25. 10. 2011 | Redakce

Prostředím jsem příjemně překvapný, zůstanu minimálně měsíc, hlásí Laitinen

Patřil k nejlepším hráčům zápasu, jenže na body to jeho týmu zase nestačilo. Podruhé nastoupil Jarno Laitinen do branky havlíčkobrodských Rebelů a podruhé zažil porážku. Příchod třiadvacetiletého rodáka z finské Pirkally na Vysočinu je zatím dost neradostný. „Jinak jsem ale zdejším prostředím příjemně překvapený,“ svěřil se Laitinen.

Premiéru v brodském dresu si někdejší juniorský reprezentant Finska odbyl v sobotu v Chomutově. A v dobrém na ni určitě vzpomínat nebude. Během čtyř a půl minut totiž musel lovit puk ze sítě celkem třikrát a nakonec Rebelové prohráli 2:6. „Horší začátek jsem zažít nemohl. Ale je to moje práce, takže jsem se snažil chytit každý další puk a pomoct týmu,“ hlásil nováček havlíčkobrodského mančaftu.

Na Vysočinu se dostal oklikou přes Brno a zůstat by měl minimálně měsíc. „Původně si mě vybrala Kometa, která mi dala určitou nabídku. A v Brně mi pak oznámili, že nějakou dobu odchytám tady v Brodě,“ prozradil Laitinen. „Je to taková zkouška. Po měsíci se potom uvidí, jestli zůstanu, nebo se vrátím,“ dodal.

Zatím si na nové spoluhráče zvyká, stejně jako na odlišné prostředí. „V Česku je to úplně jiné, než u nás. Jiná země, jiný styl života. Ale jak už jsem řekl, zatím jsem mile překvapený,“ přesvědčoval. A ani s jazykovou bariérou prý nemá větší problém. „Někteří kluci tady umějí anglicky, takže je to v pohodě. Jde jenom o to si všechno nějak zažít, ono to půjde.“

Jedním z těch, kteří se s novým spoluhráčem v pohodě domluví, je také útočník Václav Meidl. Pětadvacetiletý hokejista totiž v minulosti působil v zámořské OHL. V pondělním duelu s Ústeckými Lvy byl jediným úspěšným střelcem Rebelů, když v 38. minutě předvedl parádní sólo přes půl hřiště. „Prostě jsem jel rovně a pak zakončil,“ usmíval se.

Celkově mu ale do smíchu moc nebylo, jeho tým totiž neuspěl už počtvrté v řadě. Ústí vyhrálo v Kotlině 4:1. „Můžeme si za to sami, zase jsme udělali několik hloupých chyb,“ přiznal Meidl. „Určité pasáže nebyly z naší strany špatné, jenže bohužel přišly taky výpadky, ve kterých jsme dostali tři góly v podstatě z ničeho,“ dodal.

Kromě už zmiňovaného parádního sóla měl v souboji s lídrem první ligy ještě i jiné šance, jenže další gól už z nich nevytěžil. „Chvilku po tom prvním sólu jsem se dostával do druhého, ale byl jsem faulovaný, takže nešlo pořádně zakončit,“ postěžoval si. „Každopádně se teď snažím střílet co nejčastěji. A doufám, že to tam začne padat,“ svěřil se s přáním.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu