17. 8. 2011 | Pavel Buňat

Ve čtvrtek do Hradce Králové, který v přípravě ještě nevyhrál

Další zastávkou A-mužstva Rebelů v letošní přípravě bude zimní stadion v Hradci Králové. Havlíčkův Brod se ve čtvrtek 18. srpna utká s týmem, který v přípravě ještě nezvítězil. Nelichotivé vizitky se budou snažit Východočeši zbavit proti produktivnímu celku, který má za sebou 20 vstřelených branek ve čtyřech zápasech, a k tomu tři výhry v řadě. Připíšou si svěřenci Petra Nováka v Hradci Králové další vítězství nebo jejich soupeř prolomí sérii porážek? To se dozvíme ve čtvrtek. Utkání můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosu. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Foto: Stanislav Souček (hchk.cz)

HC VCES Hradec Králové

Královéhradecký hokejový klub existuje od roku 1926. Největším úspěchem je postup do nejvyšší tuzemské soutěže v roce 1993 a následné umístění v podobě 11. pozice. Po finančních problémech hrál na přelomu tisíciletí II. ligu, kterou opustil díky odkoupení prvoligových práv od Šumperka.

Hradec Králové tak letos vstupuje do 10. prvoligové sezony od koupě licence. Největším úspěchem z posledních let je celkové třetí místo v I. lize ze sezony 2006/07. Klub tehdy vyhrál celou základní část a prošel až do semifinále, kde jej vyřadil Chomutov.
Minulou sezonu zakončil na celkovém sedmém místě, přes čtvrtfinále ho nepustil opět Chomutov.

Bilance Havlíčkův Brod vs. Hradec Králové

Celkem 18 ligových zápasů spolu Havlíčkův Brod a Hradec Králové od sezony 2006/07 sehrály. A soupeř to pro Rebely není vůbec oblíbený, dokázali totiž vyhrát pouze 6krát, z toho 3krát v minulé sezoně. Právě v uplynulém ročníku se Brodu podařilo svého soupeře přehrávat, čímž odvrátili jasnou nadvládu Východočechů. Dosud totiž Rebelům připadala pouze jedna výhra v základní části.

Počet odehraných zápasů: 18
Bilance: 3-3-2-10
Výsledky: 4:5sn, 3:6, 3:5, 2:3, 1:2, 3:2sn, 3:2, 2:4, 1:4, 1:3, 5:4sn, 2:5, 1:6, 2:1p, 3:5, 6:4, 5:4p, 4:2
Skóre: 51:67

Změny v kádru

Oproti minulé sezoně už v týmu Východočechů neuvidíme několik jmen. Obránce Martin Táborský po sezoně ukončil karieru. Jan Hruška se dohodl se slovenskou Skalicí a Ondřej Hruška odešel do Vsetína. V týmu už dále nefiguruje ani další útočná dvojice Daniel Volráb a Aleš Křetinský. Během sezony tým opustila i ikona královéhradeckého hokeje Jaroslav Roubík, který nyní působí u Ústeckých Lvů.

Naopak klub z odstoupivšího Vrchlabí posílili obránce Ondřej Poživil a útočník Vladislav Kubeš, někdejší hvězda Havlíčkova Brodu. A novou útočnou akvizicí je i velezkušený Michal Tvrdík, který přišel z Plzně. Dvaatřicetiletý forvard nastoupil k úctyhodným 628 zápasům v extralize! Obranné řady zase posílili Václav Čížek (Mladá Boleslav), Martin Vágner (Třinec) a Milan Karlíček (Wölfe Freiburg), který v Hradci působil i v minulých letech. Výraznou posilou je brankář Jakub Čech, jenž má za sebou sedm desítek zápasů v extralize a naposledy oblékal táborský dres.
Nejnovějším přírůstkem v kádru je čtveřice hráčů z Třince, kteří jsou momentálně v Hradci na týdenní zkoušce. Jedná se o Jakuba Kaniu, Davida Rangla, Adama Rufera a Lukáše Mičulku, který se už stačil v zápase s Jihlavou blýsknout dvěma góly.

V týmu nadále zůstávají například gólman Filip Luňák, zkušený obránce a dlouholetý hráč klubu Jiří Hendrich a v útoku zase mladý talent Vít Budínský nebo ostřílení mazáci Martin Koudelka a Jiří Kadlec.

Hráli v dresu soupeře

Roman Vondráček v Hradci Králové (foto: Stanislav Souček)

Hradec Králové má ve svém kádru již zmiňovaného bývalého hráče Rebelů Vladislava Kubeše. Rychlý útočník odehrál přesně 100 utkání v havlíčkobrodském dresu, připsal si 64 kanadských bodů a patřil k nejlepším hráčů klubu. U Rebelů působil od postupu do I. ligy až do sezony 2008/09, kdy se na Vysočinu vrátil v průběhu sezony po angažmá v Mladé Boleslavi.

Královéhradecký dres zase ze současných Rebelů oblékal Roman Vondráček, a to v letech 2004 až 2007. Odehrál 168 utkání, v nichž nasbíral vysoký počet 122 kanadských bodů. Krátce v Hradci působil i zadák Tomáš Protivný (10 zápasů) a útočník Pavel Musil, který se loni v týmu mihl na jeden zápas. Za juniorský tým hrával jednu sezonu Aleš Jelínek.

Zajímavou spojitost mezi oběma kluby ještě tvoří trenér Jiří Mička. Lodivod královéhradecké střídačky je totiž rodákem z Havlíčkova Brodu.

Hradec Králové v přípravě – 6 zápasů, 6 proher

Hradec Králové už stačil odehrát šest zápasů a další sedm bude následovat. K prvnímu utkání nastoupil nezvykle brzo, už 28. července a hned na úvod přivítal vysoce atraktivního soupeře - ruský velkoklub SKA Petrohrad. Tým českého trenéra Miloše Říhy na východě Čech vyhrál 2:0.
I dalších pět zápasů Hradec prohrál. Nečekali ho ale vůbec lehcí soupeři. V pravém východočeském derby prohrál s Pardubicemi pouze o gól a nadějně se vyvíjelo i utkání s Mladou Boleslaví, to však nakonec prohrál rozdílem tří branek.

Překvapivá však byla porážka od Benátek nad Jizerou a v Olomouci zase Hradečtí utrpěli vysokou porážku 1:5. Dosud poslední utkání sehráli s Jihlavou, v němž sice vedli, přesto Dukla dokázala stav otočit a nejtěsnějším výsledkem zvítězit.

Odehrané zápasy :
Hradec Králové – Petrohrad 0:2 (Vágner, Budínský, Čížek, Moskal)
Benátky nad Jizerou – Hradec Králové 2:1 (Březina)
Hradec Králové – Pardubice 4:5 (Kadela R., Stejskal, Burian)
Olomouc – Hradec Králové 5:1 (Bláha)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:5 (Koudelka, Kubica)
Hradec Králové – Jihlava 2:3 (Mičulka 2)

Na utkání zadarmo

Příprava se Hradci Králové nevyvíjí podle jeho představ, a tak vedení klubu rozhodlo o tom, že na utkání s Jihlavou (hráno 16. srpna) a Havlíčkovým Brodem bude vstupné zcela zdarma. Hrát se bude v malé královéhradecké hale.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu