27. 2. 2018 | Štěpán Ondráček, Ladislav Vácha

Brod zakončí základní část s Pískem. Narazí v play-off na Klatovy?

HAVLÍČKŮV BROD - Základní část druholigové skupiny Střed napíše ve středu 28. února svoji poslední stránku. Havlíčkobrodští Bruslaři mají již jisté první místo v tabulce, tudíž se v posledním vystoupení základní části budou chtít v Kotlině optimálně naladit na důležité play-off. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam – Ladislav Fixa přivítají poslední tým tabulky – IHC Písek. Úvodní vhazování je naplánováno na 18. hodinu, tak neváhejte a přijďte domácí hokejisty podpořit! Parta z Kotliny se také dozví svého soupeře pro osmifinále play-off, jímž budou buď aktuálně osmé Klatovy, sedmý David Servis nebo šestý Nymburk.

IHC Písek

Založení klubu: 1990
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ, osmifinále play-off (s Kobrou Praha 2:4 na zápasy)
Trenér: David Míka

Sestava z posledního utkání: Štekr (Buchta) – Parýzek (C), Suda, Hřebíček, Pokorný, Turek, Červinský, Hanus (A) – Urbanec (A), Duchoň, F. Bárta, Stauber, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, Novák
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x IHC Písek

znak týmu znak týmu
22–4–2–7 bilance 6–1–1–27
1., 76 bodů umístění 10., 21 bodů
183:102 skóre 81:158
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 8:1 (Klatovy, doma)
1:6 (David Servis ČB, venku) nejvyšší prohra 2:9 (Havlíčkův Brod, doma)
Miroslav Třetina – 65 bodů (24+41) nejproduktivnější hráč Martin Koupal – 24 bodů (8+16)
Lukáš Endál – 29 gólů nejlepší střelec David Ciboch – 15 gólů
Miroslav Třetina – 41 asistencí nejlepší nahrávač Martin Koupal – 16 asistencí
Tomáš Semrád – 45 bodů (11+34) nejproduktivnější obránce Milan Hřebíček – 10 bodů (2+8)
Čeněk Novák 2,94 (30 zápasů)
David Marek 2,53 (10 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jonáš Štekr 4,25 (20 zápasů)
Richard Kříž 4,73 (15 zápasů)
David Gába 4,36 (4 zápasy)
Ondřej Bláha 2,50 (2 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Písek 5:1
Písek – Kolín 3:5
Nymburk – Písek 4:1
Písek – Pelhřimov 7:5
Písek – David Servis ČB 0:4
Všechny zápasy

IHC Písek je tradiční klub, který dlouho hrál druhou nejvyšší soutěž. Naposledy prvoligová kluziště obrážel mezi lety 2010 – 2013. Pak ale přišel tvrdý pád. Tým kvůli vnitřním problémům nepřihlásil druhou ligu a stěhoval se do kraje. Z něj po dvou sezonách postoupil a nyní už se nachází třetím rokem mezi druholigovou konkurencí. V minulé sezoně se Jihočeši umístili na 8. pozici skupiny střed. V osmifinále narazili na favorizovanou Kobru Praha, kterou sice potrápili, nakonec jí ale podlehli poměrem 2:4 na zápasy.

Jedničkou Jihočechů je zatím Jonáš Štekr, který v dosavadním průběhu sezony zasáhl do 20 zápasů. Patnáct startů má na kontě jeho mladší kolega Richard Kříž, čtyřikrát se objevil v píseckém brankovišti David Gába a dvakrát Ondřej Bláha. Ze zadních řad podporou ofenzivy vynikají Jan Polata, který už ale dlouho za Jihočechy nehrál, a Milan Hřebíček (2+10). Devět bodů nastřádal dvaadvacetiletý mladík Vladimír Hanus (4+5), za nímž následují kapitán Martin Parýzek (4+4), Aleš Suda (0+6), Jan Turek (2+3) či Šimon Červinský (0+3). Kanadskému bodování souboru od řeky Otavy vládne Martin Koupal (8+16), který je zároveň také nejlepším nahrávačem týmu. Důležitými články útoku jsou také nejlepší střelec David Ciboch (15+7), Jan Sýbek (10+12), Josef Vlk (7+4), Jakub Doktor (4+5) nebo navrátilec z Tábora Josef Urbanec (3+1).

Jihočeši se nachází v tabulce skupiny Střed na posledním místě, když na svém kontě mají 21 bodů. Písečtí se v této sezoně nepodívají do vyřazovacích bojů, slabou náplastí tak je to, že si poradili s Moravskými Budějovice (1:0), Klatovy (8:1) a v neposlední řadě i s českobudějovickým David Servisem (8:5). Míkovi svěřenci jsou sice na posledním místě tabulky, ale rozhodně se jim nedá upřít bojovnost a zarputilost, která společně s dravým mládím dokáže potrápit nejednoho soupeře.

Soupiska Písku


Nejlepším střelcem Písku je s patnácti góly šikovný útočník David Ciboch.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Martin Parýzek (O)

Osmadvacetiletý obránce je píseckým odchovancem, ale během své kariéry už prošel mnoha kluby. Působil v mládeži Českých Budějovic a pravidelně nastupoval za mládežnické kategorie české reprezentace. Dvě sezony strávil v zámořské OHL, kde hrál za tým Ottawa 67´s. Nejvyšší soutěž válel v Karlových Varech, odkud vypomáhal i prvoligovému Mostu. V sestupové sezoně 2014/2015 oblékal i brodský dres.

Martin Koupal (Ú)

Dvaadvacetiletý talent prošel dorosteneckými kategoriemi českobudějovického Motoru a před sezonou 2013/2014 zakotvil v Písku, který tehdy hrál ještě krajskou soutěž. Následující soutěžní ročník strávil v juniorce Českých Budějovic a po roční pauze se vrátil do Písku, který už hrál 2. ligu. V současné době kraluje kanadskému bodování týmu (8+16) a je jeho nejlepším nahrávačem.

David Ciboch (Ú)

Nejmladší z této trojice se rovněž poprvé postavil na brusle v Písku. V dorosteneckém věku sbíral spoustu bodů, čehož si všimli v Českých Budějovicích. Právě do tamější juniorky vedly jeho další kroky. Poté pomohl rodnému Písku k postupu z krajské soutěže do druhé ligy a letos načal už třetí sezonu ve žlutomodrém dresu. Aktuálně vede s patnácti góly tabulku střelců Písku.

(Foto: ihcpisek.cz)

Minulé kolo

Bruslaři si s chutí zastříleli proti Pelhřimovu! Endál nasbíral 5 bodů

Havlíčkův Brod od začátku plnil roli jasného papírového favorita a už v úvodní dvacetiminutovce se ujal tříbrankového vedení. Při přesilovce skóroval krásnou ranou z kruhu Lukáš Endál, při početní výhodě se radoval po přesné dělovce z okraje kruhů i Tomáš Semrád a po vhazování zamířil přesně k tyči Jan Milfait. Domácí vzápětí snížili, když přečíslení 2 na 1 zakončil ranou pod břevno Stanislav Kaminski. V prostřední části slavili jen Bruslaři, když se dvakrát zblízka prosadil Lukáš Endál, jenž završil hattrick, a šikovnou tečí překonal gólmana Hlaváče Luboš Voříšek. Už tak komfortní náskok ve třetí periodě ještě zvýšili David Kozlík, Jan Milfait, Luboš Voříšek a Filip Beneš. Na 2:10 sice upravil stav David Čermák, ale poslední slovo patřilo Miroslavu Třetinovi, jehož dělovka z voleje zasáhla neomylně svůj cíl.

znak týmu 2 - 11 znak týmu

Branky a nahrávky: 15. Kaminski (Oščádak), 52. Čermák (Kaminski, Oščádal) – 7. Endál (Třetina), 13. T. Semrád (Třetina, Endál), 14. Milfait (Voříšek), 25. Endál (T. Semrád, Třetina), 29. Voříšek (Kulhánek, Michálek), 40. Endál (Milfait, Vala), 43. Kozlík (Kuchta, Přidal), 46. Milfait, 49. Voříšek (Milfait), 51. Beneš (T. Semrád, Kuchta), 57. Třetina (Endál). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 4:3, navíc Port (PEL) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 26:49 (8:17, 9:12, 9:20) Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:10, 2:10, 2:11.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Urban (Hlaváč) – Kohút, Kabát, Oščádal, Port, D. Kasalý (C), Hráček – Vrátný, Moucha, Plachý (A), Čermák, F. Kasalý, Martin Hadrava, Kaminski, Šulák

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Kříž – Přidal, Třetina (C), Endál – Voříšek, Milfait (A), Michálek – Beneš, Kuchta, Kozlík – Šuhaj, Ludvík

Písek nezvládl derby s David Servisem a vyšel bodově na prázdno!

Domácí hokejisté mohli jít do vedení, ale střela Cibocha skončila jen na tyči. Hosté byli přesnější, když se v šesté minutě radovali z branky. Jiří Bárta vybídl ke skórování Patrika Zaymla, který se nemýlil. V jedenácté minutě se David Servis mohl těšit z dvoubrankového vedení, když krásnou akci předvedla trojice Lukáš Kříž, Roman Šulčík a zakončující Jakub Marek. Ve druhé části měly možnosti oba týmy, ovšem skóre se dlouho nepohnulo. To změnil až tři sekundy před vypršením druhé dvacetiminutovky Jakub Marek, který využil početní výhodu. Písečtí chtěli ve třetí třetině s nepříznivým stavem něco udělat, ale naráželi na pozorného brankáře Dudáčka, který byl bezchybný. David Servis potvrdil své vítězství v derby třináct minut před koncem, když dokázal uspět z předbrankového prostoru. Škopkovu střelu tečoval mimo dosah Štekra Jiří Ferebauer.

znak týmu 0 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Zayml (Bárta), 11. Marek (Šulčík, Kříž), 39. Marek (Kříž), 47. Ferebauer (Škopek, Svoboda).). Rozhodčí: Beránek – Schopf, Horažďovský. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Třetiny: 0:2, 0:1, 0:1. Průběh utkání: 0:4.

HC David Servis České Budějovice: Dudáček (Bubeníček) – Radoš, L. Kříž, Macháček, J. Kříž, Škopek, Babchuk, Marek – Šulčík (C), Trummer, Zayml, Sumerauer, J. Bárta, Svoboda, Ferebauer (A), Vylíčil, Michal.

IHC Písek: Štekr (Buchta) – Parýzek (C), Suda, Hřebíček, Pokorný, Turek, Červinský, Hanus (A) – Urbanec (A), Duchoň, F. Bárta, Stauber, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, Novák.

Písek v jihočeském derby nedokázal skórovat a prohrál s David Servisem!
(Foto: slegr71, rajce.idnes.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři opět nadělovali Písku! Na jeho ledě mu dal devítku

Bruslaři od začátku utkání dali píseckým přesné noty, v jakých se bude utkání odehrávat. Po půl minutě hry se prosadil obávaný kanonýr Lukáš Endál. V desáté minutě se domácí radovali z dvougólového vedení, kdy Filip Beneš využil nabídnuté příležitosti a napálil touš pod horní tyč. Písečtí dostali ve druhé třetině další políček a opět to byl Lukáš Endál, který znovu zaúřadoval hned zkraje periody. Hosté z Jihočeského kraje dokázali reagovat z hole Josefa Vlka, ale poté se třikrát za sebou prosadili Bruslaři. Nejprve se trefil Petr Kuchta, za několik okamžiků na něj navázal Kryštof Kulhánek a třetí do party byl Patrik Přidal, jenž využil přesilovou hru. Ani tato lavina nezlomila písecký odpor. Druhou branku Jihočechů vsítil Martin Parýzek. Jenže poslední slovo měli hokejisté Havlíčkova Brodu, kteří přidali soupeři na cestu další tři branky. Na 6:2 zvýšil šikovný útočník Tomáš Ludvík a po něm se do listiny střelců zapsal i domácí kapitán Miroslav Třetina, který využil dvojnásobnou přesilovku. Konečnou podobu dal výsledku dvojnásobný střelec Petr Kuchta.

znak týmu 2 - 9 znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Vlk (Sýbek), 34. Parýzek (Sýbek, Koupal) – 1. Endál (Třetina), 10. Beneš (Vala, Kulhánek), 21. Endál (Přidal, Třetina), 24. Kuchta (Ludvík, Beneš), 30. Kulhánek (Chlubna, Vala), 34. Přidal (Třetina, T. Semrád), 35. Ludvík (Kuchta, T. Semrád), 43. Třetina (Endál, Přidal), 44. Kuchta (Kulhánek, Beneš). Rozhodčí: Hucl – Tvrdík, Sedláček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 29:47 (8:16, 12:17, 9:14). Třetiny: 0:2, 2:5, 0:2. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6, 2:9.

IHC Písek: R. Kříž (Štekr) – Parýzek (C), Hřebíček, Hanus, Suda, Hora, Stauber, Turek, Kopenec – Sýbek (A), Urbanec, Duchoň, Koupal, Vlk, Volf, Drda, Strnad, Rod, A. Novák

BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Horák, Vala, Kulhánek, Balgalvis, M. Kříž – Přidal, Třetina (C), Endál – Voříšek, Milfalt (A), Kozlík – Michálek, Šuhaj, Chlubna – Beneš, Ludvík, Kuchta

Lukášovi Endálovi to proti Písku pálí. V této sezoně mu už nasázel 6 gólů!

Soupeř Bruslařů pro play-off? Zatím to vypadá na Klatovy!

Program posledního kola

Tábor – Nymburk (18:00)
David Servis – Žďár n. S. (18:00)
Klatovy – Kolín (18:00)

Havlíčkův Brod budou zajímat další tři zápasy posledního kola základní části. V osmifinále play-off totiž stále může narazit na jednoho ze tří možných soupeřů, jimiž jsou Nymburk, David Servis České Budějovice a Klatovy, jež bojují o pořadí na 6. až 8. místě. Bruslaři narazí na osmý celek tabulky, jímž jsou aktuálně Klatovy, které ztrácejí na sedmý David Servis jediný bodík. Před posledním kolem má nejlepší výchozí pozici šestý Nymburk, jenž se dívá na David Servis z dvoubodového a na Klatovy z tříbodového odstupu.

Klatovy a David Servis mohou těžit z výhody domácího prostředí. Západočeši přivítají na svém ledě rozjetý Kolín a Servismany čeká v Hokejovém centru Pouzar bitva se žďárskými Plameny. Na kluziště soupeře míří jen Nymburk, jenž se představí v Táboře.

Jak již bylo zmíněno, nejhorší výchozí pozici mají před rozhodujícím posledním kolem osmé Klatovy. Proti silným Kozlům musí doma za každou cenu bodovat a zároveň musí doufat v zaváhání svých soupeřů. Pokud se Středočechy nezískají alespoň bod, bez ohledu na ostatní výsledky skončí na 8. místě a v play-off narazí na Bruslaře. Jisté je také to, že pokud Nymburk urve alespoň jeden bod v Táboře, vyhne se v play-off Havlíčkovu Brodu.

Situace se pořádně zamotá, pokud Klatovy překvapí Kolín a jejich soupeři v boji o 6. a 7. místo zaváhají. Pokud by měly Klatovy po posledním kole v tabulce na kontě stejně bodů jako David Servis a Nymburk by skončil na 6. místě, spadl by na 8. místo David Servis kvůli horšímu vzájemnému zápasu. Když budou mít shodně bodů Klatovy a Nymburk, spadne na 8. příčku Nymburk, a to rovněž kvůli horšímu vzájemnému zápasu.

Když Klatovy skolí za 3 body Kolín, David Servis získá 2 body se Žďárem nad Sázavou a Nymburk neboduje v Táboře, budou mít všechny tři týmy po 49 bodech. Rozhodovala by pak minitabulka ze vzájemných zápasů, z níž by vyšly nejlépe Klatovy (15 bodů) a skončily by šesté, David Servis by byl sedmý (11 bodů) a na 8. pozici by spadl Nymburk (10 bodů), který by tak šel na Bruslaře.

P Tým Bilance Skóre Body
5. HC Tábor 17-1-2-15 109:112 55
6. NED Hockey Nymburk 13-2-6-14 121:118 49
7. HC David Servis České Budějovice 12-4-3-16 124:132 47
8. SHC Klatovy 12-3-4-16 120:157 46
9. HC Lední Medvědi Pelhřimov 10-1-1-23 119:171 33

Kompletní tabulka skupiny Střed


Věděli jste, že...

...Písek dokázal porazit třetí Kolín, který hraje ve skvělé formě, na jeho ledě 1:0?

...Jihočeši prohráli se třemi týmy tabulky shodným výsledkem 0:6 (s Táborem, Moravskými Budějovicemi a Havlíčkovým Brodem)?

...David Servis České Budějovice dokázal Bruslaře připravit jako jediný tým o 8 bodů?

...Písek i v minulé sezoně odehrál s Bruslaři poslední utkání základní části (tehdy vyhrál v Kotlině 3:1)?

...Lukáš Endál má proti Písku průměr tří bodů na zápas (6+3)?

Bilance s Pískem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 19
Bilance: 13-2-1-3
Výsledky: x3:1, x5:1, 3:4, 4:3p, 3:0, 3:1, x3:1, x5:1, 5:0, 1:11, x6:3, x5:4p, 3:4sn, 9:3, 8:5, 1:3, 4:2, 6:0, 9:2
Skóre: 86:49

x - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu