24. 8. 2011 | Pavel Buňat

K další přípravě přijede Hradec Králové

Po jednom dnu volna pokračuje již ve čtvrtek 25. srpna příprava A-mužstva Havlíčkova Brodu. Do Kotliny se tentokrát chystá Hradec Králové, který v přípravě stále nevyhrál a naposledy podlehl právě Rebelům. To svěřenci Petra Nováka za sebou mají pět výher v řadě a hrají ve velké pohodě, přesto už trenéři sáhli k prvnímu zužování kádru, a začíná se tak formovat mužstvo na novou sezonu. O dalším složení by mohlo napovědět i čtvrteční utkání. Začínáme jako obvykle v 17.30 hod.

Foto: Stanislav Souček (hchk.cz)

Rebelové se definitivně rozloučili se dvěma hráči, kteří v našem klubu absolvovali zkouškové období. Tým opustili lotyšský útočník Alexandr Baburin a mladík Svatopluk Měrka. Naopak se skvěle uvedl talentovaný gólman Daniel Dolejš a ukázal, že Rebelové se mohou pochlubit hned čtveřicí dobrých gólmanů. Navíc stále ještě čekáme na pětici hráčů z brněnské Komety, a tak trenéři mají ještě velkou práci s výběrem kádru na novou sezonu. K dispozici mají už ale jenom čtyři přípravné zápasy.

Hradec stále čeká na výhru

To Hradečtí v přípravě ještě nezvítězili. Nelichotivá vizitka stále pokračuje a Východočechům hrozí, že si ve čtvrtek odvezou již osmou porážku v řadě. Jejich soupeři byli velmi rozmanití – na úvod poměřili síly s velikánem z ruského Petrohradu a utkali si také s Mladou Boleslaví či s rivalem z Pardubic. A nechyběli ani tradičně účastníci první ligy. Největší porážku Hradec utrpěl v Olomouci, kde nestačil na tým Jiřího Dopity vysoko 1:5. Naopak blízko k výhře byl na domácím ledě v utkání s Jihlavou. Polovinu utkání vedl, přesto se nakonec z nejtěsnější výhry radovali hosté.

Odehrané zápasy:
Hradec Králové – Petrohrad 0:2 (Vágner, Budínský, Čížek, Moskal)
Benátky nad Jizerou – Hradec Králové 2:1 (Březina)
Hradec Králové – Pardubice 4:5 (Kadela R., Stejskal, Burian)
Olomouc – Hradec Králové 5:1 (Bláha)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:5 (Koudelka, Kubica)
Hradec Králové – Jihlava 2:3 (Mičulka 2)
Hradec Králové – Havlíčkův Brod 2:4 (Berger, Koudelka)

Odveta z minulého týdne

Je to přesně týden, co se oba soupeři utkali naposledy. Utkání se odehrálo v Hradci Králové a lepší nohou na led vkročili právě domácí. Už ve třetí minutě se radovali z branky, a to po úspěšné akci Jana Bergera. Ale Rebelové rychle odpověděli. Po pěkné souhře, na jejímž konci stál Petr Štěpánek, bylo skóre vyrovnané. Havlíčkobrodský útočník obdržel krásný pas od Jonáše Fiedlera, jenž mu umožnil zakončovat prakticky do prázdné branky. A za další tři minuty už hosté vedli. Bekhendovou střelou se prosadil David Jonáš.

Gól Jonáše Fiedlera (autor: Stanislav Souček, hckh.cz)
Druhá část již byla gólově o něco chudší a malá královéhradecká hala viděla pouze jednu branku. Ta vzešla v jedenatřicáté minutě z hole aktivního Jonáše Fiedlera. U gólu byl znovu Petr Štěpánek, který chytře naznačil střelu, následně ale poslal touš Fiedlerovi, který už se postaral o jeho dopravení za Čechovy záda. Další gólové nájezdy Rebelů už brankami ve druhé třetině neskončily, velkou zásluhu na tom měl domácí gólman.

Třetí třetina se nesla ve znamení častých diskuzí hráčů s hlavním rozhodčím. Mimo to ale padly i dvě branky. Tu první zaznamenal střelou mezi Nerudovy betony Martin Koudelka, a domácí tak byli na dostřel. Jenže to by za Havlíčkův Brod nesměl hrát Petr Štěpánek, jenž 16 vteřin před koncem normální hraní doby definitivně utnul snahy Hradce o vyrovnaní. Rebelové zvítězili 4:2.

„Mužstvo se dává dohromady, skládáme ho a máme ještě určité rezervy. V utkání jsme neproměnili řadu vyložených šancí, což nás může jenom mrzet,“ měl po utkání jasno královéhradecký trenér Jiří Slabý. Jeho tým má nyní možnost odvety v Havlíčkově Brodě.

Kdo bude chytat?

Snad nikde není v havlíčkobrodském mužstvu situace tak zamotaná jako mezi brankáři. Trenéři dali mimo zkušeným gólmanům Jaroslavu Suchanovi a Stanislavu Nerudovi šanci i Petr Opršalovi a teprve sedmnáctiletému Danielu Dolejšovi. Opršal odchytal skvělé utkání proti polskému Jastrzebie a svému soupeři dovolil pouze jeden gól. Premiéru v „áčku“ Rebelů si proti Šumperku odbyl mladý talent a mládežnický reprezentant Daniel Dolejš. Za jeho zády skončily tři puky, předvedl však hned několik vynikajících zákroků, čímž ukázal, že by mohl být i v ligových zápasech velmi platným hráčem.
Otazník tak visí nad tím, kdo se ve čtvrtek proti Hradci Králové postaví mezi tři tyče. Může to být kdokoli z výše uvedené čtveřice. V prvním utkání na královéhradeckém ledě to byl Stanislav Neruda, který jako jediný zatím odchytal více než jeden zápas.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu