22. 10. 2011 | Ladislav Vácha

Starší dorostenci přejeli v Kotlině pražské Letňany

Starší dorostenci přivítali v domácím prostředí zimního stadionu v Kotlině Letce z Letňan, kteří měli v tabulce jen o bod více. V úvodní dvacetiminutovce se Mariškovi hoši ujali dvoubrankového vedení, které ještě navýšili v závěrečném dějství. Radovali se tak z vítězství 4:0 a cenných tří bodů. Brankář Daniel Dolejš se blýskl čistým kontem.

1. třetina - Havlíčkobrodské vedení:

Do utkání měli o něco lepší vstup hosté z Letňan, kteří už po 57 sekundách hry měli díky faulu obránce Melouna k dispozici přesilovou hru. Ta jim ale nevyšla podle představ, protože kromě územní převahy si zajímavější pozici k ohrožení gólmana Dolejše vytvořit nedokázali. Pokračovalo se ve vyrovnaném a útočném hokeji, který s sebou přinášel slibné šance oběma táborům. Rebelové si však postupem času vynucovali narůstající tlak, který vyústil v gólový efekt. Na začátku 7. minuty vybojoval v útočném pásmu kotouč PETR KUCHTA a po bleskovém obkroužení branky zasunul puk přesně k bližší tyčce - 1:0.

Pražská letka zareagovala tím nejlepším možným způsobem, když v útočné fázi ještě přidala na obrátkách a chvílemi pořádně tlačila svého soupeře z Vysočiny. Ten ale těžké okamžiky přečkal bez úhony a sám vrhl své síly do ofenzívy, za což byl odměněn hrou v početní převaze a navýšením těsného náskoku. Hosté se sice v oslabení ubránili, ovšem tlak domácích pokračoval. V 18. minutě předložil Marek Němec puk na modrou čáru FILIPU DUNDÁČKOVI, který se opřel do puku a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. V posledních sekundách ještě mohli Pražané snížit, jenže v přečíslení 2 na 1 z vyložené pozice minuli Dolejšovu bránu.

2. třetina - Slibných šancí dostatek, branky žádné:

Začátek prostřední části vyšel o něco lépe havlíčkobrodským mladíkům, kteří měli více ze hry a jejich snaha vyústila v další přesilovou hru. Proti oslabenému soupeři se jim dařilo často pálit ze všech možných pozic letňanského pásma, jenže brankář Eder byl pozorný a žádný puk za svá záda nepustil. Pokračovalo se ve vyrovnané partii, přičemž se čím dál více osmělovali směrem kupředu také Letci.

Jejich snaha padla na úrodnou půdu, když musel putovat po nedovoleném zákroku za katr brodský útočník Voplakal. Havlíčkův Brod ale rovněž ukázal, že mu hra v oslabení nečiní výraznější problémy a přečkal 2 trestné minuty bez inkasované branky. Obrázek hry se neměnil, oba týmy se střídaly v útočné aktivitě, jenže obranné řady v čele s brankáři pracovaly spolehlivě. Na každé straně do konce 2. třetiny ještě bylo k vidění po jednom vyloučení, leč bez gólového efektu.

3. třetina - Definitivní stvrzení tříbodového zisku:

Havlíčkův Brod neponechal nic náhodě a do závěrečného dějství předvedl doslova raketový nástup, když se už po 66 sekundách hry radoval ze třetího přesného zásahu. Marek Němec vybojoval u mantinelu puk, vybruslil si z rohu pásma, objel bránu a pálil k bližší tyčce do betonů připraveného gólmana Edera, od nichž se kus černé gumy odrazil ještě k ONDŘEJI HLÍDKOVI, jenž už měl v úloze dorážejícího snadnou úlohu - 3:0. Fanoušci v ochozech prochladlé Kotliny následně pozorovali urputnou a vyrovnanou bitvu, jež spíše nabízela bojovný hokej.

Ve 45. minutě se mohli Letci vrátit do utkání při přesilové hře, jenže znovu si vylámali zuby na důsledné defenzívě soupeře a pozorném brankáři Dolejšovi. Bojovníci z Kotliny se s tříbrankovým náskokem v zádech už nikam nehrnuli. Spíše čekali, co předvede jejich soupeř, a vyčkávali na ideální příležitosti k nebezpečným protiútokům.

V 52. minutě vykázali sudí za katr hostujícího Mináře a Havlíčkův Brod definitivně zpečetil cennou výhru a tříbodový zisk. Z vrcholu kruhů vypálil TOMÁŠ DVOŘÁK a trefil se přesně pod horní tyčku Ederovy klece - 4:0. Hosté ještě v závěru zkusili vsítit alespoň čestný gól a pokazit brankáři Dolejšovi čisté konto, jenže bez úspěchu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 0 0
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 1 0 1 2 2
Tomáš Dvořák 1 0 1 1 2
Ondřej Hlídek 1 0 1 2 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Petr Kuchta 1 0 1 1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 2 2
Jaroslav Meloun 0 0 0 1 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 2 2 2 0
Filip Nováček 0 0 0 1 0
Martin Osmík 0 0 0 1 2
David Vala 0 0 0 1 0
David Voplakal 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 0 0 27 0 0

Ohlasy k utkání

14. kolo, sobota 22.10.2011 od  
Havl. Brod
4:0
(2:0, 0:0, 2:0)
Havl. Brod - Letňany
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Kuchta, 18. Dundáček (Němec), 42. Hlídek (Němec), 53. Dvořák. Rozhodčí: Jan Doležal - Jan Jeletz, Ondřej Polák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Krásný) -Dvořák (A), Bláha, Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vala - Kuchta (C), Osmík, Hlídek, Nováček, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec (A).

Letňany

Eder (Švihálek) - Šír, Hes, Minář, Kraus (A), Rulf, Vacek - Uhlíř, Nebeský, Kaplan (C), Chvátal (A), Jenček, Arnošt, Homolka, Plachý, Litera, Neuman.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu