18. 10. 2011 | Redakce

Někteří noví hráči si zatím nezvykli pravidelně pracovat, zlobí se trenér Novák

První hokejová liga má za sebou úvodní čtvrtinu základní části. Havlíčkobrodští Rebelové se v ní prezentovali dost nevyrovnanými výkony - ve třinácti zápasech získali 19 bodů, přičemž naprostou většinu z nich posbírali na domácím ledě. V tabulce jim tahle bilance prozatím zajistila osmé místo. „Podrobné hodnocení s týmem jsem zatím nedělal. Nejprve někteří hráči absolvují pohovory s majiteli klubu,“ prozradil hlavní trenér brodského A-mužstva Petr Novák.

Určitě jste si před začátkem sezony udělal nějaký plán, kolik byste chtěl mít po první čtvrtině bodů...
Jasně. A musím říct, že k úplné spokojenosti mi jich takových šest chybí. Měli jsme doma porazit Most a Olomouc. A dovézt nějaký bodík z venku.

V tabulce domácích zápasů máte třetí nejlepší bilanci, zatímco z venkovních jste třetí nejhorší...
To je právě náš největší problém, máme hrozně nevyrovnané výkony. Jeden zápas odehrajeme dobře, ale za dva dny už nedokážeme tu samou hru zopakovat.

A co je podle vás hlavní příčina toho všeho, špatná psychika hráčů?
To snad ne. Spíš nějaké vnitřní podcenění. Někteří noví kluci prostě ještě nejsou zvyklí pravidelně pracovat. Ale problém je i ve spoustě zraněných.

Dá se říct, že se opakuje situace z loňska?
Myslím, že letos je to v tomhle směru snad ještě horší. Sedm týdnů se na něco chystáte, dva týdny před začátkem sezony trénujete přesilovky a dva dny před prvním zápasem přijdete o jednoho z nejlepších hráčů, který si zlomí nohu. Za dva dny potom se zraní další a další... Najednou nemáte první útok, a to se taky musí někde projevit.

Nemůže být problém například i v tom, že zatímco v předchozích sezonách patřili Rebelové spíš k týmům, které mohly jen překvapit, letos by měli hrát v horních patrech tabulky?
Ano, je to možné. Najednou jdeme do spousty zápasů v roli favorita a někteří hráči takový tlak nezvládají. Ale my se s tím musíme vyrovnat. Jinak to nejde.

Které utkání v dosavadním průběhu sezony jste si zatím nejvíc užil, a které bylo naopak nejhorší?
Tady není moc o čem přemýšlet. Ten nejhorší mám ještě v živé paměti, protože to byl náš zápas v Benátkách nad Jizerou. A co se týká těch nejlepších, tak určitě první se Šumperkem a druhý s Chomutovem.

A při kterém utkání jste se nejvíc rozčílil?
Když mě ten ...(váhá). No prostě, když mě rozhodčí vyhodil při zápase s Mostem ze střídačky. To jsem byl fakt hodně rozzuřený. Pak vám stačí, abyste se podívali na záznam a máte jasno, že takový člověk už by nikdy neměl odpískat jediné utkání. Jenže on je v klidu, směje se vám do očí. Všichni pořád požadují profesionalitu a pak přijede takový amatér.

Takže jméno Horák si budete pamatovat ještě dlouho?
Já mám víc takových nepříjemných vzpomínek. A trochu se obávám, že brzy k nim přibude ještě nějaká další.

V letošní sezoně prošla první liga změnou – hraje o dva mančafty méně a jiný je i systém. Jak se vám zamlouvá?
Myslím, že je spravedlivý, mně se líbí. Sice se teď hraje častěji v pondělí, ale o Vánocích pak bude volno. Bude dost času zapracovat na kondici a dalších věcech.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu