10. 2. 2018 | Štěpán Ondráček

Dobrá práce! Mladší dorost si poradil s pražskými Letňany

HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci, kteří vyloupili led brněnské Komety se představili doma. Svěřenci Petra Beránka vyzvali k zajímavé konfrontaci pražské Letňany. Soupeř z hlavní metropole hrál dobrý hokej, přesto se z vedení radovali mladí Bruslaři, kteří po první třetině vedli 2:0. Letci v dalším průběhu snížili, ale domácí hokejisté odskočili svému soku a připsali si jasné vítězství. Mezi střelce se tentokrát zapsali Josef Dáňa, Patrik Vacík, Dan Fiala, Filip Řehout a kapitán týmu Dominik Vacík.

Zápas dvou rozdílných týmů, co se postavení v tabulce týče, rozehráli Bruslaři náramně, když se v první šanci ocitl Filip Dymák, ale jeho zakončení na Steindla nedoletělo. Oba týmy si vyzkoušely početní výhodu. Zatímco hosté neuspěli domácí celek z toho vytěžil první branku. Dominik Vacík vystřelil od modré čáry, ačkoli jeho střela nebyla svižná, tak puk tečoval nejdříve Josef Vyvial a poté Josef Dáňa, jenž otevřel gólový účet utkání. Bruslaři po první brance herně pookřáli a zásluhou jim byla druhá branka v síti Steindla. Brankář Letců vyrazil touš před sebe, kde jí shrábl Dan Fiala. Havlíčkobrodský útočník našel osamoceného Patrika Vacíka, který neměl problém zasunout kotouč do poloprázdné branky. Hosté se za nepříznivého stavu nesložili a několikrát vypálili na Váchu. Domácí gólman se musel vyznamenat při šancích Zrcka, Vrkoče, a také Němce.

Ve druhé části se hra Letců zlepšila, ale kýženou gólovou radost jim nepřinesla. Přítomní diváci si na další branku museli počkat, až do poloviny třetiny. Pražané hráli početní výhodu v ní sice dlouho nemohli prostřelit brankáře Váchu, ale dvě sekundu po skončení trestu se přeci jen dočkali první trefy. Richard Pětník nabil před brankou Bruslařů Eriku Vrkočovi, jež z první prostřelil přesouvajícího se gólmana Bruslařů. Radost Letců však netrvala moc dlouho, neboť domácí celek zaúřadoval potřetí. Max Kutlvašr našel na modré čáře svého kapitána Dominika Vacíka, a ten udělal pár kroků a bekhendem překonal Steindla na vzdálenější tyč. Svěřenci Petra Beránka opět využili početní výhodu a šli do mírného trháku. Filip Dymák narýsoval přihrávku na vrcholky kruhu, kde našel Filipa Řehouta. Urostlý obránce se do hracího předmětu opřel z první a ranou do levé šibenice vymetl všechny pavučiny v Steindlově svatyni.

Hned zkraje poslední části se několikrát vylučovalo, a to mělo za následky také šance. V jedné z nich se ocitl domácí útočník Josef Dáňa, ovšem ten ve slibné šanci netrefil branku hostů. Na druhé straně to zkoušel David Straka, ale toho skvěle vychytal Vácha. Letci ve třetí třetině změnili svůj styl hry a mohli i skórovat, ovšem Adam Škarda jen o kousek minul prostor pod horní tyčkou. Mladí Bruslaři si vytvořili před Steindlem tlak, který vyústil v pátý gól. Michal Kerber nahrál na Dana Fialu, a ten prostřelil bezmocného Steindla. Oba týmy měly několik příležitostí, avšak skóre zůstalo neměnné.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 1 0
Filip Dymák 0 1 1 0 2
Alex Endl 0 1 1 1 2
Dan Fiala 1 1 2 2 2
Martin Horáček 0 0 0 0 0
Michal Kerber 0 1 1 1 2
Filip Klofáč 0 0 0 0 2
Max Kutlvašr 0 1 1 1 0
Filip Pártl 0 0 0 0 2
Adam Prýl 0 0 0 0 0
Adam Rauš 0 1 1 0 0
Filip Řehout 1 0 1 -1 0
Dominik Vacík 1 1 2 2 0
Patrik Vacík 1 1 2 2 0
Josef Vyvial 0 1 1 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Vácha 60 0 1 33 0 0

Ohlasy k utkání

D13. kolo, sobota 10.2.2018 od 12:15
Zimní stadion Kotlina
5:1
(2:0, 2:1, 1:0)
Havl. Brod - Letňany
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Dáňa (Vyvial, D. Vacík), 8. P. Vacík (Fiala, Endl), 35. D. Vacík (Kutlvašr, P. Vacík), 39. Řehout (Dymák, Rauš), 48. Fiala (Kerber) – 34. Vrkoč (Pětník, Vítů). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Radim Procházka, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 8:7, navíc Straka (LET) 10 min. OT [NESP]. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 35:34 (11:16, 9:13, 15:5). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Sestavy

Havl. Brod

Vácha (Král) – Endl, Řehout, M. Horáček, D. Vacík (C), Kutlvašr, Kerber – P. Vacík, Klofáč, Rauš, Dymák, Fiala (A), Prýl, Dáňa, Pártl, Vyvial

Letňany

Steindl (Liemann) – Němec, P. Horáček, Bartoš, Bucek, Klatt (C) – Vrkoč, Vítů, Straka, Stupka, Pětník (A), Zrcek, Škarda, Strnad

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu