29. 10. 2011 | Richard Wagner

Starší dorostenci přehráli Mladou Boleslav a připisují si důležité tři body do tabulky

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Kotlina má za sebou první dnešní utkání, ve kterém hostil starší dorost Mladou Boleslav. Soupeř ze středních Čech nepřijel do Kotliny jen bránit a mnohokrát zle zatápěl Dolejšovi v brance domácích a dokonce dvakrát zazvonil na tyčku. Rebelové vstřelili tři branky v přesilových hrách a autorem dvou z nich byl Filip Dundáček. Brodští hokejisté tedy odčinili porážku ze ŠKO-ENERGO Arény, kde prohráli 2:6.

1. třetina – Boleslavské vyrovnání přišlo vteřinu před koncem:

Rebelové byli v prvních minutách lehce aktivnější a jejich aktivita stoupla díky vyloučení Herciga, který fauloval Osmíka. A brodská družina svou přesilovku rychle přetavila v zisk jednobrankového náskoku. Po přiťuknutí od Jaroslava Melouna napřáhl na modré čáře FILIP DUNDÁČEK a prostřelil gólmana Ašenbrennera, který měl velmi dobře krytý výhled, pod horní tyčku. Středočeši se pokoušeli o vyrovnání, ale proti Nastoupilově ráně se vytáhl Dolejš lapačkou. Ale i domácí squadra se tlačila do útoku, ale s pohotovou ranou Hlídka si poradil ještě pohotověji Ašenbrenner. Výhodu jednoho muže dostala také Mladá Boleslav, ale ke skórování ji nevyužila, ale krátce po skončení přesilovky měl velkou šanci Borovec, ale toho vychytal Dolejš.

A gólman domácích se vytáhl proti velké šanci Boleslavi. Rebelové zapomněli na zadní vrátka a Borovec ujížděl se svým spoluhráčem 2 na 1, Borovec nahrál na brankovišti stojícímu hráčovi, jenž se do puku opřel z první, ale Dolejš se roztáhl na brankovišti jak široký tak dlouhý a puk zachytil do lapačky. A Středočeši nadále tlačili a Dolejš se měl co ohánět. Jejich snahu měla zvýšit ještě přesilovka, ale v jejím průběhu toho hosté moc nepředvedli. Když už to vypadalo, že po první třetině půjdou do šaten veselejší Rebelové, tak se Boleslav prosadila. Po vhazování v útočném pásmu ukořistil Ladislav Marek kotouč a ocitl se společně s JAKUBEM SEMIRÁDEM v samostatném úniku na gólmana Dolejše, který byl proti střele bez přípravy druhého jmenovaného naprosto bezmocný, a soupeř vteřinu před koncem srovnal na 1:1.

2. třetina – Rebelové navýšili svůj náskok:

Druhou třetinu načalo nešťastné zranění hlavního rozhodčího, jenž musel po tvrdém direktu zamířit do kabin. Mladá Boleslav se tlačila do útoku, ale postupně se pomyslné misky útočných vah začaly převažovat více na domácí stranu a v útoku bylo více vidět domácí. Po pěti minutách strávených v kabinách se vrátil na led hlavní sudí Talpa a krátce na to poslal za katr Bočka. A Rebelové nabídnutou šanci bezezbytku využili. Po přiťuknutí Radima Žučka napřáhl ke střele David Vala, přičemž puku ještě vložil do cesty svou hůl ONDŘEJ HLÍDEK a šikovnou tečí překonal brankáře Ašenbrennera. Vstřelená branka byla motorem pro domácí, kteří se tlačili před hostujícího gólmana. Boleslav se postupně začala z branky oklepávat a dostala možnost přesilové hry.

Jenže hokejisté z města Škodovek nedokázali nabídnutou šanci využít. Navíc putoval za katr Kurka a chvíli po něm si šel svůj trest odpykat také Podsedníček. A Rebelové při hře 5 na 3 navýšili své vedení. Nejdříve nastřelil FILIP DUNDÁČEK od modré čáry tyčku, ale při druhém pokusu po přiťuknutí Tomáše Dvořáka ze stejné pozice trefil nechytatelnou dělovkou přesně k pravé Ašenbrennerově tyčce. Broďáci pokračovali již v klasické přesilovce a jejich útočná snaha pokračovala i po skončení přesilové hry, ale žádnou branku nepřinesla a do útoku se opět začala pomalu dostávat i Mladá Boleslav. Nepříjemná situace přišla dvě minuty před koncem, kdy během čtyř vteřin putovali na trestnou Vala s Osmíkem. A Středočeši nebezpečně hrozili, Dolejš měl velkou spoustu štěstí, když z dorážky trefil Kůrka tyč a následně orazítkoval brankovou konstrukci také Semirád. Boleslavští hokejisté i nadále tlačili a Dolejš se měl co ohánět, ale dvoubrankový náskok zůstal nezměněn.

3. třetina - Rebelové už výhru nepustili:

Třetí část hry načali Rebelové brzkou brankou. V prostoru levého kruhu se dostal ke střele MARTIN OSMÍK a mířil přesně mezi betony gólmana Ašenbrennera, který si neuhlídal bližší tyčku. Po této brance se nechal Ašenbrenner vystřídat Janem Plíškem. Mladoboleslavským se nepovedlo využít dvě přesilové hry, když si s jejich šancemi poradil ve velké pohodě chytající Daniel Dolejš. Ten zasáhl betonem i proti střele Bašuse a téměř vzápětí dostala Boleslav další šanci v přesilovce. Během ní byl střelecky aktivní Brzák, ale ani jedna jeho střela neskončila mezi třemi tyčemi.

Po přesilové hře si na své konto připsali po dobrém zákroku oba brankáři. Nejprve Dolejš vykopl betonem střelu Bočka a na druhé straně zneškodnil Plíšek šanci Němce. Pět minut před koncem si velkou šanci vypracoval Ludvík, když přehodil ležícího Plíška, ale současně s ním přehodil i horní tyčku. Rebelové dohráli zápas v přesile, jelikož byli postupně vyloučeni Chmelař s Bočkem. V závěru ještě Dundáčkovi zhatil hattrick Plíšek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 2
Filip Dundáček 2 0 2 1 0
Tomáš Dvořák 0 1 1 1 6
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 0 2
Petr Kuchta 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Jaroslav Meloun 0 1 1 0 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 0 0 0 0
Martin Osmík 1 0 1 0 2
David Vala 0 1 1 0 2
David Voplakal 0 0 0 0 2
Daniel Vosyka 0 0 0 0 0
Radim Žuček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 0 1 41 0 0

Ohlasy k utkání

17. kolo, sobota 29.10.2011 od 12:00
Havl. Brod
4:1
(1:1, 2:0, 1:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Dundáček (Meloun), 28. Hlídek (Vala, Žuček), 34. Dundáček (Dvořák), 41. Osmík - 20. Semirád (Marek). Rozhodčí: Michal Talpa - Milan Dančišin, Tomáš Matějček. Vyloučení: 9:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Jeřábek) - Žuček, Dvořák (A), Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vala - Vosyka, Kuchta (C), Osmík, Hlídek, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec (A).

Ml. Boleslav

Ašenbrenner (od 42. Jan Plíšek) - Groer, Nastoupil, Jakub Plíšek, Kurka, Hercig, Kochubej, Chmelař - Marek, Šír, Bašus, Podsedníček, Dlugoš, Borovec, Semirád, Brzák, Kellerstein, Boček.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu