30. 10. 2010 | Ladislav Vácha

Středeční bitva s Chomutovem? Pastva pro oči!

Ve středu 27. října byl na zimním stadionu v Kotlině na programu velký hokejový svátek. Ptáte se, proč? Do Havlíčkova Brodu zamířil úřadující lídr z Chomutova, jenž hýří vysokými ambicemi, protože také v této sezoně pomýšlí na extraligovou baráž a následný průnik mezi tuzemskou hokejovou elitu. Rebelům se na tohoto severočeského soupeře v poslední době nevýslovně daří a toto tvrzení určitě chtěli potvrdit také nyní. Bojovníci z Kotliny vytyčili za jeden z největších předsezonních cílů zvýšení návštěvnosti domácích zápasů a právě tento atraktivní duel měl posloužit jako ideální prostředník. Vedení klubu a fanklub Rebel Hearts totiž společně uspořádali prázdninovou akci, v jejímž rámci platili studenti pouze dvacet korun za vstup. Stěžejní cíl vyzníval jasně: nalákat mladé fanoušky do ochozů a ukázat jim, proč by měli navštěvovat domovský stánek havlíčkobrodských Rebelů i nadále.

Tato akce očividně sklidila obrovský úspěch a celé povedené střetnutí domácích hokejistů se silným Chomutovem utvořilo nejlepší možnou pozvánku na derby Vysočiny s Duklou Jihlava, které již nedočkavě tluče na dveře. Na programu je už ve středu a jak je už z dávné historie všem příznivcům obou táborů dobře známo, jedná se o nejprestižnější utkání těchto odvěkých rivalů. Zkrátka derby Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou je vždy událostí gigantických rozměrů, bývá pravidelně vnímáno jako zápas s velkým Z. V následujících pěti bodech jsme se pokusili shrnout důvody, proč středeční hokejovou bitvu s vedoucím Chomutovem hodnotíme jako úchvatný zážitek a jednoznačně nejlepší prvoligový duel, který jsme mohli na ledě Kotliny v probíhající sezoně sledovat.

1. Skvělá návštěva

Nelítostná a zajímavá řez se současným prvoligovým lídrem zapůsobila na fanoušky jako silný magnet. Faktorů, jež měly na návštěvu Kotliny přímo blahodárný vliv, ale najdeme ještě více. V tomto ohledu nepochybně sehrála výraznou roli pořádaná akce s názvem „O prázdninách na hokej za dvacku!“, v níž platili studenti pouze třetinové vstupné, tedy 20 korun. Pro fanoušky byla také připravena zajímavá soutěž, v níž mladí hokejisté kroužili po ledové ploše a do ochozů házeli výherní přívěsky, za které se jejich následní držitelé zúčastnili soutěže a odnesli si domů věcné ceny. A jak vypadalo konečné resumé výrazné propagace havlíčkobrodského hokeje? Do Kotliny si našlo cestu přesně 1351 fanoušků, což je bezkonkurenčně nejvyšší číslo právě probíhající sezony. Jen pro zajímavost, předchozí domácí duel s Vrchlabím navštívilo 921 příznivců a rovněž se jednalo o nejvyšší návštěvu. Divácký rekord tak byl překonán přesně o 430 návštěvníků! To je opravdu citelný rozdíl a vyplývá z něj to, že na tribuny domovského stánku havlíčkobrodských Rebelů přichází stále více fanoušků. Značnou část nových tváří nyní pochopitelně tvořila mladá generace, jež správně využila akci se zvýhodněným vstupným. Nezbývá nic jiného, než věřit, že nastolený trend rostoucího zájmu o hokej v našem městě se bude i nadále ubírat mílovými kroky k závratným výšinám. Půdu k tomu prvoligový los připravil naprosto ideální, protože velké derby Vysočiny proti Dukle Jihlava se přihlásí o slovo už ve středu. A jak je již za dobu prvoligového působení dobře známo, na tato lákavá střetnutí si vždy najde cestu největší množství příznivců.

2. Bouřlivá atmosféra

Skvělé návštěvě odpovídala také bouřlivá atmosféra, jež provázela celý zajímavý zápas a tvořila nádhernou kulisu atraktivního dění na ledové ploše. Rebely hnala kupředu obrovská fanouškovská základna, přičemž tempo nesmírné a nedoznívající podpory dirigoval fanklub Rebel Hearts, jenž před touto sezonou spatřil světlo světa a zatím plní svou úlohu na výbornou. Svými chorály strhával další havlíčkobrodské fanoušky, kteří se k nim často přidávali. V jednu chvíli tleskala celá Kotlina jako jeden muž, čímž krásně povzbuzovala rozjeté brodské hokejisty proti silnému soupeři. Na výkonech jednotlivých hráčů se vysoká míra podpory viditelně promítala, snažili se proti ambiciózním Severočechům nechat na hřišti všechno a podat stoprocentní výkon. Chuť do hry a obrovské odhodlání dotáhnout utkání do vítězného z nich doslova sršely. Dodávaly jim pořádnou porci odvahy, což bylo v několika případech dokonale patrné. Například dva góly v oslabení a stejný počet přesných zásahů v přesilovkách mají vypovídající hodnotu, protože je k nim potřeba pořádně pevné sebevědomí. Zejména odvážný průnik Lukáše Endála při oslabení Rebelů 3 proti 5, který havlíčkobrodský forvard zakončil důležitým gólem, doslova překypoval hokejovou krásou. Pro obě strany, přítomné fanoušky i samotné hokejisty, musel být středeční večer perfektním zážitkem, na nějž budou dlouho s příjemným pocitem vzpomínat.

3. Krásný hokej

Hráči servírovali natěšeným fanouškům od začátku očekávaného duelu pestré hokejové menu. Pohledné kombinace, zdařilé individuální akce, spoustu šancí, tvrdé souboje, napínavé okamžiky, krásné zákroky brankářů, obrovské nasazení a na závěr to nejdůležitější – nádherné góly. Srdce i náročného hokejového fanouška zkrátka muselo nad úchvatnou podívanou zaplesat. Hokejisté se mohli na ledovém kolbišti doslova přetrhnout, aby potěšili své příznivce, odměnili je parádním výkonem za jejich důležitou podporu a darovali jim krásný dárek v podobě velice cenného skalpu vedoucího celku tabulky, jenž patří zároveň k největším aspirantům na zisk celkového primátu první hokejové ligy. Tento ideální scénář do puntíku naplnili a vyšperkovali souboj s Chomutovem na jednoznačně nejhezčí utkání tohoto soutěžního ročníku. Dosavadní nejzajímavější podívanou zřejmě nabídl duel s Chrudimí v rámci 4. kola, v němž si Rebelové nejdříve vypracovali tříbrankový náskok, Východočeši ho postupnými krůčky smazali a domácí nakonec strhli pomyslné misky vah na svojí stranu až famózním závěrem.

4. Sladký triumf

Ze začátku vyrovnaný zápas plný zvratů, sedm gólů v soupeřově síti, parádní výkon a nakonec vysoké vítězství nad jedním z největších favoritů prvoligové soutěže. Co více si může fanoušek svého oblíbeného týmu přát? Opět se potvrdilo, že hokej je neuvěřitelně nevyzpytatelná hra, v níž předzápasové vyhlídky a postavení v tabulce vůbec nic neznamenají. Tím více, pokud jednoznačný favorit zavítá na kluziště mužstva, jež nemá co ztratit, disponuje obrovskou motivací se na silného soka vytáhnout a v domácím prostředí se mu výtečně daří. Havlíčkobrodští Rebelové tuto prognózu dokonale potvrdili, když naskočili do bitvy proti Chomutovu s velkou chutí a vůlí po vítězství, čímž roztrhali papírové předpoklady na kusy. Po sladkém triumfu poměru 7:2 si tak určitě zvedli důležité sebevědomí, což jim před náročnými duely ve hnízdě znojemských Orlů, kteří zatím obývají 4. příčku tabulky, a v atraktivním derby Vysočiny proti druhé Dukle Jihlava, jíž uvítají už ve středu, náramně hraje do karet. Pokud se Rebelové nenechají překvapivým vítězstvím nad Severočechy ukolébat a vstoupí do nadcházejících zápasů s čistou hlavou, může je středeční výhra nakopnout k dalším výtečným výkonům, po nichž budou spokojeně sklízet kýžené ovoce v podobě cenných bodů do vyrovnané prvoligové tabulky.

5. Parádní pozvánka

Středeční zápas s Chomutovem měl za stěžejní úkol nalákat do Kotliny nové fanoušky a upoutat jejich pozornost všemi možnými prostředky, aby si našli cestu na hokej také do budoucna. Z tohoto pohledu klaplo vše parádně a podle nejoptimističtějšího scénáře. Příznivci shlédli nádherný hokej zakončený cenným vítězstvím, mohli si odnést domů hodnotné ceny vybojované v soutěži a podívali se do zrekonstruované Kotliny, která disponuje zajímavými světelnými efekty. To je ta nejlepší pozvánka, jakou si mohli přát. Navíc se určitě smutně drbe na hlavě část fanoušků, kteří cestu na zimní stadion v Kotlině nepodstoupili a o tuto všestranně vydařenou událost z nějakého důvodu přišli. Dá se proto očekávat, že obě tyto skupiny nebudou ve středeční podvečer, kdy je na programu další hokejový svátek v podobě prestižního a ostře sledovaného derby Vysočiny s krajským rivalem z Jihlavy, na svých místech v Kotlině chybět. Derby s Duklou jsou totiž všeobecně vnímána jako nejprestižnější střetnutí, která si žádný havlíčkobrodský fanoušek nemůže nechat ujít. Není divu, protože k vidění je napínavý hokej, který provází obrovské nasazení hokejistů obou odvěkých rivalů, časté šarvátky, jež produkuje tradičně vypjatá atmosféra, a také souboje v hledišti, kde si oba fanouškovské tábory vzájemně nic nedarují. E proto velmi pravděpodobné, že se ve středu dočkáme dalšího diváckého rekordu, jenž ještě výrazně převýší návštěvu duelu proti Chomutovu. Bylo by asi velkým překvapením, kdyby tomu tak nebylo. Proto se těšíme i na vaši účast!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu