23. 10. 2011 | Luboš Vácha

Mladší dorostenci Třebíče si z Kotliny odvezli všechny body

9. kolo Eliod extraligy mladšího dorostu nám v Havlíčkově Brodě nabídlo derby. Proti Rebelům v neděli nastoupila SK Horácká Slavia Třebíč, což je jejich odvěký rival nejen v lize dospělých. Třebíčtí se zatím potýkali s posledním místem v tabulce, ale o důležité body přijeli bojovat do Kotliny, to se jim podařilo. Havlíčkobrodští měli spoustu dobrých šancí, ze kterých vykřesali pouze jednu branku. Hosté měli šancí méně, ale jejich vyčkání si na ty správné napomohlo k jejich vítězství 2:1.

První třetinu začali aktivněji Rebelové, kteří hostům nedovolili dostat se ke kotouči. K větší šanci se v šesté minutě dostal domácí Bláha když se mu podařilo prokličkovat obranou soupeře. Jeho bekhendový pokus skončil ve Vejmělkově lapačce. O čtyři minuty později pálil do houfu před Vaněčkovou brankou Šimka, pohotová vyrážečka tento pokus znemožnila. Posléze se do střelecké pozice dostal Bláha, jehož střelu se třebíčskému brankáři nepodařilo vykopnout puk dále než ke kruhu, kde napřáhl Nováček. Vejmělka byl znovu připraven a uklidil dorážku pod lapačku. Nováček se potom do šance dostal znovu. Se spoluhráči v tandemu ujížděl na soupeřovu branku, ale v momentě zakončení mu puk sjel z čepele. V 18. minutě zachytil Klofáč rozehru hostů a neprodleně vyslal dělovku na Vejmělkovu branku, která těsně minula její levou část. Potom přihrával Osmík Nováčkovi, ten však promáchl. První branka utkání padla 17 sekund před koncem prvního dějství. Bartůněk se protáhl mezi domácí obranou a adresoval puk na brankové čáře stojícímu Jiřímu Všetečkovi, který v čase 19:43 propasoval touš za Vaněčkova záda – 0:1.

Druhá třetina patřila spíše havlíčkobrodským, neboť se dostávali do velikých šancí, které ale nedokázali proměnit. Prvním pokusem byla Osmíkova nahrávka směřovaná na Koloucha stojícího v brankovišti, ten puk minul. Po chvíli nahrával Vala Jojdovi, jenž ale prázdnou branku netrefil. O minutu později šikovně tečoval nahození od modré Kolouch, odražený kotouč těsně minul Vejmělkovu branku. Domácí stále nepřestávali v tlaku. Nováček zpracoval dlouhý pas od jednoho ze svých obránců a nikým neatakován se podél mantinelu dostal k soupeřově brance. Jeho pokus byl brankářem Horácké Slávie zmařen. Spanilá jízda Rebelů pokračovala až do 36. minuty. Klofáč tvrdě vypálil od modré, jeho projektil se odrazil o zadní mantinel. Odražený puk zachytil Kolouch a naservíroval jej Martinu Osmíkovi, který v čase 35:54 rozvlnil síťku třebíčské svatyně a vyrovnal stav hry –1:1. Dvě minuty po brance domácích se do šance dostal Jojda, ale na Vejmělku nevyzrál. Hosté se do výraznější situace dostali až dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky. Brankář Vaněček musel zasahovat proti tvrdé střele od levého mantinelu. Puk se nachomítl na brankové čáře, ale domácí obrana nedovolila jeho posunu za čáru. Hned po něm přišel Všetečkův bekhendový pokus, minul. Golman Vaněček musel zasahovat ještě vteřinu před koncem třetiny. Mlynářovu střelu lapil.

V třetí dvacetiminutovce se bojovalo o vítěznou branku. Hned v úvodu ohrozil branku domácích střelou mezi betony Bartůněk. Vaněček na to zareagoval včas. O tři minuty později střílel Klofáč, Vejmělkova lapačka znovu čarovala. Onen střílející hráč se blýsknul znovu a to střelou hned z buly, ale jeho střela s následnou dorážkou skončila ve Vejmělkově náručí. Rebelové podobnými příležitostmi tlačili hosty až do poloviny poslední třetiny, ale žádnou se jim nepodařilo proměnit v branku. Zde se potvrdilo hokejové pravidlo nedáš – dostaneš. V čase 50:28 se pod víko havlíčkobrodské branky trefil Tomáš Mlynář - 1:2. Druhá branka Třebíčské nastartovala a tak se jim podařilo dostat Rebely pod tlak. Několikrát se jim podařilo ohrozit Vaněčkovu klec. Dvě minuty před koncem zápasu si domácí vyžádali time out, po kterém následovalo power play. V poslední minutě zápasu šel na dvě minuty za hrubost třebíčský Ferda. Pro Rebely to znamenalo početní výhodu 6:4. Oslabeným hostům se několikrát podařilo vyhodit a ještě šest sekund před koncem trefili tyčku prázdné branky domácích.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 1 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Daniel Jojda 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 1 0
Daniel Kolouch 0 1 1 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 4
Dušan Mendl 0 0 0 -2 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 0 0
Martin Osmík 1 0 1 1 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 58 0 2 20 0 0

Ohlasy k utkání

9. kolo, neděle 23.10.2011 od  
Havl. Brod
1:2
(0:1, 1:0, 0:1)
Havl. Brod - Třebíč
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky:36. Osmík (Kolouch) - 20. Všetečka (Bartůněk), 51. Mlynář (Maštera) . Rozhodčí: Paulík - Polák, Ryšavý. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 0:1, 1:0, 0:1.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček - Polák, Vala, Nguyen, Osmík, Málek, Jelínek, Klofáč, Vacek, Bláha, Jojda, Mendl, Krajcigr, Suchý, Lacina, Kraučuk, Semrád, Přibyl, Kolouch, Cejpek, Nováček

Třebíč

Vejmelka - Oburka, Šimka, Veškrna, Hort, Sysel, Trnka, Hodek - Bartůněk, Mejzlík, Všetečka - Caha, Kajnar, Maštera- Urban, Matov, Ferda - Mlynář, Pokorný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu