27. 5. 2011 | Pavel Buňat

Na to že jsem hrál florbal poprvé, to dopadlo dobře, řekl po utkání dvougólový střelec Jan Milfait

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Čtvrteční florbalové utkání přineslo zajímavou podívanou pro všechny přítomné, a nakonec i výhru pro havlíčkobrodské hokejisty. Florbalové Draky porazili 8:7 po samostatných nájezdech. V utkání hodně prostoru dostávala lajna juniorů, které vévodil Jan Milfait. Devatenáctiletý nadaný útočník sám vsítil 2 branky, čímž výrazně dopomohl k výhře. Po utkání jsme se ho zeptali na pár dotazů a doplnil jej trenér Petr Novák, který objasnil situaci kolem hráčů.

Foto: Zdeněk Špinka (klhchomutov.cz)

Jan Milfait je stabilním hráčem havlíčkobrodské juniorky. V loňském roce nasbíral v 58 zápasech úctyhodných 42 bodů (17+25), a vyhrál tak kanadské bodování týmu. V současné době se pokouší probít do A-mužstva Rebelů, za které už v minulých dvou sezonách sedmkrát nastoupil, nyní si ale o místo v sestavě říká ještě výraznějším způsobem. Povedené florbalové utkání, kde patřil k nejlepším hráčům, je toho jasným důkazem.

Honzo, vstřelil jsi dva góly, a výrazně jsi tak dopomohl k výhře. Jak hodnotíš toto florbalové klání?
„Na to že jsem to hrál poprvé, i když někdy jsme hrával za školu, si myslím, že to dopadlo dobře. Za ty 2 góly jsem rád, ale tak hlavně že jsme vyhráli“

Úspěšně jsi tak navázal na hokejbalový turnaj v Benátkách, který jste vyhráli. Hodnotíš jej určitě kladně, že?
„Ano, ten hodnotím hodně dobře. Byl jsem tam i minulý rok, kdy jsme se umístili na třetím místě. Letos se nám to povedlo, neprohráli jsme ani jeden zápas, takže je to velká paráda.“

A jak nyní probíhá příprava? Dává vám trenér hodně zabrat?
„První tři týdny to byla velká makačka. Tento týden už jsme měli volnější, teď máme herní program. Další 3 týdny, co budou navazovat, by se měly zaměřovat hlavně na rychlost, takže určitě to nebude žádná flákačka.“ (směje se)

A co očekáváš od nadcházející sezony? Že se zařadíš do A-muštva?
„Jestli dostanu šanci, tak se o to určitě pokusím porvat. Jinak uvidím, co se nabídne.“

S týmem trénují Jonáš Fiedler a David Jonáš. „Jsou tu na zkoušku,“ říká trenér

Jonáš Fiedler
Do přípravy se zapojili i dva hráči, kteří nejsou pro havlíčkobrodského fanouška neznámí a v minulosti už v našem klubu působili. Pod křídla Petra Nováka se zařadili dva Jonášové. Zatímco jednoho tak kouč oslovuje křestním jménem, ten druhý se tak jmenuje pouze příjmením.
Řeč je o Davidu Jonášovi, který v našem klubu působil v sezoně 2006/07 a poté se přesunul do jihlavské Dukly, a Jonáši Fiedlerovi, jenž za Rebely hrál v loňské sezoně. Fiedler měl podle původních plánů klub opustit, nyní se ale o místo v sestavě pere znovu. Situaci kolem obou hráčů nám objasnil hlavní trenér Petr Novák. „Tito hráčů jsou tu na zkoušku. Místo zatím jisté nemají. Jestli se do týmu dostanou, uvidíme až poté, co vyjedeme na led.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu