11. 7. 2011 | Ladislav Vácha

Mládežnická zpověď se znovu hlásí o slovo, jejím hostem se stane junior Lukáš Žemlička

Další soutěžní ročník už se postupnými krůčky blíží, ale stále nás ještě čeká dlouhá hokejová odmlka. Pojďme si tak mezisezonní období a vyčkávání na novou sezonu trochu zkrátit. Na scénu znovu vstupuje náš seriál rozhovorů s názvem „Mládežnická zpověď“, v němž zpovídáme hokejisty z mládežnických týmů našeho klubu. Na řadě jsou tentokrát útočníci, z nichž jsme místo odcházejícího Michala Zdražila do brněnské Komety vybrali Lukáše Žemličku, jenž bude v nadcházející sezoně oblékat dres prvoligové juniorky a v tomto článku jsme se pokusili o jeho představení.

Lukáš Žemlička:

Pozice: útočník
Věk: 18 let
Kategorie: junioři
Výška: 177 cm
Váha: 77 kg
Držení hole: levá

Osmnáctiletý forvard není už rozhodně žádným vyplašeným zelenáčem. Ba naopak, během své dosavadní kariéry posbíral už spoustu zkušeností. A to dokonce i na extraligovém poli, kde si zahrál jako dorostenec i junior. Mezi tuzemskou dorosteneckou smetánku nahlédl už v sezoně 2008 – 2009 a při svém debutu se zapsal do statistik účasti na ledě dvěma minusovými body. Naskočil také do prestižního play-off, v němž odehrál 2 zápasy, ale do hokejových análů se ještě žádným kanadským bodem neuvedl. V nadcházejícím soutěžním ročníku už se těšil velkému zápasovému vytížení a vypracoval se v jednu ze stálic havlíčkobrodské ofenzívy. Mezi nabitou konkurencí se rychle rozkoukal a začal na sebe upozorňovat. Dohromady nastoupil k 42 zápasům, přičemž si připsal 10 kanadských bodů za 3 vstřelené branky a 7 gólových asistencí. O něco horší už to bylo s účastí na ledě, v níž najdeme hodnotu -16. O tom, že mu tvrdá hra rozhodně není cizí a nejedná se o žádného hokejového otloukánka, svědčí jeho 38 trestných minut. S přibývajícím počtem startů v extralize narůstalo šikovnému útočníkovi potřebné sebevědomí a jeho výkony ještě gradovaly. V uplynulé sezoně absolvoval během základní části celkem 31 soutěžních klání, při nichž nastřádal 16 kanadských bodů za 11 přesných tref a 5 asistencí. Ve statistice plus/mínus se výrazně zlepšil, když značný počet záporných bodů z předcházející sezony stlačil na neutrální číslo 0. Opět mu nedělalo problém v případě potřeby přitvrdit muziku, o čemž svědčí 40 minut strávených na trestné lavici. Rozhodně neostrouhal ani z pohledu atraktivních vyřazovacích bojů, do nichž se znovu mladí Rebelové probili i jeho zásluhou. Odehrál všechna tři utkání proti mladým Indiánům z Plzně, kteří po tuhém boji nakonec vystavili havlíčkobrodským mladíkům stopku.

Důvěru mu svěřili také trenéři juniorky, kteří mu dali šanci předvést své schopnosti v nejvyšší soutěži nejstarší mládežnické kategorie, kde si za Rebely odbyl svou premiéru. Stejně jako další hráče ročníku 1993 ho čeká posun právě do kategorie juniorů, jimž se v minulém soutěžním ročníku přes veškerou snahu nakonec nepodařilo udržet extraligovou příslušnost a nevyhnul se jim pád do prvoligových sfér. Lukáš Žemlička má sice s juniorským hokejem o poznání menší zkušenosti než například jeho spoluhráč a vrstevník David Kozlík, ovšem dá se očekávat, že na sebe znovu bude strhávat pozornost díky své produktivitě. Mladý forvard sice nepatří mezi vyhlášené špílmachry, ale jeho síla tkví v nepředvídatelnosti. Dokáže totiž gólově zakončit nebo připravit mazanou přihrávkou ideální palebnou pozici pro své spoluhráče. Opomenout nesmíme také jeho přínos pro defenzivní činnost týmu a tvrdou hru, jíž pomáhá vytvářet volný prostor pro své parťáky z útoku.

Foto: Stanislav Souček, hchk.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu