31. 10. 2010 | Ladislav Vácha

Rebelové vybrali Orlí hnízdo, domů vezou po těsné výhře všechny body

Havlíčkobrodští Rebelové po středeční veleúspěšné bitvě s Chomutovem zamířili do hnízda Znojemských Orlů, jimž se v dosavadním průběhu dařilo na výbornou a patřila jim před utkáním krásná 4. příčka. Rebelové jeli na jih Moravy rovněž s dobrou výchozí pozicí, když v tabulce obývali 7. místo. Bojovníci z Kotliny po celou dobu utkání tahali za delší konec a moravský soupeř je musel neustále stíhat. Nakonec havlíčkobrodská družina těsný 4:3 náskok uhájila až do závěrečné sirény a do Kotliny si odvezla cenný tříbodový zisk.

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji domácí Orli, kteří si velice brzy vytvořili první velkou šanci. Štachovo nahození od modré čáry vyrazil gólman Suchan pouze do prostoru před sebou, odkud dorážel Haman, jenže strážce havlíčkobrodské svatyně byl zasáhl včas a nepustil Znojmo do rychlého vedení. Po dalších neúspěšných projektilech z holí znojemských hokejistů zavítali do útočného pásma také Rebelové a hned z prvního ohrožení brankáře Kacetla se ujali snadného gólu. Po nahrávce Jana Soldána napřáhl v prostoru pravého kruhu VOJTĚCH NĚMEC a kotouč se po betonu znojemského muže s maskou sklouzl až za brankovou čáru – 0:1. Rebely vstřelená branka očividně nakopla, protože sami převzali z rukou svého moravského soupeře iniciativu a začali dirigovat tempo hry. Jejich útočné snažení ale zastavil faul útočníka Fiedlera, jenž se proti hokejovým pravidlům provinil držením protihráče a daroval Orlům dvouminutovou přesilovku.

Ti toho proti oslabenému soupeři z Vysočiny moc nepředvedli, až na jeden nebezpečnější závar v Suchanově blízkosti, a úvodní hrou v početní převaze se znatelně protrápili. Jenže stinná stránka havlíčkobrodských Rebelů na kluzištích prvoligových konkurentů, častá nedisciplinovanost, se postupně začínala opět projevovat. Při vyloučení Voj. Němce ale domácí znovu nevyprodukovali prakticky nic nebezpečnějšího, za vážnější situaci pro brankáře Suchana můžeme označit snad jen nepříjemnou střelu obránce Staňka, která s sebou gólový efekt nepřinesla. Vzápětí fanoušci v Hostan aréně sledovali vyrovnaný hokej, postupem času se ale překlápěly pomyslné misky rovnoramenných vah na znojemskou stranu. Výsledkem se stala slibná příležitost k vyrovnání, když Hradecký vyhrál vhazování na beka Davida, po jehož ráně se kotouč zastavil těsně před brankovou čarou a gólman Suchan ho přikryl pod svým tělem dříve, než ho mohl některý ze znojemských forvardů dorazit za jeho záda. Po první siréně šli do kabin spokojeněji bojovníci z Kotliny, kteří se mohli těšit z těsného náskoku.

Do prostřední části opět naskočili lepším způsobem domácí Orli, kteří si už po 43 sekundách hry vypracovali gólovou šanci, do níž nahrávající Havlík vybídl Berouna, jenž si pohotově nabruslil do volného prostoru, jenže následně z mezikruží minul prázdnou brodskou branku. Znojmo ze své značné územní převahy vytěžilo přesilovou hru, když se na sklonku 21. minuty nechal vyloučit havlíčkobrodský kapitán Morava a svým dvouminutovým trestem nechtěně připravil Moravůn pevnou půdu pod nohama k vyrovnávacímu úderu. Kotouč putoval po ose Martin Pláněk – Vladimír Říha – TOMÁŠ VRBA, přičemž posledně jmenovaný zkusil štěstí svou střelou z levého kruhu a udělal velice dobře, protože kotouč poslal přesně pod horní tyčku – 1:1. Domácí radost ještě ani nestihla pořádně utichnout, protože se Rebelové z inkasované branky bleskurychle oklepali a za minutu hry se znovu ujali nejtěsnějšího vedení. Znojemští hráči se nedohodli na modré čáře, jejich zaváhání vzápětí využil Jan Knotek a vyslal do úniku LADISLAVA RYTNAUERA, který si zkušeně položil brankáře Kacetla na led a teprve ve svém druhém utkání po vleklém zranění se zaskvěl důležitým zásahem – 1:2.

Havlíčkobrodská družina pod vedením trenéra Petra Nováka byla při chuti a zanedlouho si zahrála další přesilovku, když rozhodčí překvapivě potrestal dvěma minutami znojemského forvarda Vrbu. Hosté vyprodukovali v početní převaze celou řadu střeleckých projektilů, na gólmana Kacetla však účinný recept nenašli. Již při hře s plným počtem hráčů na ledě pokračovaly nepřesné výroky sudích, kteří na sebe tímto způsobem strhávali nezáviděníhodnou pozornost. Zhruba v půlce duelu usedla za katr dvojice Vošmik – Říha, přičemž prvně jmenovaný havlíčkobrodský bek se provinil hrubostí a jeho svorný následovník ve znojemském dresu sekal. Hra ve 4 bruslařích na obou stranách s sebou výraznější vzruch nepřinesla. V kompletním složení na obou stranách se hrálo zřídka, po většinu času druhou třetinu provázela početní nerovnováha. Zejména Orlí letka nenechávala trestnou lavici dlouho vychladnout, ale při hře 5 na 5 si vynutila obrovskou šanci, když v závěru 37. minutě volný Podešva z dobré palebné pozice před brankou minul. V samotném závěru prostřední dvacetiminutovky mohli Rebelové profitovat z dlouhé přesilovky pěti proti třem, ale domácí hráči se bez větších problémů ubránili. Po dvou třetinách svítil na tabuli stav 1:2, s nímž byli o poznání spokojenější hosté z Havlíčkova Brodu.

Závěrečné dějství se rovněž odehrávalo ve znojemské režii, domácí udávali tempo hry a tlačili se do zakončení, jenže produktivita Rebelů vzhlížela obdivuhodně a znovu jim výrazně zahrála do karet. Ve 43. minutě střílel Martin Ondráček, kotouč do branky Orlů nezamířil, ale zůstal ležet v brankovišti, odkud ho MICHAL HLINKA pohotovou dorážkou dostal za Kacetlova záda a navýšil havlíčkobrodský náskok – 1:3. Havlíčkobrodský soubor si však povážlivě zkomplikoval situaci, když za katr vykázal hlavní sudí beka Pavlíka a Orli za pouhých 18 sekund hru v početní převaze přetavili v důležitou korekci nepříznivého stavu. Po Jiřím Davidovi se ujal puku TOMÁŠ HRADECKÝ a tvrdou ranou z mezikruží nekompromisně zavěsil puk pod horní tyčku – 2:3. Pokračovalo se v oboustranně vyrovnané hře, ale atmosféra na ledovém kolbišti postupem času pořádně houstla. V 50. minutě se opět otevíraly dvířka znojemské trestné lavice, kam usednul Lattner, jehož dvouminutový trest zavál Havlíčkobrodským do plachet příznivý vítr.

Už za 16 sekund musel gólman Kacetl smutně lovit puk ze své sítě, protože Vojtěch Němec přiťukl kotouč k levé tyčce znojemské svatyně a VÁCLAV MEIDL měl v těchto místech už snadnou úlohu zamést puk za brankovou čáru – 2:4. Vypjatou atmosféru potvrdil pěstní souboj mezi havlíčkobrodským Zábranským a znojemským Hamanem, po němž oba hříšníci vyfasovali dvouminutové tresty. Po jejich návratu do hry se provinil hákováním J. Ondráček, jenže Orlové již poněkolikáté potvrdili, že přesilovky nejsou v tomto střetnutí zrovna jejich silnou zbraní.V 56. minutě měli na holích pátou branku Jelínek s Rytnauerem, prvně jmenovaný přihrával v přečíslení 2 na 1 na svého parťáka, ale brankář Kacetl se bleskově přesunul ve svém brankovišti a kotouč tělem vytěsnil mimo své tři tyče. S blížícím se koncem začínali Orli svého protivníka nepříjemně svírat pod narůstající tlak, ze kterého pramenilo Fiedlerovo vyloučení a tuto hozenou rukavici Znojmo s radostní zvedlo z ledu.

Domácí vsadili vše na jednu kartu a sáhli ke hře bez brankáře. V následné power-play nejdříve nastřelil Havlík tyčku, ale za necelou minutu se už mohlo Znojmo naplno radovat. V čase 58:34 využil přesné nahrávky Martina Podešvy najíždějící ALEŠ STANĚK, jenž skóroval do horní části Suchanovy brány – 3:4. Rebelové vzápětí čelili obrovskému tlaku a mohli děkovat především brankáři Suchanovi, který se zaskvěl několika výbornými zákroky a nepustil už další puk za svá záda. Závěrečná siréna nakonec ukončila napínavý zápas a zajistila Rebelům zisk tří cenných bodů. Havlíčkobrodským fanouškům a samotným hokejistům určitě spadl s koncem utkání pořádný balvan ze srdce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 6
Michal Hlinka 1 0 1 1 0
Aleš Jelínek 0 0 0 0 0
Petr Jelínek 0 0 0 1 0
Michal Kempný 0 0 0 1 0
Jan Knotek 0 1 1 1 0
Václav Meidl 1 0 1 1 0
Marian Morava 0 0 0 1 2
Vojtěch Němec 1 1 2 1 2
Martin Ondráček 0 1 1 1 0
Jiří Ondráček 0 0 0 0 2
Jan Pavlík 0 0 0 0 2
Ladislav Rytnauer 1 0 1 1 0
Jan Soldán 0 1 1 1 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Jakub Stromko 0 0 0 1 0
Petr Šenkeřík 0 0 0 1 0
Miroslav Třetina 0 1 1 1 0
Petr Vošmik 0 0 0 2 2
Martin Zábranský 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 3 32 0 0

Ohlasy k utkání

14. kolo, sobota 30.10.2010 od 17:30
3:4
(0:1, 1:1, 2:2)
Znojmo - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 23. Vrba (Říha, Pláněk), 46. Hradecký (David, Haman), 59. Staněk (Podešva, Říha) - 3. Voj. Němec (Soldán), 24. Rytnauer (Knotek), 43. Hlinka (M. Ondráček), 50. Meidl (Voj. Němec, Třetina). Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. Rozhodčí: Jílek - M. Svoboda, Zavřel. Diváci: 1535. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Sestavy

Znojmo

Kacetl (Panec) - Kolafa, Štach, Kania, Lattner, Rangl, Pláněk, David - Rachůnek, Haman, Havlík - Podešva, Hradecký, Beroun - Vrba, Říha, Staněk - Vyletelka, Česnek.

Havl. Brod

Suchan (Opršal) - Kempný, Šenkeřík, Vošmik, Morava, Pavlík, A. Jelínek, Soldán, Sova - Zábranský, J. Ondráček, Fiedler - Knotek, Němec, P. Jelínek - Hlinka, Stromko, M. Ondráček - Rytnauer, Třetina, Meidl - Endál

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu