21. 7. 2011 | Ladislav Vácha

Rebelové načínají druhou část přípravy, koncem týdne poprvé naskočí na svůj led

Bojovníci z Kotliny za sebou už mají úspěšně suchou část letní přípravy, jež je velmi náročná a mezi samotnými hokejisty nepopulární. Tvrdá dřina pro ně sice zdaleka nekončí, ale hráči už budou přijdou do styku s kotoučem a dostanou se poprvé do hry, protože budou polykat tréninkové dávky od trenérského tandemu Petr Novák – Jaroslav Benák na ledě. Na plochu svého hokejového stánku poprvé vyjedou už tuto neděli, kdy je čeká podvečerní trénink.

Nová sezona už se pozvolným krokem blíží a hokejové kluby mají plné ruce práce, protože se na ligový start pečlivě připravují a mobilizují do pohotovosti všechny své síly. Výjimku netvoří ani havlíčkobrodští Rebelové, kteří už zdárně absolvovali suchou část letní přípravy, za níž udělali definitivní tečku výstupními testy. Nyní je čeká druhá fáze, jíž mají hráči všeobecně v o poznání větší oblibě. Přesouvají se totiž na ledovou plochu, jež je pro ně druhým domovem. K prvnímu tréninku vyjede družina pod vedením zkušených trenérů Petra Nováka a Jaroslava Benáka už tuto neděli od 17.00 hod, úvodní přátelský zápas odehrají naši hokejisté 2. srpna, kdy se jim od 17:30 v Kotlině postaví do cesty soupeř z kategorie nejatraktivnějších, Kometa Brno.

Zimní stadion v Kotlině bude vedle domácího týmu hostit extraligové Pardubice, které na Vysočině rozloží svůj přípravný tábor. Fanoušci je mohou od začátku příštího týdne vidět v akci stejně jako naše Rebely každý den od pondělí až do pátku. Svěřenci trenérského dua Pavel Hynek – Ladislav Lubina vyjedou do ledového kolbiště hned dvakrát denně, tréninky mají naplánované na dopoledne i odpoledne. Nejdříve naskočí na led v 9 hodin ráno (výjimku tvoří pondělí, kdy Východočeši zahajují trénink až v 10 hodin), odpoledne obvykle v 16:30 (až na středu, kdy začínají v 16 hodin).

Pozadu nezůstane ani havlíčkobrodská mládež, ve čtvrtek dopoledne zahajují přípravu na ledě mladší dorostenci, večer se potom představí v akci i starší dorostenecká kategorie. Junioři startují na ledové ploše v pondělí 1. srpna večer, to znamená v týdnu, kdy sehraje Havlíčkův Brod své první přátelské duely. Ve stejný den jako juniorka začíná také Letní hokejová škola, jež se bude prohánět po ledovém kolbišti každý všední den od 12:30, v sobotu potom už od 8:30.

Kompletní rozpis ledové plochy v Kotlině:

Pondělí 25.7. - neděle 31.7.
Pondělí 1.8. - neděle 7.8.

Přátelské zápasy A-mužstva Rebelů:

1. HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno (úterý 2.8.2011 od 17:30)
2. HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek (úterý 9.8.2011 od 17:30)
3. HC Rebel Havlíčkův Brod – JKH GKS Jastrzębie (čtvrtek 11.8.2011)

4. SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod (úterý 16.8.2011)
5. HC VCES Hradec Králové – HC Rebel Havlíčkův Brod (čtvrtek 18.8.2011)
6. HC Rebel Havlíčkův Brod – Salith Šumperk (úterý 23.8.2011)
7. HC Rebel Havlíčkův Brod – HC VCES Hradec Králové (čtvrtek 25.8.2011)

8. Salith Šumperk – HC Rebel Havlíčkův Brod (úterý 30.8.2011)
9. HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč (čtvrtek 1.9.2011)
10. HC Berounští Medvědi – HC Rebel Havlíčkův Brod (čtvrtek 8.9.2011)

Poznámka: Pro přehlednost jsou tučným písmem vyznačeny domácí zápasy.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu