16. 10. 2011 | Redakce

Mladší dorostenci Havlíčkova Brodu brali poprvé v sezoně všechny tři body

Mladší dorostenci Havlíčkova Brodu se dočkali svého prvního tříbodového vítězství v nové extraligové sezoně. Dojeli si pro něj v 8. kole do Hradce Králové, kde předvedli velmi dobrý výkon a vyhráli 3:1. „Dneska musím klukům složit poklonu, hráli opravdu výborně. Jsem maximálně spokojený,“ zářil hlavní kouč mladých Rebelů Richard Cachnín.

V dresu havlíčkobrodského týmu si odbyl premiéru útočník Matias Mäki. Mladý hokejista s finskými kořeny hrával ve Žďáru nad Sázavou, odkud si ho Rebelové vytáhli začátkem týdne. „Líbil se nám a musím říct, že hru hodně oživil,“ pochvaloval si trenér výkon nového svěřence.

V úvodní třetině se skóre měnilo hned dvakrát, když se nejprve prosadil obránce Lukáš Bláha a po něm překonal hradeckého gólmana také útočník Jan Jelínek. „Byli jsme lepší a konečně jsme se taky dokázali střelecky prosadit. I když šancí jsme měli víc a rozdíl mohl být ještě větší,“ přesvědčoval Cachnín.

Po přestávce pak převzali na chvilku iniciativu Východočeši, kterým se podařilo v 26. minutě Malíkem snížit na 1:2. „Zřejmě byl v domácí kabině pořádný vítr, takže na nás potom soupeř vletěl a byl najednou o něco aktivnější. Naštěstí jsme ovšem dokázali jejich tlak utlumit,“ radoval se kouč.

V závěrečném dějství pak přesně tři minuty před koncem vrátil klid na hokejky svého týmu havlíčkobrodský Filip Nováček a mladí Rebelové se mohli těšit z prvního vítězství za tři body. „Podali jsme naprosto kolektivní výkon a vyhráli zaslouženě,“ zakončil hodnocení povedeného duelu Cachnín.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 1 1 2 2 2
Jan Jelínek 1 0 1 1 0
Daniel Jojda 0 0 0 1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 2
Daniel Kolouch 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 1 2
Jakub Lacina 0 0 0 1 0
Matias Mäki 0 1 1 0 4
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 1 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 0 0
Filip Nováček 1 0 1 0 0
Martin Polák 0 1 1 1 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 2
Jan Vacek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 0 1 24 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, neděle 16.10.2011 od  
Hradec Králové
1:3
(0:2, 1:0, 0:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Malík (Pumr) - 14. Bláha (Mäki), 18. Jelínek (Polák), 57. Nováček (Bláha). Rozhodčí: Veselý - Antalík, Votroubek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Hr. Králové

Veselý (Červený) - Čech, Havránek, F. Luštinec, Voříšek, Pumr, Bureš - Hylena, Zahradník, Miškář, Malík, Drašnar "C", Janata, Hofman, Malinský, Vik, Gančarčík, Chalupa.

Havl. Brod

Brož (Vaněček) – Bláha, Mendl, Krajcigr, Lacina, Klofáč, Vacek, Cejpek - Nguyen, Nováček, Semrád - Málek, Mäki, Kolouch – Jelínek, Polák, Jojda, - Přibyl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu