23. 10. 2011 | Richard Wagner

Statistické okénko, aneb pohled do statistik uplynulých pěti kol

První liga má za sebou rovných patnáct kol, a tak je zde opět naše rubrika „Statistické okénko“. Rebelové v uplynulých pěti kolech sbírali hlavně neúspěchy, vyhrát dokázali jen jednou, a sice na domácím ledě s Pískem, který přejeli 6:2. Největší potupu zažili na půdě Benátek n. J., kterým nedokázali vstřelit branku a sami museli pětkrát sklonit hlavu před soupeřem. Za uplynulou pětikolovou dekádu byl nejúspěšnější Milan Kostourek, jenž si připsal sedm bodů.

Jak se Rebelům dařilo výsledkově

Suchan v zápase proti Benátkám
Jednácté kolo zaválo Rebely na led Třebíče, která se dostala velmi rychle do tříbrankového vedení, ale Rebelové dokázali její náskok stáhnout a vyrovnat. Jenže další dvě branky v rychlém sledu znamenaly navýšení třebíčského náskoku. Snížit sice dokázal svou druhou brankou Jan Semorád, ale ani to na bodový zisk nestačilo.

O dva dny podzději hostili bojovníci z Kotliny Písek, který držel s domácími krok v první třetině, jež skončila 1:1. Rebely poslal do vedení nádhernou brankou Ladislav Rytnauer, a ten samý hráč o chvilku později využil chyby Sedláčka a přidal druhou branku. Pár vteřin po něm se trefil i Jan Knotek, jehož střelu si srazil jeden z píseckých beků do sítě. V závěru utkání dovršil Rytnauer hattrick.

Utkání na ledě Benátek n. J. byla jednoznačná záležitost pro domácí, kteří mají v letošní sezoně velmi dobrou formu. Rebelům se nepovedlo zasunout puk za záda Robina Blažíčka, jenž tak mohl slavit první čisté konto ve druhé nejvyšší soutěži. Naopak síťka za Suchanem se vlnila hned pětkrát, z čehož se dvakrát trefil Skořepa.

Druhou čtvrtinu soutěže začal Havlíčkův brod na půdě Šumperka, kde během zápasu dvakrát vedl o dvě branky, ale nakonec odjížděli z ledu jako vítězové Draci, kteří díky trefě Sedláka pár vteřin před koncem prodloužení poslali soupeře domů s pouhým jedním bodem.

Podobný obrázek byl vidět často - některý z broďáků odchází na trestnou lavici
Zatím poslední porážku si odvezli Rebelové z Chomutova, kde prohrávali již po pěti minutách 0:3 a byli zralí na ručník. Piráti si s nimi dělali, co chtěli, a brankář Jarno Laitinen měl plné ruce a nohy práce. Ve třetí třetině snížil Ladislav Rytnauer, ale další zkrat hostů a tři branky během dvou minut znamenaly definitivní prohru. V závěru ještě snížil svým druhým zásahem Rytnauer.

Postavení v tabulce

Tabulka 1. ligy se ve svých dolních partiích začíná vyrovnávat. Rebelové drželi po deseti kolech 7. příčku, ze které však klesli o jedno místo dolů, a na 8. pozici, jíž drží Hradec Králové, mají ztrátu pěti bodů a tři body k dobru před Kadaní. A náskok celkem čtyř bodů na tři týmy okupující desátou až dvanáctou pozici.

Hráčské statistiky

Brankáři

Do zápasu s Třebíčí nastoupil jako první brankář Stanislav Neruda, ale ten byl po dvanácti minutách sřídán Jaroslavem Suchanem. Zápas s Pískem začal také Neruda, ale podobně jako v Třebíči po dvanácti minutách střídal, jelikož měl problémy s ramenem. V dalších dvou zápasech se mezi tyčemi objevil vždy Suchan, ale v Chomutově již hájil svatyni Rebelů fin Jarno Laitinen, pro nějž to výsledkově nebyla povedená premiéra.

Obránci

Z obránců se střelecky prosadil jen Jaroslav Koma, který se trefil za záda brankáře Šumperku Romana Bošky. Jednu asistenci zaznamenali Petr Šenkeřík, Marian Morava a Aleš Jelínek. V zápase na ledě Chomutova se již objevil také Jan Pavlík, jenž měl v poslední době menší zdravotní problémy.

Útočníci

Radost po brance v síti Romana Bošky
Pět branek si na své konto připsal Ladislav Rytnauer, jenž rozhodl hattrickem o výhře nad Pískem a dvěma góly zmírnil porážku na ledě Pirátů. V čele kanadského bodování je však jiný muž. Milan Kostourek, který si v posledních pěti kolech i přes vlnu neúspěchů připsal sedm bodů za branku do sítě třebíčského Hrubce, ke které přidal navíc i šest asistencí. Pět bodů přibylo na konto Petra Polodny, který vsítil dvě branky a přidal tři asistence. O čtyři kanadské body více za dva góly a dvě gólové nahrávky má na svém kontě Jan Semorád, jehož dva zásahy však nestačili na body v Třebíči.

Suma Sumárum

Bilance (V-VP-PP-P): 1-0-1-3

Skóre: 16:24

Postavení v tabulce: 7.->8. (-1)

Statistika brankářů:

Jaroslav Suchan - 4 záp. - 110 zás. - 14 og. – 88,71%

Jarno Laitinen - 1 záp. - 33 zás. - 6 og. - 84,62%

Stanislav Neruda - 2 záp. - 16 zás. - 4 og. – 80,00%

Nejproduktivnější obránci:

Trenér Novák si představoval výsledky svého týmu jinak

1. Jaroslav Koma 1+0

2. Marian Morava 0+1

-. Petr Šenkeřík 0+1

-. Aleš Jelínek 0+1

Nejproduktivnější útočníci:

1. Milan Kostourek 1+6

2. Ladislav Rytnauer 5+0

3. Petr Polodna 2+3

To je prozatím vše. Po dalších pěti kolech se Vám opět přihlásíme s naší rubrikou „Statistické okénko.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu