3. 2. 2018 | Štěpán Ondráček

Úspěch prvního útoku? Je to zásluha celé lajny, říká Tomáš Křehlík

HAVLÍČKŮV BROD - Je jedním ze základních stavebních kamenů staršího dorostu. Řeč není o nikom jiném, než o šikovném útočníkovi Tomáši Křehlíkovi. Havlíčkobrodský šikula se rozpovídal o této sezóně a také o premiéře v dospělém hokeji. „Říkali nám, ať se nebojíme hrát svoji hru,“ vzpomíná Křehlík na první zápas za brodský A-tým, kde spolu s ním hráli po jeho boku Marek Tecl a Richard Cachnín.

S hokejem si začínal ve Žďáře nad Sázavou, kde jsi odehrál spoustu let. Jak vzpomínáš na své začátky?
Vzpomínám na to jenom v dobrém, protože jsem tam strávil skoro celé dětství.

V této sezóně došlo několikrát k posázavskému derby. Hecuješ se před zápasem s bývalými spoluhráči ze Žďáru?
Nehecuji. V jejich týmu nejsou kluci, se kterými jsem nastupoval. Nové hráče jsem nepoznal, když jsem odešel.

Do týmů Bruslařů jsi přišel v sezóně 2016/2017. Jak se zrodil tvůj přestup k nedalekému konkurentovi?
Vzniklo to tak, že si můj táta volal s panem Teplým. Přijel jsem na zkoušku, která se mi povedla, a zůstal jsem tady.

V Havlíčkově Brodě absolvuješ již druhou sezónu. Jak se ti líbí město a místní stadion?
Město je hezké, není velké ani malé, takže se mi zde líbí. O stadionu to platí rovněž.

Na začátku sezóny přišli do týmu brankář Martin Nedvěd s útočníkem Jiřím Hromádkou, kteří hráli stejně jako ty ve Žďáře. Měl jsi nějakou zásluhu na tom, že tito hráči posílili tým?
Velkou zásluhu jsem na tom neměl. Zásluhy patří havlíčkobrodským trenérům.

Se zmíněnou dvojicí jsi nastupoval v jednom týmu, určitě na tebe po příchodu do Brodu kluci hodně spoléhali. Provedl jsi je městem a ukázal jim útroby zimního stadionu?
Samozřejmě. Ze začátku chodili kluci dost za mnou. Máme ale v týmu dobrou partu, takže i ostatní spoluhráči je tady provedli.

V přípravě se vám dařilo, ale úvod sezóny se vám vůbec nevydařil, když jste prohráli šest utkání v řadě. Čím byl způsoben takový hororový start soutěže?
Nevím, čím to bylo dané, asi trochu tím, že jsme nevěděli, co od soupeřů čekat. Jsme rádi, že už je to za námi.

Nakonec jste zabrali a vyhráli jste několik zápasů. Do sbírky jste přidali skalpy Českých Budějovic a Hradce Králové. Byl to motor, který vás nastartoval?
Určitě. Nakoplo nás to nejvíc. Porazit takovéhle favority staršího dorostu není jednoduché a jsem za to strašně rád.

Tomáš Křehlík atakuje hráče Motoru. V tomto ročníku dokázali starší dorostenci porazit České Budějovice jednou, a to na ledě Kotliny 6:5p!

Nastupuješ v první formaci společně s Richardem Cachnínem ml. a Markem Teclem. Jak se ti s nimi hraje?
Hraje se mi s nimi výborně, občas si i nahrajeme (směje se).

Váš útok je hodně silný. Dáváte hodně branek. Dokážete rozhodnout zápasy a taky zaměstnat obrany soupeřů. V čem tkví váš úspěch?
Já si nemyslím, že by to bylo jenom naším útokem. Měli jsme tam i výborné obránce, takže to je zásluha celé lajny.

Za třicet jedna zápasů jste zaznamenali 138 kanadských bodů (57+81). Je tohle důkaz, že jste výjimečná trojka? V týmech, už se to moc často nevidí, aby byla takhle úderná formace.
Body jsou hezké. Nemyslím si, že bychom byla nějaká výjimečná trojka, prostě se nám daří.

V pátek jste hráli proti Havířovu. Po vydařených koncovkách třetin jste slavili vítězství 3:0. Jak jsi utkání viděl ze svého pohledu?
Byl to dobrý zápas. Měli jsme víc šancí, ale moc tam toho nepadlo. Na druhou stranu, oni měli taky dost příležitostí, které neproměnili. Myslím si, že tento zápas byl založený hlavně na obraně, tam jsme to zvládli líp.

V utkání jsi zaznamenal dvě asistence. Jak jsi své bodové příspěvky viděl?
První asistence vznikla tak, že Ríša vybojoval puk a nahrál mi ho. Přihrál jsem ho do prázdné na Jirku Hromádku, a ten už to měl lehké. Druhá gólová nahrávka vznikla z toho, že jsme měli za úkol držet puk v útočném pásmu, což se nám podařilo. Nahrál jsme na modrou čáru, kde byl Dominik Vacík, který vystřelil. Jejich gólman to vyrazil a k puku se dostal Štěpis, který ho dorazil do branky.

Brankář Matěj Rachůnek se blýskl čistým kontem a byla to první nula v této sezóně. Jak se ti líbil jeho výkon?
Rachy zachytal výborně. Měl tam spoustu dobrých zákroků. Myslím si, že jsme mu dost pomáhali. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli.

Zimní stadion v Kotlině je vybaven střelnicí. Pomáhá ti to v tvém herním rozvoji a pokud ano, tak v jakých oblastech?
Ano, chodím tam s Endym, se kterým tam pilujeme přesnost, rychlost a provedení střelby.

(HokejkaTV)


Svými výkony jste se katapultovali do 2. ligy mužů, v níž jsi odehrál tři zápasy. Jak moc tě to posunulo ve tvé hře?
Je to velká zkušenost. Ve starším dorostu se vám nestane, abyste hráli před tisícovkou fanoušků.

V A-týmu působí Lukáš Endál, Miroslav Třetina a další zkušení hráči. Poradili ti v některých věcech před prvním zápasem? Byl jsi před utkáním 2. ligy nervózní?
Endy na jeden zápas nejel, ale volali jsme si před tím utkáním. Říkali nám, ať se nebojíme hrát svoji hru. Samozřejmě jsem nervozní byl, ale po prvním střídání to bylo dobré.

Jak už bylo zmíněno, ve starším dorostu hraješ s Markem Teclem a Richardem Cachnínem ml. Byla by pro tebe motivace zůstat tady i v příští sezoně, abyste společně zabojovali o místo v prvním týmu? Přeci jen vám nahrává fakt, že jste sehraní, což je velké plus...
Je to těžká otázka. Teď ještě nevíme, co bude po sezoně.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu