10. 6. 2011 | Ladislav Vácha

Reprezentační osmnáctka se přesouvá do Rokycan a naši mladíci budou znovu u toho

Česká hokejová reprezentace má za sebou první letní kemp, který absolvovala na přelomu května a června v západočeské Třemošné. Nyní se přesunula v rámci regionu do Rokycan, s nimiž spojí další část své přípravy. Trenér Jiří Veber zde se svými spolupracovníky začne mladé reprezentanty připravovat ve čtvrtek, konec srazu národního týmu do 18-ti let je plánován na příští pondělí. Nominace se oproti předešlému soustředění prakticky nezměnila, což je pro nás vítaná zpráva.

Brankář Daniel Dolejš

Náš klub a jeho fanoušky může znovu těšit to, že akce reprezentační „osmnáctky“ se opět uskuteční za účasti mladých Rebelů. Seznam nominovaných hráčů na pětidenní kemp do Rokycan dostál oproti soustředění v Třemošné minimálních změn. Mezi čtveřicí vyvolených gólmanů tak znovu najdeme jméno Daniela Dolejše, jenž dlouhodobě předvádí fantastické výkony nejen v barvách havlíčkobrodské mládeže, ale také se několikrát představil na druholigové scéně dospělých v dresu nedalekého Pelhřimova. V nadcházejícím soutěžním ročníku by měl dělat za zkušeným brankářským tandemem Jaroslav Suchan – Stanislav Neruda trojku u prvoligového A-mužstva Rebelů. Do výběru kouče Vebra se znovu dostal také šikovný obránce Libor Šulák, jenž bude stejně jako při předchozí reprezentační akci vyčkávat na svou případnou šanci mezi náhradníky. Po vydařených vystoupeních na poli extraligové mládeže během uplynulé sezony i on figuruje mezi nejlepšími mladíky do 18-ti let oprávněně, když odváděl spolehlivou práci v barvách brodského staršího dorostu i sestupující juniorky, za níž by měl v nadcházejícím soutěžním ročníku bojovat mezi prvoligovou konkurencí. Držme oběma mladíkům palce, aby se jim dařilo a v národním týmu se udrželi co nejdéle.

Vebrova družina se v Rokycanech potká s národním týmem do 20-ti let, jenž se s ní bude v tomto západočeském městě připravovat paralelně. Zatímco v „osmnáctce“ má Havlíčkův Brod své zástupce, v mužstvu pod vedením trenéra Miroslava Přerosta žádný hráč z řad mladých bojovníků z Kotliny nefiguruje. Co se týče dalšího programu mladých hokejistů se státním znakem na prsou, čekají je v rámci letní přípravy ještě dva kempy, přičemž se oba uskuteční v Litoměřicích. Vrcholem přípravného období by měl být již tradiční a silně obsazený Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi, kde se čeští hoši představí mezi silnou mezinárodní konkurencí.

Obránce Libor Šulák

Pomyslnou třešničku nadcházející reprezentační sezony utvoří mistrovství světa této věkové kategorie, které se uskuteční v dubnu příštího roku na domácí půdě. Česká republika nakonec získala pořadatelství jednoho z nejprestižnějších turnajů na mládežnické úrovni, což nepochybně už tak obrovskou motivaci mladých reprezentantů ještě umocní. Světový šampionát mělo pořádat Švýcarsko, ovšem to se kvůli budování Národního hokejového centra pořadatelství nakonec zřeklo. O pořádní MS se ucházelo také Dánsko, ale to ztratilo zájem a z kandidatury nakonec vycouvalo. Mezinárodní hokejová federace tak poslala Českému svazu ledního hokeje informaci, že se organizací MS zhostí právě Česká republika. České pořadatelství definitivně stvrdí až plánovaný kongres, ale jedná se už jen o formalitu. Česko čeká pořádání dvou velkých akcí, v příštím roce bude totiž hostit i mistrovství světa dívek do 18-ti let.

Program dalších letních kempů reprezentační „18“:

26. - 30. června v Litoměřicích
24. - 28. července v Litoměřicích

Nominace reprezentační osmnáctky na kemp v Rokycanech (9. - 13. června 2011):

Brankáři:

Daniel Dolejš (HC Rebel Havlíčkův Brod), Marek Langhamer (HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice), Patrik Polívka (HC Plzeň 1929), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko).

Obránci:

Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Buchta (PSG Zlín), Karel Plášil, Tomáš Prokop (oba HC Mountfield), Marek Bail, Adam Hawlik (oba HC Vítkovice Steel), Jakub Houfek (HC Plzeň 1929), Ronald Knot (HC Slavia Praha), Jan Košťálek (HC Sparta Praha).

Útočníci:

Adam Chlapík (Omaha, USHL), Euvstathio Soumelidis (Lukko Rauma, Finsko), Tomáš Franek (HC Oceláři Třinec), Martin Matějček, Dominik Volek, Dominik Simon (všichni HC Sparta Praha), Ondřej Slováček (VHK Vsetín), Patrik Machač (HC Vagnerplast Kladno), Josef Mikyska, Matěj Psota (oba Bílí Tygři Liberec), Matěj Zadražil, Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Pavel Sedláček (PSG Zlín), Jan Hudeček (HC Vítkovice Steel), Jan Schleiss (HC Plzeň 1929).

Náhradníci:

Richard Nejezchleb (HC Slavia Praha), Lukáš Nedvídek (HC VCES Hradec Králové), Jan Sedlák, Lukáš Klimeš (oba HC Kometa Brno), Jiří Peštuka (HC Olomouc), David Gába (HC Mountfield), Jiří Fronk (KLH Chomutov), Jan Trübenekr (HC Benzina Litvínov), Libor Šulák (HC Rebel Havlíčkův Brod), Jiří Kůrka, Ladislav Marek (oba BK Mladá Boleslav).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistenti trenéra: Jakub Petr a Karel Mlejnek
Trenér brankářů: Marek Novotný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu