28. 10. 2010 | Eva Streichsbierová

Benda asi čekal, že si s pukem půjdu sednout někam do bufáče, smál se Endál

Tak na tenhle zápas havlíčkobrodští hokejisté jen tak nezapomenou. Lídra prvoligové soutěže ve středu spráskali 7:2, čímž mu pro letošní sezonu připravili vůbec první porážku v normální hrací době. A na severu Čech si budou hodně dlouho pamatovat především jméno útočníka Lukáše Endála, který jim zasadil hned tři smrtelné rány.

„To, že jsem dal tři góly, to bylo spíš štěstí. Vítězství je zásluha celého mančaftu,“ bránil se přílišné chvále třiadvacetiletý Endál, který přijel brodskému týmu znovu pomoct z extraligové Slavie Praha.

Každopádně to vypadalo, že si zápas náramně užíváte...
To je pravda. Jak už jsem vám minule řekl, já jsem vždycky rád, když můžu přijet do Brodu. Vím, že dostanu dost prostoru. A to, jak jsme dneska hráli proti favoritovi, to bylo prostě neuvěřitelný. Smekám před celým mančaftem.

Já myslela, jestli jste náhodou před zápasem s Chomutovem nedělal něco jinak než jindy?
Ne, vůbec ne (usmívá se). Chci říct, že tohle mužstvo letos doma šlape parádně. Občas jsem se přijel na kluky podívat jen jako divák a bylo to stejný. Kolektivní výkon, žádné individuality...

Když už jste zmínil svoji návštěvu v pozici diváka, všimla jsem si při jednom utkání, že vás pak ochranka ani nechtěla za klukama pustit dolů do kabiny, protože jste se neprokázal patřičným průkazem...
(směje se) To je pravda. Ale dneska mě pustili normálně.

Což bylo pro Rebely jedině dobře. Dva góly jste dal v oslabení, přičemž ten druhý dokonce ve třech proto pěti. Už se vám něco podobné někdy povedlo?
Vůbec! Já vlastně oslabení ani moc nehraju, nejsem hráč do defenzivních situací (usmívá se).

Myslím, že po tomhle utkání asi trenéři vaši frekvenci nasazovaní do oslabení přehodnotí...
To byla klika (mává rukou). A hlavně při tom druhém gólu ve třech. Podle mě tu situaci Benda trochu podcenil, protože čekal, že si s pukem asi půjdu sednout někam do bufáče (směje se). Jenže já ho nakonec obešel a dal gól. I když ani pořádně nevím jak.

Při vašem druhém střeleckém zápisu jste zase puk do branky sklepl ze vzduchu. Takže se asi opravdu vyplatí sledovat ho až do přerušení hry...
Určitě. Tam hlavně odvedl parádní práci Petr Jelínek, který na středu zachytil rozehrávku a šli jsem do útoku. Zpočátku jen proto, abychom nahnali nějaký čas, ale pak se přede mnou otevřel prostor a tak jsem vystřelil. A nakonec to tam nějak přepadlo. Zase štěstí.

Hrál jste v útoku právě s Petrem Jelínkem a Láďou Rytnauerem a docela vám to spolu svědčilo. Nebo máte jiný názor?
Kdepak, souhlasím. Petr je výborný centr a Rýťa umí podržet puk. Myslím, že nám to šlo celkem dobře. Hrát s takovýma klukama je paráda.

Ovšem znovu jste nejprve museli v utkání prohrávat, abyste se dostali do provozní teploty...
No jo, asi to fakt potřebujeme. I když dneska to byla spíš smůla, protože my byli lepší hned od začátku. Viděli jsme, že se s nimi dá hrát a že je klidně můžeme porazit.

A viděli to i diváci. Tentokrát jich přišlo poměrně dost a odpovídala tomu i atmosféra na stadionu. Jak jste ji vnímali vy na ledě?
Výborný. Hraje se mnohem líp, když přijde víc lidí. Nechci vypadat, že mám nějaké přehnané nároky, ale myslím, že po tom, co dneska viděli, by jich mohlo na derby s Jihlavou přijít ještě o hodně víc. Třeba klidně i čtyři tisíce, to by bylo naprosto úžasný (usmívá se).

Vy mi teď asi neřeknete, jestli příští týden ve středu na derby dorazíte, co?
Neřeknu, ale ne proto, že bych nechtěl, já to prostě nevím. Hned teď jedu zase na Slavii, v pátek hrajeme zápas, v neděli mě čeká derby se Spartou a jestli si pak dám i to středeční s Jihlavou, to neumím říct. Bude záležet, jak se mezi sebou dohodnou manažeři.

Každopádně byste asi přijel rád, nemám pravdu?
Jasně, pořád platí, že Brod je pro mě srdeční záležitost a na tom se nemůže nic změnit. Ale i kdybych nemohl přijet hrát, tak se určitě pokusím dorazit aspoň povzbudit kluky z hlediště, držet jim palce.

Ještě mě zajímá jedna otázka – bude ten váš hattrick hodně drahý?
(směje se) Kluci něco říkali o nějakém tataráku, tak ho asi budu muset pořídit. Ale kdy to bude, to fakt nevím. Budou si prostě muset počkat až zase přijedu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu