22. 9. 2011 | Redakce

Věděli jsme, že Most bude hrát právě takhle, ale chyběla nám pokora, měl jasno Jonáš

Tak tohle utkání se havlíčkobrodským Rebelům vážně nepovedlo! Už od úvodního vhazování bylo jasné, že hosté z Mostu nepřijeli odevzdat do Kotliny body dobrovolně. Nakonec nechali domácím pouze jeden. Porážka 3:4 v prodloužení byla podle domácího kouče Petra Novák naprosto zasloužená. „K zápasu jsme přistoupili strašně lehkovážně. Od rána jsem přitom hráče upozorňoval, že ho nesmí podcenit! Jenže to dopadlo takhle,“ zlobil se.

Severočeši se poprvé radovali už po čtyřiceti vteřinách hry a dali tak jasně najevo, že budou mít Rebelové co do činění s pořádně houževnatým soupeřem. „Ale my věděli, že takhle budou hrát. Byli jsme na to připraveni, bohužel nám chyběla pokora,“ nazval věci pravým jménem útočník David Jonáš. „Nečekali jsme, že budeme prohrávat, trochu jsme znervózněli a puky nám začaly odskakovat,“ dodal.

Příležitostí ke skórování si přesto vytvořili havlíčkobrodští hokejisté celou řadu, ovšem mostecký brankář Melichar držel dlouho čistý štít. „Mně nepřišlo, že by ty šance byly zase až tak vyložené, ale každopádně jim zachytal opravdu dobře. Střel jsme měli hodně, mohla tam padnout kterákoliv, štěstí však stálo tentokrát na jejich straně,“ hodnotil zápas další domácí forvard Jonáš Fiedler.

Ve druhé třetině se Rebelové přeci jen dočkali. Během necelé půlminuty dokázali vstřelit dva góly a ujali se vedení. Severočeši ovšem už za chvilku vyrovnali a stejná situace se pak opakovala i ve třetím dějství. V něm dokonce stačilo Mostu na zlikvidování jednobrankového vedení Havlíčkova Brodu pouhých šest vteřin! „Určitě tam byla z naší strany chvilková ztráta koncentrace a soupeři to stačilo. Pro nás to musí být lekce pro další zápasy,“ hlásil sedmadvacetiletý hokejista.

Definitivní tečku za mizerným vystoupením z pohledu Rebelů udělal po dvaadvaceti vteřinách prodloužení mostecký Maxa a hosté tak brali dva body. Domácím zůstal jen jeden. „I takové zápasy, kdy se vám nic nedaří, prostě občas jsou. To se pak musí bojovat, ale nám to dneska neklaplo,“ namířil další dávku kritiky do vlastních řad Fiedler. „Nehráli jsme hokej, který potřebujeme k tomu, abychom pravidelně sbírali body,“ doplnil.

Kromě Fiedlera se v souboji s Mostem střelecky prosadili v brodském dresu také Jan Knotek a už zmiňovaný David Jonáš. Ten přišel v létě na Vysočinu z druholigového Benešova a místo v sestavě Rebelů si vybojoval díky kvalitním výkonům v přípravném období. „Hrál jsem to, co minulý rok a trenérům jsem se asi zalíbil. Jsem za to moc rád a snažím se jim důvěru aspoň trochu splácet,“ svěřil se pětadvacetiletý útočník, který má v nové sezoně na kontě zatím tři přesné zásahy.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu