukáš Bláha, jenž zaznamenal tři asistence a stál tak u všech branek Rebelů. Za hosty se kromě brankáře Jandery předvedli v dobrém světle Karabáček a Poljanyčka.

1. třetina – Letňany se ujaly vedení:

Letci na začátku zápasu dostáli svému jménu a do zápasu vlétli s velkou vervou a zle zatápěli Brožovi v brankovišti Rebelů, jenž hned ve druhé minutě musel ze svého arzenálu vytáhnout dva důležité zákroky, když pohotově zasáhl proti nebezpečným střelám od Kvačka a Picálka. Tlak Letňan se mohl ještě zvýšit během přesilové hry, ale domácí obrana zafungovala na výbornou a nedovolila soupeři vážněji ohrozit Brože. Pražané se přeci jen dostali do vedení, když využili špatného střídání domácích a k puku se dostal MARTIN STAROSTA, jenž zblízka prostřelil odrazem o tyčku bezmocného gólmana Brože. Inkasovaná branka donutila Rebely zapnout na vyšší rychlostní stupeň, ale Osmík s Nováčkem nedokázali po velkých zmatcích v obraně Letců překonat gólmana Janderu. Letci mohli přidat druhou branku. Honetschläger ukázal velmi šikovné ruce, když se uvolnil mezi dvěma obránci, ale jeho pokus jen těsně minul levou tyčku Brožovy svatyně.

Rebelové si vypracovali velkou šanci na vyrovnání, ale ta zůstala nevyužita. Krajcigrovo nahození od modré čáry zachytil u levého kruhu číhající útočník Málek, který byl úplně sám před Janderou, jehož se snažil překonat bekhendem, ale muž s maskou hájící branku Letňan puk za svá záda nepustil. Rebelové pokračovali v náporu, ale brankář Jandera odolával. Postupem času se do tlaku dostávali i Letci, kteří na rozdíl od domácích hokejistů svoji převahu dokázali přetavit v druhý zásah. Po nahrávce od Tomáše Honetschlägera předvedl nádherné sólo prostorem mezi kruhy OLEKSANDR POLJANYČKA, který si obešel hned několik protihráčů a krásným blafákem nedal gólmanu Brožovi ani tu nejmenší šanci a Letňany vedly již od dvě branky. Rebelové se pokoušeli o vstřelení kontaktní branky, ale brankář Jandera si s šancí Málka, jenž se cpal po objetí brány do zakončení, poradil. Své útočné snahy neskrývali ani hosté, kteří několikrát ohrozili domácího strážce svatyně, ale ten si se šancí Karabáčka bez problémů poradil.

2. třetina – Letňany udržely dvoubrankový náskok:

Pražané měli v úvodu třetiny převahu, ale se šancemi Kučery a Čapka si Brož poradil. Rebelové se také dostali do dobré palebné pozice, ale Kraučukovu pokusu scházela potřebná přesnost. Rebelové se nakonec přeci jen radovali ze vstřelení kontaktního gólu. Domácí soubor nejprve přečkal velkou šanci. Když po nahrávce Čapka promáchl před úplně prázdnou bránou Poljanyčka, ale hned z protiútoku se po nahrávce Lukáše Bláhyradoval MARTIN OSMÍK, jenž zblízka propálil padajícího gólmana Janderu. Brodští hokejisté mohli hned vzápětí srovnat, jelikož za katr putoval střelec první branky Starosta, ale kromě jedné vážnější střely, kterou Jandera zlikvidoval lapačkou, si nevypracovali gólovou šanci. Na tahu byli opět Letňany, které si vytvořily velký tlak, který skončil třetí brankou v síti Jana Brože. Kotouč putoval po ose Dominik Čapek - Jakub Zeliska - VÁCLAV KARABÁČEK, přičemž posledně jmenovaný si krásně sjel do volného prostoru před Brožovou svatyní a nahrávku zpoza brány bez přípravy poslal přesně pod horní tyčku.

O chvíli později usedl na lavici hanby Zeliska, ale domácí soubor pohrdl nabídnutou možností a Janderu moc neohrozili. Navíc se ke konci počtení výhody nechal vyloučit Osmík, ale ani Letňany se nedokázaly využít výhodu jednoho muže v poli. Série vyloučení pokračovala, když se nechal vyloučit hostující kapitán Čapek. Rebelové sevřeli Letce, ale bez gólového efektu. Navíc mohli Pražané přidat čtvrtý zásah. Krásným sólem se prezentoval Poljanyčka, který se chopil puku po nepřesné rozehrávce Havlíčkova Brodu, nabral rychlost, vyhnul se dvěma protihráčům a svůj samostatný únik zakončil střelou mezi betony, ale domácí muž s maskou si mezeru mezi svými chrániči pohlídal. Rebelové přidali na obrátkách, ale v cestě ke snížení stavu jim stál brankář Jandera, jenž zneškodnil několik pokusů Rebelů, z nichž nejnebezpečnější byl ten Nguyena, jenž najížděl s Málkem 2 na 1, ale Jandera proti jeho pokusu nastavil svůj beton. Na druhé straně se mohl opět prosadit Karabáček, ale proti jeho pokusu zasáhl Brož vyrážečkou. A mohlo být hůře, jelikož Rebelové šli opět do čtyř, ale Letcům se do konce třetiny nepovedlo přesilovku využít.

3. třetina – Letňany rozhodly o svém vítězství:

Letňany měly raketový nástup do třetí třetiny a již po třiapadesáti vteřinách se radovaly ze vstřelené branky. Jakub Kučera našel přesným pasem před bránou volného VÁCLAVA KARABÁČKA, jemuž stačilo už jen dobře nastavit hůl a poslat puk po ledě mimo dosah gólmana Brože. Jenže domácí družina měla připravenou rychlou odpověď. Nejprve se Jandera zaskvěl proti třem dorážkám z blízka, ale nakonec se musel otočit a podruhé vytáhnout puk ze své klece. Puk od Filipa Nováčka putoval přes Lukáše Bláhu až k ROSTISLAVU KLOFÁČOVI, který tvrdou ránou z velkého nápřahu bez přípravy uklidil puk přesně k levé tyči Milana Jandery. Letci se snažili o navýšení svého náskoku, leč obrana broďáků fungovala na výbornou a kromě střely Karabáčka, kterou bez potíží odrazil Brož betonem, je k ničemu nepouštěli.

Naopak sami si vytvářeli šance na vstřelení kontaktní branky. Asi v největší se ocitl Kolouch, jenž z mezikruží napálil jen horní tyčku. Téměř v zápětí se ve výhodné palebné pozici objevil Kraučuk, jenž však pouze provětral betony Jandery v kleci Letců. Jenže Rebelové zapomněli na Karabáčka, jehož střelu z mezikruží vykopl Brož svými betony a následně ten samý hráč ze stejného místa poslal puk jen těsně vedle červenou tyčku domácí brány. Rebelové se nadále tlačili do útoku a zasypávali Janderu sprškou střel, ale ten stále odolával. Letci si dokonce vyžádali sedm minut před koncem oddychový čas a třicetivteřinová pauza jim zřejmě pomohla. Dvě minuty na to se po nahrávce Oleksandra Poljanyčky prosadil VOJTĚCH KULDA, jenž stál úplně sám v mírném úhlu na pravé straně a zblízka rozesmutnil popáté ochozy v Kotlině.

Rebelové však bleskově odpověděli. Z levé strany vyslal ostrou ránu TOMÁŠ NGUYEN, gólman Jandera chytil puk do své výstroje, ale neudržel jej a touš pomalu, ale jistě doklouzal za jeho záda. Následně nevyužil velkou šanci Polák jehož vychytal Jandera a k dorážce se o kousek nedostal Málek. Letňanští se však dobře bránili nájezdům Rebelů, kteří půl minuty před koncem dostali opět výhodu jednoho muže v poli, odvolali Brože, ale branku se jim vstřelit nepovedlo. Naopak definitivní tečku udělal OLEKSANDR POLJANYČKA, jenž poslal puk do opuštěné klece. V závěru ještě inkasoval osobní desetiminutový trest Osmík a trestem do konce zápasu byl oceněn Nováček.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 3 3 -1 2
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Daniel Jojda 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 1 0 1 -1 0
Daniel Kolouch 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -3 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 -2 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 -1 0
Dušan Mendl 0 0 0 -3 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 -1 0
Filip Nováček 0 1 1 0 20
Martin Osmík 1 0 1 -1 12
Martin Polák 0 0 0 -3 2
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 -2 0
Lukáš Vala 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 0 5 22 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, neděle 30.10.2011 od  
Havl. Brod
3:6
(0:2, 1:1, 2:3)
Havl. Brod - Letňany
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Osmík (Bláha), 44. Klofáč (Bláha, Nováček), 56. Nguyen (Bláha) - 7. Starosta, 17. Poljanyčka (Honetschläger), 28. Karabáček (Zeliska, Čapek), 41. Karabáček (Kučera, Hájek), 56. Kulda (Poljanyčka), 60. Poljanyčka. Vyloučení: 4:4 + Osmík (HBR) 10 min. OT, Nováček (HBR) do konce zápasu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Vaněček) - Klofáč, Bláha (A), Mendl, Krajcigr (A), Suchý, Lacina - Polák, L. Vala, Nguyen, Osmík (C), Málek, Jojda, Kraučuk, Semrád, Přibyl, Kolouch, Cejpek, Nováček

Letňany

Jandera (Kosina) - Starosta, Zeliska, Vyšín, Staněk, Kučera, Hájek - Honetschläger, Poljanyčka, Karabáček, Čapekv(C), Kvaček, Picálek, Polák, Kulda, Dyrynk

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu