27. 2. 2011 | Tomáš Schmiedt

Byl to těžký, ale vyrovnaný zápas, hlásil obránce Rebelů Morava

O L O M O U C - Havlíčkův Brod v sobotu na Hané nevyužil další příležitost k ukončení série. Souboj byl však ještě do konce prostřední části otevřený, pak se ale v úvodu posledního dějství prosadili domácí potřetí a bylo rozhodnuto. Rebelové hlavně doplatili na špatnou produktivitu, zvláště při dvojnásobných přesilových hrách a při úniku dvou hráčů proti jednomu v oslabení třech proti čtyřem.

Od začátku střetnutí byl k vidění vyrovnaný souboj, který s postupem času, hlavně se změnou skóre, přerůstal v jednostrannou záležitost. „Hrál se opravdu vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme dvakrát inkasovali, pak už to bylo těžké. Soupeř dobře bránil, ze začátku poslední části dal i třetí gól, což znamenalo skoro konec,“ hodnotí utkání Marian Morava.

Rebelové ale mohli po první obdržené brance srovnat v přesilové hře pěti proti třem, bohužel ale nabídnutou šanci nevyužili. „Ta přesilovka byla celkem krátká, nějakých třicet, čtyřicet vteřin. Navíc Olomouc vyhodila puk ihned po vhazování, takže jsme také ztratili nějaký čas, než jsme se vrátili zpátky. Byla to ale škoda. Kdybychom vyrovnali, tak by se určitě hrálo jinak,“ tuší havlíčkobrodská čtyřka.

Sám Morava měl při jednogólové ztrátě také možnost srovnat, v oslabení tři proti čtyřem ale nevyužil přečíslení. „Jeli jsme dva na jednoho, zkusil jsem střelu nahoru, ale trefil jsem jen Pruska do masky. Kdybych třeba ale střílel o pět čísel vedle, tak mohl kotouč skončit v síti. Štěstí pro něj, smůla pro nás,“ lituje zkušený bek nevyužité šance.

Hanákům se tak podařilo v závěru prostředního dějství vsítit druhou branku, aby mohli v úvodu poslední části přidat i třetí. „Domácí měli dobrý vstup do závěrečné třetiny, hned při prvním střídání navýšili vedení na tři nula. Navíc jsme poté opět nevyužili dvojnásobnou početní výhodu, což asi nakonec rozhodlo,“ myslí si čtyřiatřicetiletý hokejista.

Na samotném konci bylo utkání dost vyhecované, což se projevilo i počtem vyloučených hráčů, hlavně tedy na straně Rebelů. „To už tak v play-off chodí. Když bývá o zápase rozhodnuto, a víte, že se se soupeřem utkáte znovu, tak není důvod ho v soubojích šetřit. Musí se prostě dohrát zápas do konce,“ má jasno kapitán Havlíčkova Brodu.

Další možnost rozhodnout má tým z Vysočiny v pondělí, kdy bude mít výhodu domácího prostředí. Marian Morava doufá v hojnou návštěvu. „Ať nás diváci přijdou povzbudit, pak nás totiž může čekat třeba Chomutov nebo Ústí, tedy týmy s postupovými ambicemi. V sérii s Olomoucí to není zatím moc žhavé, v Jihlavě třeba chodí na zápas pět tisíc fanoušků.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu