3. 12. 2017 | Dominik Adam

Otec proti svým synům. Kdo bude úspěšnější?

Bruslařům se v posledních třech zápasech dařilo. Nejprve porazili Litomyšl, následně nadělili dvanáctku Ledči a nakonec si doma poradili s Poličkou. Teď se vydávají do nedaleké Světlé nad Sázavou, kde zkusí znovu uspět. Utkání se bude konat ve středu 6. prosince od 18:30.

HC Světlá nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Světlá nad Sázavou
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: hcsvetlans.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po základní části
Trenér: Jiří Přibyl

Sestava z posledního utkání: Zvolánek (Dundáček) - O. Včela, Šíma, Špatenka, Kořínek - Böhm, Kalenský, Blažek, Štros, T. Kratochvíl, Dolinský, J. Kratochvíl, Jak. Doležal, Kopecký

HC Světlá nad Sázavou x BK Havlíčkův Brod "B"

znak týmu znak týmu
7., 20 bodů umístění 9., 15 bodů
74:73 skóre 69:79
13:2 (Ledeč, doma) nejvyšší výhra 12:2 (Ledeč, doma)
3:8 (Hlinsko, venku) nejvyšší prohra 3:8 (Litomyšl, venku)
Pavel Blažek - 20 bodů (10+10) nejproduktivnější hráč Daniel Homola - 25 bodů (12+13)
Pavel Blažek - 10 gólů nejlepší střelec Daniel Homola - 12 gólů
Jakub Kořínek,
Pavel Blažek - 10 asistencí
nejlepší nahrávač Daniel Homola,
Tomáš Cejpek - 12 asistencí
Jakub Kořínek - 16 bodů (6+10) nejproduktivnější obránce Jakub Lacina - 11 bodů (6+5)
Jiří Zvolánek 4,19 (11 zápasů)
Michal Koubský 3,52 (9 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Folvarský 3,9 (9 zápasů)
Miroslav Hanák 5,17 (6 zápasů)
David Marek 5,5 (2 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Hlinsko - Světlá n. S. 8:3
Světlá n. S. - Chotěboř 2:5
Choceň - Světlá n. S. 6:1
Světlá n. S. - Hlinsko 5:7
Světlá n. S. - Litomyšl 2:4
Všechny zápasy

Mezi tyčemi dostává nejvíce prostoru šestadvacetiletý gólman Jiří Zvolánek, jenž dříve působil v Havlíčkově Brodě, zatím odchytal 11 zápasů. Devět startů si připsal Michal Koubský. Nejlepším střelcem Sklářů je Pavel Blažek (11 gólů). Nejlepším nahrávačem je Pavel Blažek s Jakubem Kořínkem (10 asistencí), jenž před dvěma lety oblékal brodský dres.

Soupiska Světlé


Bruslaři nedali Poličce žádnou šanci. Doma ji nadělili devítku!

Minulé kolo

Béčko na soupeře vlétlo hned od začátku. Poličce doma nasázelo devítku

B-mužstvo přivítalo v domácím prostředí Poličku, kterou chtělo za každou cenu zdolat. Bruslaři položili základ svého vítězství už v úvodní dvacetiminutovce, jíž ovládli poměrem 2:0. Po dvou třetinách vedli už 5:0 a nakonec svému soupeři nasázeli devítku. Vyhráli tak už potřetí za sebou! Po dvou brankách vsítili Lukáš Křížek a Martin Hynek, po jednom gólu zaznamenali Jiří Přibyl, Jakub Lacina, Daniel Homola, Tomáš Cejpek a Václav Pecen.

znak týmu 9 - 0 znak týmu
Branky a nahrávky: 2. Hynek (Szilva), 15. J. Přibyl (Szilva), 21. Lacina (Folvarský), 33. Homola (Cejpek, Pecen), 38. Křížek (M. Přibyl), 42. Křížek (M. Přibyl), 49. Hynek (Suchý), 56. Cejpek (Suchý), 57. Pecen (Szilva). Rozhodčí: David Kolář – Michal Veverka, Jan Gregar. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 41:22 (15:8, 12:7, 14:7). Průběh utkání: 9:0.

BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Hanák) – Lacina, Rubner, Suchý, Motl, Bancíř, Pecen – Piskač, Hynek "A", Vala, Jelínek, Křížek, M. Přibyl, Szilva, J. Szilva, Cejpek "C", Abbrent, Polák, Homola

HC Polička: Vašátko – Dvořák, Hnát, Poul, Švejda "A", Zobáč, Šedý, D. Hejtmánek, Lidmila, L. Boháček "C", Koudelka, J. Boháček, Vápeník, L. Hejtmánek

Světlá bojovala statečně, na body však nedosáhla

Světlá přivítala na svém ledě Litomyšl, proti které chtěla bodovat. Utkání bylo vyrovnané, avšak Litomyšl nakonec brala všechny tři body. Za Světlou se trefili Pavel Blažek a Ondřej Šíma

znak týmu 2 - 4 znak týmu
Branky a nahrávky: 23. Blažek (Dolinský), 58. Šíma (Kopecký) - 13. Hroch, 30. Budina (Pilavka, Müller), 54. Švec (Hroch), 55. Švec (Hroch) Rozhodčí: Pilný - Padevět, Kis Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 Diváci: 219

HC Světlá nad Sázavou: Zvolánek (Dundáček) - O. Včela, Šíma, Špatenka, Kořínek - Böhm, Kalenský, Blažek, Štros, P. Včela, Dolinský, J. Kratochvíl, Jak. Doležal, Kopecký

HC Litomyšl:Kalousek (Klička) - D. Jankovský, Navrátil, Kovář, Šklíba, Mečiar - Švec, Dvořák, Novotný, Skoumal, Barkóci, Müller, Voříšek, Hroch, Pilavka, Budina

Minulý vzájemný zápas

Béčko v derby vedlo, ale se Světlou v Kotlině nakonec padlo

B-tým přivítal v domácím prostředí Světlou nad Sázavou a v prestižním derby Vysočiny chtěl uspět. Začal dobře a při přesilovce se ujal díky šikovné teči Václava Piskače vedení, jenže Skláři brzy odpověděli, když také využili hru v početní převaze, a v prostřední části si vypracovali rozhodující dvoubrankový náskok. Nakonec vyhráli v Kotlině 5:2, přičemž druhou trefu Havlíčkova Brodu zaznamenal Tomáš Cejpek.

znak týmu 2 - 5 znak týmu
Branky a nahrávky: 11. Piskač (Suchý, Cejpek), 47. Cejpek (Homola) – 13. P. Včela (O. Včela), 15. Jar. Doležal, 33. Dolinský (Šíma, Kořínek), 34. O. Včela (Kopecký), 57. P. Včela (Kopecký). Rozhodčí: Jan Čížek – Peter Holeček, Aleš Zemánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu