24. 2. 2011 | Eva Streichsbierová

Nic se neděje. Hlavu nahoru, jedeme dál, zní odhodlaně z brodské kabiny

Pokud by olomoučtí hokejisté předvedli podobný kousek na jiném stadionu, možná by čelili obvinění z porušení autorských práv. Dokonale totiž okopírovali předchozí scénář havlíčkobrodských Rebelů. Stejně jako o den dříve jejich soupeř prohrávali o dva góly, ovšem na konci utkání slavili vítězství 3:2. „Předtím jsme měli trochu víc štěstí my, dneska se přiklonilo k nim. Takový je hokej,“ povzdechl si útočník domácího týmu Lukáš Endál.
Foto: Vladimír Kunc - fotokunc.cz

Havlíčkobrodský tým byl odhodlaný se na Hanou už nevracet a první dvě třetiny pro to dělal maximum. V každé zasadili svěřenci trenéra Petra Nováka soupeři jednu tvrdou ránu. Nejprve překonal olomouckého brankáře Pruska Ondřej Švaňhal a pouhé tři vteřiny před koncem druhého dějství potom přidal druhý gól Lukáš Endál. „Předcházela tomu výborná práce na buly, puk hned letěl na branku a já už ho potom jen dorazil,“ popsal svůj střelecký úspěch čtyřiadvacetiletý forvard.

Rebelové měli zápas skvěle rozehraný. „Kdo tady dneska byl, určitě viděl, že jsme byli lepším týmem,“ měl jasno Endál. Jenže to nebylo nakonec domácím nic platné. V závěrečné třetině totiž přišla hororová devítiminutovka! Během ní se třikrát po sobě zapisovali do střelecké listiny Hanáci, kteří se ani za nepříznivého stavu a vývoje série nevzdali. „Musíme za to klukům poděkovat,“ chválil po zápase své svěřence jeden z trenérů olomouckého týmu Jan Tomajko.

Z postupového výsledku 2:0 byl rázem nepříznivý stav 2:3 a na straně domácích se poprvé v sérii usadil smutek. „Špatně se mi mluví. Měli jsme zápas ve svých rukách, vedli jsme o dva góly, ale pak...,“ jen s obtížemi hledal vhodná slova Endál. „Zase na druhou stranu, nepočítali jsme, že by série s Olomoucí byla nějak jednoduchá. Prostě jsme prohráli jeden zápas, ale pořád vedeme 3:1,“ přeladil po chvíli přeci jen na podstatně optimističtější notu.

I z kabiny se v tu chvíli ozvalo burcující... „Hoši nic se neděje, hlavy nahoru, jedeme dál!“ Stále jsou totiž Rebelové v podstatně výhodnější pozici, než jejich hanácký soupeř. Narozdíl od něj jim totiž stačí jediná výhra k završení úspěšné série. „Opravdu není důvod věšet hlavu. Teď jedeme do Olomouce a tam se pokusíme zápas vyhrát. Ale i kdyby ne, tak se vrátíme zase domů. Prostě těch šancí je dost. A jak už jsem řekl, byli jsme lepší,“ hlásil odhodlaně Endál.

Na ledě Kohoutů dokázali havlíčkobrodští hokejisté ve čtvrtfinálové sérii uspět už dvakrát a pořádně zatopit pod sebevědomím domácího týmu hodlají i v sobotu 26. února. „Nechceme nic měnit, máme víc sil a věřím, že to zvládneme,“ přesvědčoval autor středečního druhého havlíčkobrodského gólu. „Už jsme několikrát ukázali, že tenhle mančaft má sílu, takže se vrátíme k našemu hokeji a já doufám, že se k nám potom znovu přikloní i štěstí,“ zavřel Endál definitivně dveře za prvním nepovedeným soubojem s Olomoucí.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu