15. 10. 2011 | Ladislav Vácha

Starší dorost doma podlehl Bílým Tygrům

Mladí Rebelové se v rámci 12. kola postavili v Kotlině silnému soupeři - Bílým Tygrům z Liberce. A Severočeši potvrdili své kvality v první třetině, jíž vyhráli poměrem 1:0. V prostřední části sice vyrovnal při přesilové hře brodský obránce David Vala, ale poslední slovo patřilo hostům, kteří si odvezli domů triumf 4:1. Mužem zápasu se stal na havlíčkobrodské straně skvěle chytající gólman Jan Jeřábek.

Fotogalerie (Autor Luboš Vácha): ZDE

1. třetina - Vyrovnaná hra přinesla vedení Tygrů:

Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném duchu a oba celky se prezentovaly aktivní hrou směrem dopředu. Postupem času si ale začínali vynucovat územní převahu hosté z Liberce, kteří se na začátku 4. minuty ujali těsného vedení. Z mezikruží vypálil po rychlé otočce Robin Škoda, jehož projektil sice vyrazil gólman Jeřábek betony, jenže do předbrankového prostoru si najel JAKUB KLÍMA a pohotovou dorážkou prostřelil ležícího strážce svatyně - 0:1. Následující minuty znovu nabízely oboustranně vyrovnanou a atraktivní partii, při níž si brankáři na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemohli.

Mladíci zpod Ještědu pomalu přebírali otěže zápasu do svých rukou a jejich tlak zastavil za cenu faulu bek Vala. Liberec si v přesilovce nic nebezpečnějšího nevytvořil, ale dostal se do tempa a těšil se územní převaze. Na výraznější šanci se čekalo až do 14. minuty, kdy v situaci 2 na 1 nastřelil tyčku liberecký forvard Procházka. Vzruch přinesla také 18. minuta. Nejdříve zasahoval betony proti Němcově ráně zblízka a bez přípravy gólman Hosnedl, poté zmařil únik Kalfiřta jeho protějšek Jeřábek. Několik sekund před první sirénou ještě zahrozil střelou z kruhu Ludvík, jenže trefil jen nastavené Hosnedlovy betony.

2. třetina - Navýšení libereckého náskoku:

Do prostřední části naskočili pevnějším krokem domácí Rebelové, kteří využili útočného faulu Tygrů k vyrovnání. Ve 24. minutě stál na konci rychlé kombinace v útočném pásmu DAVID VALA, jenž měl dostatek času a prostoru v levém kruhu k razantnímu zakončení, čehož využil ke gólové střele přesně mezi Hosnedlovy betony - 1:1. Domácí družinu vstřelená branka očividně nakopla a na liberecké straně mohlo zanedlouho udeřit podruhé, když brankář Hosnedl musel vyjet z brankoviště a odstřelit před brodskými útočníky nahozený puk, ale našel jen volného útočníka Kuchtu, jenž z kruhu okamžitě pálil, ale trefil jen Hosnedlovu hůl.

Fanoušci v ochozech stále sledovali zajímavou a útočnou hru, jíž se oba tábory prezentovaly. K vidění byla spousta vytvořených šancí na obou stranách, ale gólový úspěch ne a ne přijít. Severočeši si poté vynutili tlak a radovali ze znovu ze zisku hubeného náskoku. Na přelomu první a druhé půlky střetnutí Robin Škoda našel při rychlém protiútoku před bránou volného JAKUBA KLÍMU, jenž bez přípravy vypálil a skóroval přesně nad rameno u bližší tyčky bezmocného brankáře Jeřábka - 1:2. To nebylo ze strany Tygrů zdaleka vše, za pár desítek vteřin zasypali hosté brankáře Jeřábka nepříjemnou sprškou střel a pohotovou dorážkou mezi betony skóroval JOSEF SUSKA - 1:3.

Ve 35. minutě si počínal za hranicí pravidel brodský kapitán Kuchta a připravil svým spoluhráčům nechtěně hodně těžké okamžiky. Liberec si vytvořil enormní nápor, jemuž vzdoroval skvěle chytající gólman Jeřábek a vynikajícími zákroky stále držel akcie Rebelů nahoře. Málo vídaný moment nadešel ve 36. minutě. Jeden z libereckých útočníků ošklivě udeřil do krku obránce domácích, jenž ztratil helmu a skácel se k zemi. Sudí stál pár kroků od obou hráčů a přerušil hru, forvarda Tygrů ale nepochopitelně nevyloučil. Postižený hráč sice dojel na střídačku, kde ale prakticky okamžitě začal zvracet. Sudí Severočechům hodně pomohl, inkriminovaný moment mohl být klidně na trest do konce utkání. Závěr 2. třetiny už nic zajímavého nenabídl.

3. třetina - Liberecká pojistka:

Závěrečné dějství nebylo zdaleka tak atraktivní a pro oko hokejového fanouška zajímavé jako předchozí dvě třetiny. Liberec si hlídal svůj náskok a i když daroval Rebelům několik příležitostí ke snížení, například v podobě přesilových her, kráčel si pro další triumf a tříbodový zisk. Domácímu souboru se rozhodně nedala upřít snaha a obrovská bojovnost, ale proti silnému soupeři se už střelecky prosadit nedokázali. Na větší šance se čekalo v poslední třetině až do 57. minuty.

Nejdříve zpracoval vysoký puk rukavicí obránce Bláha, ale jen pro před sebou stojícího Žďárského, jehož ránu zblízka vyrážel betony brankář Jeřábek. Na druhé straně střílel po obkroužení brány Němec, zblízka ale na u bližší tyče číhajícího gólmana Hosnedla nevyzrál. Havlíčkův Brod měl k dispozici hru v početní převaze na konci utkání a odhodlal se k power-play, při níž ale přidal definitivní pojistku pro liberecké barvy střelou do opuštěné brány JAKUB KLÍMA, jenž završil svůj hattrick - 1:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 2
Lukáš Brebera 0 0 0 -1 0
Filip Dundáček 0 1 1 -1 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -2 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Milan Křípal 0 0 0 -1 0
Petr Kuchta 0 1 1 -2 2
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 4
Jaroslav Meloun 0 0 0 -3 0
Marek Němec 0 0 0 -3 2
David Vala 1 0 1 -1 2
David Voplakal 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 58 0 3 49 0 0

Ohlasy k utkání

12. kolo, sobota 15.10.2011 od  
Havl. Brod
1:4
(0:1, 1:2, 0:1)
Havl. Brod - Liberec
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Vala (Dundáček, Kuchta) - 4. Klíma (Škoda, Návrat), 31. Klíma (Škoda, Langhammer), 32. Suska (Havlas, Návrat), 57. Klíma. Rozhodčí: Kopeček - Budínský, Tuček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Sestavy

Havl. Brod

Jeřábek (Novák) - Žuček, Dvořák, Bláha, Křípal (A), Meloun, Krajcigr, Dundáček, D. Vala - Kuchta (C), Hlídek, Brebera, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát, Němec (A).

Liberec

Hosnedl (Skřebský) - Návrat, Mrázek, Slavík (C), Arlt, Beránek, Zedek, Pyrochta (A) - Kalfiřt, Hrníčko, Klíma (A), Belovič, Havlas, Škoda, Langhammer, Žďárský, Račický, Procházka, Suska.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu