17. 9. 2011 | Redakce

Zadarmo doma body rozdávat nebudeme, vzkázal soupeřům útočník Kostourek

První krok jim vyšel na výbornou, ale oni jsou rozhodnuti zvládnou i ten druhý. Havlíčkobrodští Rebelové se podruhé v jednom týdnu představí domácímu publiku. A zatímco ve středu hostili nováčka prvoligové soutěže, v sobotu dorazí do Kotliny možná největší favorit ze všech – Piráti z Chomutova. „Majitelé nám řekli, že pokud neuděláme v prvních dvou zápasech šest bodů, bude v pondělí mimořádná schůze,“ smál se těsně před startem nové sezony generální manažer HC Rebel Augustin Žák.

Padesát procent z úkolu už brodský tým splnil. A svým výkonem udělal dojem nejen na fanoušky, ale také na Šumperk, jehož trenér Radek Kučera měl pro hru Rebelů pouze slova obdivu. „Určitě budou patřit mezi nejlepší týmy celé ligy. Dokazovali to už v přípravě,“ uznale pokyvoval hlavou. Naopak nad hrou svých svěřenců rozhodně nejásal. „Musíme zlepšit úplně všechno, oklepat se. Teď nás doma čeká Jihlava, na kterou je potřeba se dobře připravit,“ dodal.

A nebyl by to snad ani havlíčkobrodský kouč Petr Novák, aby situaci nějakým způsoben nezlehčil. „Já bych chtěl kolegu jenom upozornit, že tady byl na zápase taky pan Ščerban z Jihlavy (jednatel HC Dukla – pozn. red.), tak bacha na to. Určitě vás přečetl, takže by vás Dukla mohla překvapit,“ rozesmál zástupce médií i svého trenérského kolegu, který okamžitě zareagoval ve stejném duchu. „Tak to myslím, že dneska neměl absolutně co číst.“

Draci se tedy ve 2. kole chystají na souboj s dalším soupeřem z Vysočiny, kdežto Rebelové přivítají zástupce severních Čech. V dresu Chomutova v minulosti prožil velmi povedené chvíle také autor dvou gólů z úvodního středečního souboje – Milan Kostourek. Pro něj o důvod víc, proč se na dnešní duel těšit. „Samozřejmě, že se těším. I když tým se tam od mého odchodu úplně změnil. Teď z něho znám maximálně tak Petra Jíru. Prostě to pro mě bude už úplně obyčejný zápas,“ uvedl osmadvacetiletý forvard.

A na co se mají chomutovští Piráti v Kotlině připravit? „Hrajeme doma, takže je jasné, že tady body zadarmo rozdávat nikomu nebudeme,“ poslal soupeři jednoznačný vzkaz Kostourek. O síle Severočechů však nemůže být pochyb, což Rebelové moc dobře vědí. „Je to lídr první ligy, a to znamená, že to rozhodně nebude jednoduchý zápas. Musíme se na něj dobře nachystat. Zkrátka předvést to, co jsme předvedli ve středu - hrát výborně dozadu a věřit, že to zvládneme,“ přispěchal se svojí trochou do mlýna brankář Stanislav Neruda.

Atraktivní souboj s atraktivním soupeřem začne v Kotlině v sobotu v 17 hodin.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu