8. 12. 2017 | Ladislav Vácha

Skvělá šance na reparát! V sobotu přijedou k derby do Kotliny Žihadla!

Bruslaři přišli v minulém kole o domácí neporazitelnost, když po hodně nepovedené první třetině získali s českobudějovickým David Servisem bod za porážku 5:6 po prodloužení. „To, co jsme předvedli v první třetině, nemělo s hokejem vůbec nic společného. S takovým výkonem vůbec nemůžeme na nějaký postup pomýšlet,“ hřímal po utkání rozzlobený brodský trenér Václav Adam. Už v sobotu 9. prosince budou mít jeho svěřenci šanci na reparát, do Kotliny totiž přijedou čtvrté Moravské Budějovice! Úvodní buly proběhne v 17:00. Nenechte si třaskavé derby Vysočiny ujít! Na naší facebookové stránce se navíc můžete zúčastnit fanouškovské soutěže! Těšíme se na vaši účast!

HC Moravské Budějovice 2005

Založení klubu: 2005
Stadion: Zimní stadion Moravské Budějovice (kapacita 1350 míst)
Klubové barvy: žlutá a černá
Webové stránky klubu: hcmb.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, semifinále play-off (s BK Havlíčkův Brod 0:3 na zápasy)
Trenéři: Augustin Žák st.

Sestava z posledního utkání: Brož (Čáp) – Čermák,Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Spurný, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Moravské Budějovice 2005

znak týmu znak týmu
14–1–2–2 bilance 9–2–0–8
1., 46 bodů umístění 4., 31 bodů
114:54 skóre 85:66
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 10:4 (Žďár nad Sázavou, doma)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 4:8 (Nymburk, doma)
Miroslav Třetina – 40 bodů (14+26) nejproduktivnější hráč David Horký – 24 bodů (8+16)
Lukáš Endál – 20 gólů nejlepší střelec Ladislav Rytnauer – 12 gólů
Miroslav Třetina – 26 asistencí nejlepší nahrávač Filip Matějka – 17 asistencí
Tomáš Semrád – 27 bodů (6+21) nejproduktivnější obránce Roman Čermák – 15 bodů (6+9)
Čeněk Novák 2,80 (17 zápasů)
David Marek 2,45 (5 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Brož 2,98 (18 zápasů)
Jan Čáp 4,58 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Pelhřimov – M. Budějovice 5:8
M. Budějovice – Kolín 1:2
Nymburk – M. Budějovice 2:6
M. Budějovice – Pelhřimov 4:3sn
M. Budějovice – Písek 6:1
Všechny zápasy

Moravské Budějovice patří mezi pravidelné účastníky 2. ligy, v níž působí nepřetržitě od sezony 2012/2013. V soutěžním ročníku 2015/2016 hrály skupinu Východ a s Bruslaři se tak potkaly jen v prvním přátelském utkání, které vyhrál Havlíčkův Brod těsně 6:5. Žihadla v základní části nakonec obsadila 6. místo a probila se až do play-off. V něm narazila na Techniku Brno, a i když první střetnutí venku vyhrála vysoko 7:2, v dalších třech duelech padla. V předchozím soutěžním období už startovala ve skupině Střed a v základní části skončila na skvělé 3. příčce. V osmifinále play-off vyřadila v napínavé bitvě Děčín 4:3 na zápasy a ve čtvrtfinále skolila i Klatovy (konečný stav série 3:1). O postup do kvalifikace o WSM ligu si to v semifinále rozdala s Havlíčkovým Brodem, ale i kvůli neoprávněnému startu Marka Lupače a následné kontumaci domácího vítězného zápasu se musela před Bruslaři sklonit (0:3 na zápasy).

Jasnou jedničkou v brankovišti žlutočerných je devatenáctiletý gólman Jan Brož, jenž v dosavadním průběhu soutěže nastoupil do 18 zápasů a v obou vzájemných duelech čelil i střelcům Bruslařů. Záda mu zatím kryje další mladík Jan Čáp, který naskočil do tří duelů. Stěžejními defenzivními pilíři jsou Roman Čermák (6+9), nejproduktivnější zadák mužstva, Daniel Kabelka (4+10) nebo Jiří Wasserbauer (2+6). Spolehnutí je také na Martina Sobotku (0+5), Jiřího Peroutku (0+3), Michala Klimenta (1+2), Tomáše Pelikána (2+1) či Petera Puchera ml. (0+0). Čerstvou posilou Moravských Budějovic je obránce Lukáš Spurný (0+0), jenž týmu vypomáhá z prvoligové Třebíče. Hned čtyři hráči Žihadel už nasbírali přes 20 kanadských bodů! Jsou to David Horký (8+16), který vládne kanadskému bodování, nejlepší střelec Ladislav Rytnauer (12+11), nejlepší nahrávač Filip Matějka (6+17) a Peter Pucher st. (9+12). Přes 10 bodů už nastřádali Roman Mikeš (6+12) a Petr Krutiš (8+9). O šest branek už se postaral Jan Bulín (6+0).

Jako na houpačce. Tak zatím vypadají výkony Žákovy družiny, která zatím takřka s železnou pravidelností střídá povedené zápasy s těmi horšími. Žihadla vyloženě zazářila v domácím prostředí proti Žďáru nad Sázavou, kterému uštědřila potupnou desítku (10:4). Cenné tři body si přivezla také z horkého ledu silného Kolína, kde vyhrála těsně 3:2. Dosud třikrát udržela čisté konto, když doma vynulovala Písek (6:0) i Klatovy (4:0) a bez inkasované branky se vracela z ledu českobudějovického David Servisu (3:0). Moravské Budějovice zatím spolehlivě plní roli papírového favorita, ale proti týmům z první trojky se trápí. Výjimkou je nepovedené domácí vystoupení s Nymburkem, jemuž podlehly nečekaně 4:8. V poslední době se však žlutočerným daří, když vyhráli hned třikrát za sebou. V odvetě vyloupili Nymburk (6:2) a doma zdolali Pelhřimov (4:3sn) a Písek (6:1). V tabulce zatím drží 4. příčku.

Soupiska Žihadel


V prvním vzájemném utkání se na ledě Kotliny občas pořádně jiskřilo

Kdo patří mezi klíčové hráče soupeře?

Roman Čermák (O)

Dvaadvacetiletý obránce prošel mládežnickými kategoriemi mateřské Jihlavy a počínal si skvěle, o čemž svědčí jeho pravidelné působení v české reprezentaci do 16, 17, 18, 19 a 20 let. V sezoně 2014/2015 hrál extraligu za Mladou Boleslav, po čemž se přesunul do prvoligových Benátek nad Jizerou. Velký talent je zatím s patnácti kanadskými body (6+9) nejproduktivnějším obráncem Moravských Budějovic. Bruslaři si na něj musí dát dobrý pozor.

Peter Pucher st. (Ú)

Jednoznačně největší posila a nejzvučnější jméno v kádru Žihadel. Třiačtyřicetiletý rodák z Prešova si ve své bohaté kariéře zahrál za mateřský klub, Košice, Znojmo, Pardubice, Kometu Brno a Zvolen, pravidelně také oblékal dres slovenské reprezentace. Hraje ve skvělé formě, nasbíral už 21 bodů (9+12).

David Horký (Ú)

Třiadvacetiletý útočník je odchovancem Třebíče, kde prošel mládežnickými kategoriemi. V sezoně 2012/2013 působil v juniorce jihlavské Dukly a vedl si velmi dobře. V dalším soutěžním ročníku si odbyl premiéru mezi muži v áčku Horácké Slavie a poprvé také vypomohl Moravským Budějovicím. U Žihadel působí už 5. sezonu a vládne produktivitě (8+16).


(Foto: hokejbenatky.cz, hcorli.cz, hstrebic.cz)


Minulé kolo

Horová první třetina! Brod nakonec urval s David Servisem bod

Úvodní dvacetiminutovka byla z havlíčkobrodské pohledu naprosto katastrofální, když ji David Servis ovládl jednoznačně 4:0. V 7. minutě udeřil Jiří Bárta a vzápětí využil přečíslení 2 na 1 i Jan Kříž. V 17. minutě srazil zaskočené domácí ještě níž Patrik Zayml a v oslabení zasadil Bruslařům další tvrdou ránu Jan Trummer. Parta z Kotliny se výrazně zvedla v prostřední části a po trefách Miroslava Třetiny a Lukáše Endála snížila. Hosté se většinou jen bránili a ve třetí periodě svůj náskok ztratili. Ve 48. minutě snížil ranou zblízka Miroslav Třetina a v 54. minutě vyrovnal nechytatelnou dělovkou Tomáš Semrád. Domácí šli potom do tří a soupeř toho využil, když se prosadil Lukáš Kříž. Havlíčkův Brod zkusil závěrečnou power-play a Kotlina propukla v jásot, když poslal puk přesně k tyčce Lukáš Endál. Prodloužení trvalo jen krátce, když se sražená střela Lukáše Kříže došourala do odkryté brány.

znak týmu 5 - 6p znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Třetina (Endál, Přidal), 40. Endál (T. Semrád, Třetina), 48. Třetina (Přidal), 54. T. Semrád (Milfait, Třetina), 60. Endál (Milfait, T. Semrád) – 7. Bárta (Michal), 7. J. Kříž (Svoboda, Volf), 17. Zayml (Summerauer, Bárta), 19. Trummer, 56. L. Kříž (Šulčík), 61. L. Kříž (Šulčík). Rozhodčí: Filip Vrba – David Urubčík, Daniel Horažďovský. Vyloučení: 7:8, navíc Vašíček (HBR) 10 min. OT [NESP] + OK [NESP]. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 585. Střely na branku: 38:25 (10:12, 14:7, 14:5 – 0:1). Třetiny: 0:4, 2:0, 3:1 - 0:1. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6p.

BK Havlíčkův Brod: Novák (od 19. D. Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, M. Kříž – Endál, Třetina "C", Přidal – Šuhaj, Milfait "A", Voříšek – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

HC David Servis České Budějovice: Dudáček (Němec) – L. Kříž, Michal, Macháček, Škopek, Babčuk – J. Kříž, Šulčík "C", Trummer, J. Marek, Zayml, Bárta, Volf, Radoš, Sumerauer, Stodolovský, Svoboda

(Video: Ondřej Rázl)

Žihadla nedala poslednímu Písku šanci, doma mu nadělila šestku

Moravské Budějovice od úvodního vhazování pevně třímaly otěže zápasu ve svých rukách. V 9. minutě se dočkaly zasloužené odměny, když puk propasíroval do sítě Marcel Juráň. Domácí potom využili přesilovku, když krásnou kombinaci dotáhl do úspěšného konce Ladislav Rytnauer. Hosté se nestihli ani pořádně rozkoukat a Marcel Juráň pěknou střelou z mezikruží vyhnal gólmana Štekra na střídačku. Stadion se radoval znovu ve 34. minutě, kdy další povedenou přesilovkou souhru zakončil gólem Petr Krutiš. Jihočeši se dočkali ve třetí periodě, kdy při hře v početní převaze snížil Jan Sýbek. Žihadla ale žádná drama nedovolila, na 5:1 zvýšil David Horký a na konečných 6:1 uzavřel dělovkou z mezikruží Roman Čermák.

znak týmu 6 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Juřáň (Matějka), 15. Rytnauer (Horký, Krutiš), 15. Juráň (Matějka), 34. Krutiš (Rytnauer, Horký), 45. Horký (Rytnauer, Wasserbauer), 57. Čermák (Matějka, Kabelka) – 42. Sýbek (Koupal). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Bohuslav Maloušek, Martin Maťašovský. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 433. Třetiny: 3:0, 1:0, 2:1. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – Čermák,Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Spurný, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín

IHC Písek: Štekr (od 15. Kříž) – Hřebíček,Suda, Hanus "A", Polata "A", Červinský, Turek – Vlk, Bárta, Doktor, Sýbek "C", Koupal, Duchoň,Medek, Rod, Novák, Strnad, Drda, Stauber

(Video: Vladimír Čábel)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři zvládli důležité derby Vysočiny a vyloupili led Žihadel

Havlíčkův Brod začal skvěle a už ve 4. minutě slavil vedení, když zblízka nadvakrát došťouchal kotouč za Brožova záda Luboš Voříšek. A ve 12. minutě bylo v brodském táboře ještě veseleji, když po chybě soupeře získal puk Patrik Přidal a našel přesným pasem před brankovištěm najetého Lukáše Endála, jenž ranou z první prostřelil gólmana Brože. Hosté potom přečkali dlouhé oslabení 3 na 5, a i když Moravské Budějovice na začátku prostřední části snížily zásluhou Petra Krutiše, partě z Kotliny vrátil dvoubrankový náskok po hezké individuální akci Miroslav Třetina.

Broďáci ve třetí periodě dominovali a zasadili Žihadlům další tři rány. Nejdříve po přesné teči vnesl ještě více klidu na brodské hole Patrik Přidal, pak zužitkoval milimetrový Endálův pas Miroslav Třetina, po jehož dělovce se brankář Brož natahoval marně, a už na 6:1 zvýšil bombou z voleje Jan Milfait. Domácí už se zmohli jen na kosmetickou úpravu skóre, když Čeňka Nováka prostřelil Roman Čermák. Fanoušky pobavily ve zbývajícím průběhu utkání tři zajímavé bitky, ale na výhře hostů 6:2 už se nic nezměnilo.

znak týmu 2 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 25. Krutiš (Matějka), 52. Čermák (Mikeš, Kabelka) – 4. Voříšek (Michálek, Vašíček), 12. Endál (Přidal), 33. Třetina (Přidal), 46. Přidal (T. Semrád, Třetina), 51. Třetina (Endál, Přidal), 52. Milfait (Voříšek, Michálek). Rozhodčí: Radim Slavka – Martin Klouda, Jiří Roupec. Vyloučení: 4:5, navíc Lupač, Matějka a Hačecký 5 + OK [HRUB] – Balgalvis, M. Semrád 5 + OK [HRUB] a Beneš 5 + OK [SEK]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 832. Střely na branku: 44:44 (12:15, 16:14, 16:15). Třetiny: 0:2, 1:1, 1:3. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6.

HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Wasserbauer, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál – Voříšek, Milfait, Michálek – Kozlík, Beneš, Kuchta – Ludvík

(Video: Vladimír Čábel)

Věděli jste, že...

...Žihadla vyhrála zatím jen jeden z 9 vzájemných zápasů (7:4)?

...Havlíčkův Brod doma ještě s Moravskými Budějovicemi nikdy neprohrál?

...Bruslaři mají z celé 2. ligy suverénně nejlepší skóre (+60)?

...Moravské Budějovice mají ve skupině Střed po Bruslařích 2. nejproduktivnější útok (85 branek)?

...brodský útočník Lukáš Endál nasázel v této sezoně v 10 domácích zápasech už 16 gólů, z toho 3 hattricky?

Lukáš Endál v domácích zápasech nastřílel už 16 gólů, 3x přitom slavil hattrick!

Bilance se Žihadly od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 9
Bilance: 7-1-0-1
Výsledky: 6:5p, 4:2, 5:2, 4:7, x8:5, x5:0 (kontumace), x8:2, 6:4, 6:2
Skóre: 52:29

x – hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu