27. 9. 2011 | Redakce

Radost z premiérového gólu kazila Musilovi porážka. Musíme se zvednout, burcuje

Do konce úvodní třetiny zbývala necelá minuta a půl a havlíčkobrodští Rebelové prohrávali s Olomoucí 1:2. Přesně 80 vteřin před prvním odchodem do kabin se ale prosadil útočník Pavel Musil a srovnal se soupeřem krok. Pro devatenáctiletého hokejistu to byla premiérová trefa v dresu havlíčkobrodského týmu. I proto si okamžitě vyžádal puk, který předtím poslal do olomoucké sítě. „Schovám si ho. Stejně jako ten, který jsem si vzal po prvním gólu loni ve druhé lize v Kolíně,“ prozradil Musil.

Právě jeho velmi dobré výkony v soutěžním ročníku 2010/2011 zaujaly vedení HC Rebel natolik, že po mladém forvardovi okamžitě sáhlo. V době, kdy se stal s 49 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Kolína, mu bylo teprve osmnáct let. „Loňská sezona nebyla špatná, ale mohla být i lepší,“ pokrčil rameny nejmladší hráč současné brodské sestavy.

Radost z úvodní přesné trefy v první lize mu ale kazil fakt, že se Rebelům zápas s Olomoucí celkově nepovedl. Hanákům přenechali v pondělí večer tři body za výhru 4:3. „Bohužel to zase nevyšlo, ale nedá se nic dělat, musíme se připravit na další zápas,“ burcoval svůj tým. A co je podle něj příčinou posledních nepříznivých výsledků? „Podcenili jsme utkání s Mostem a od té doby se to s námi táhne,“ přiznal.

Premiéru si v utkání 6. kola odbyl také obránce Petr Šenkeřík, který poprvé letos přišel pomoct Rebelům z extraligové Komety Brno. „Představoval jsem si zápas jinak, myslel jsem, že vyhrajeme,“ svěřil se dvacetiletý bek. „Podle mě jsme nehráli špatně, jenže ve druhé třetině jsme polevili, Olomouc dala dva góly a proti takovému týmu se potom zápas těžko obrací,“ povzdechl si.

Také on je ovšem přesvědčen, že současný stav je pouze nepříjemným přechodným obdobím. „Vždyť jsme na začátku sezony, někomu se holt povede, jinému ne. Kluci první dva zápasy vyhráli, teď se jim čtyřikrát nedařilo, ale to se stane. Myslím, že se do toho zase brzy dostanou. Nebo pokud tady budu i já tak dostaneme. Zase budeme vyhrávat jako loni,“ odmítal skepsi Šenkeřík.

V dalším kole pocestují Rebelové ve středu do Berouna, který je na tom aktuálně v prvoligové tabulce o dvě příčky a dva body lépe. „Bude to těžké, to jsme poznali už v přáteláku v přípravě. Musíme hlavně dobře bránit a nějaký ten gól snad dáme,“ nasměroval pozornost k nejbližšímu vystoupení Musil. „Potřebujeme se prostě chytit, zvednout se. A já věřím, že nám k tomu pomůže jeden povedený zápas. No a bylo by super, kdyby to byl hned ten v Berouně,“ přidal přání.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu