18. 11. 2017 | Štěpán Ondráček

Senzace byla na dosah! Mladší dorost smolně prohrál s Hradcem

HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci dnes sehráli výborné utkání proti Mountfieldu HK. Svěřenci Petra Beránka začali pohádkově, když se v první minutě prosadil Josef Vyvial. Hosté vyrovnali, ale domácí si vzali náskok zpět. Stejná písnička se opakovala ještě jednou, ovšem po první třetině vedli Bruslaři 3:2. Ve druhé třetině byli aktivní hosté, jenž se ujali vedení 3:4, ale domácí vyrovnali zásluhou Adama Rauše. Zajímavý zápas nakonec rozsekl v závěru Hradecký Petr Moravec. Do listiny střelců se dvakrát zapsal Josef Vyvial a po jedné brance zaznamenali Adam Rauš s Markem Kopicem.

Utkání začalo ve velikém tempu, když v první minutě otevřeli skóre zápasu Bruslaři. Marek Kopic vybojoval touš v levém rohu kluziště a poslal jej na Dana Fialu, který našel lépe postaveného Josefa Vyviala, jenž prostřelil bezmocného Tichého. Východočeši odpověděli po minutě, když se v houšti před Váchou nejrychleji zorientoval Radim Šlaicher, který dotlačil puk za brankovou čáru. Krásnou finesou se blýskl domácí obránce Dominik Vacík, jenž se za svojí brankou zbavil dvou protihráčů a namířil si k hradecké brance, kde na modré přenechal kotouč Marku Kopicovi, který orazítkoval levou tyč. Puk se příhodně odrazil k Josefu Vyvialovi, který doklepl touš do branky. Východočeši našli bleskovou odpověď, když se prosadili z rychlého protiútoku. Střelu Marka Peldy vyrazil Vácha na hůl Dominika Šedivého, jenž neměl problém překonat brankáře domácích. Bruslaři si vzali vedení zpět, když Dominik Vacík našel krásným pasem Marka Kopice, a ten prostřelil Tichého k pravé tyči.

Do druhé třetiny přišlo jiné mužstvo hostů, které přehrávalo domácí soubor. Hradečtí se dočkali vyrovnání, když střelu Lukáše Pajera tečoval mimo Váchův dosah Radim Šlaicher.Východočeši hýřili aktivitou a domácí jen horko těžko stíhali a zákonitě se to muselo projevit na gólovém účtu. Právě Pajer měl prsty i ve druhé brance svého týmu, když nabil na modrou Matěji Pinkasovi, a ten se trefil k pravé tyči. Výborný zákrok předvedl gólman Bruslařů Vácha, jenž zneškodnil stoprocentní gólovku lvů. Svěřenci Petra Beránka vyrovnali v početní výhodě. Patrik Vacík předal kotouč Adamu Raušovi který bekhendovým blafákem zakončil do protipohybu Tichého. V poslední minutě druhého dějství pelášil na gólmana Krále Marek Pelda, ale jeho zakončení mezi betony přečetl maskovaný muž Havlíčkova Brodu.

Třetí třetina nabídla opatrný hokej, ale že by byla skoupá na šance se říct nedalo. Přečíslení hostů v podání Jušty se Šedivým dopadlo zákrokem Krále, jenž lapil střelu prvně jmenovaného. Přítomní diváci dlouho čekali na pořádnou šanci, neboť prim hrály obě obrany. Do jedné z nich se nachomýtl Dominik Šedivý, ale na Krále si nepřišel. Na druhé straně mohli udeřit domácí, ale ti nedokázali vtěsnat puk mezi tři tyče. Rozuzlení zajímavé zápletky, přišlo necelé dvě minuty před koncem hrací doby, a byli to hosté. Osamocenou touš nejrychleji shrábl na svoji hokejku Petr Moravec, jenž se prosadil k levé tyči. Bruslaři chtěli v závěru vyrovnat, ale Hradečtí je do ničeho nepustili a vyhráli, tak velmi dramatický zápas.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Filip Dymák 0 0 0 -2 2
Dan Fiala 0 2 2 1 0
Vladislav Juřica 0 0 0 -1 0
Michal Kerber 0 0 0 -1 0
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Marek Kopic 1 2 3 1 0
David Matula 0 0 0 -1 0
Filip Pártl 0 0 0 -3 0
Adam Prýl 0 0 0 -2 2
Adam Rauš 1 0 1 -1 0
Filip Řehout 0 0 0 -1 0
Matěj Trupl 0 0 0 -1 0
Patrik Vacík 0 1 1 0 0
Dominik Vacík 0 1 1 -1 14
Josef Vyvial 2 0 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 28 16 1 15 93,75 0 0
Štěpán Vácha 32 23 4 19 82,61 0 0

Ohlasy k utkání

16.. kolo, sobota 18.11.2017 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
4:5
(3:2, 1:2, 0:1)
Havl. Brod - Hr. Králové
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Vyvial (Fiala, Kopic), 8. Vyvial (Kopic, Fiala), 15. Kopic (D. Vacík), 34. Rauš (P. Vacík) – 2. Šlaicher (Pajer, Boštík), 8. Šedivý (Pelda, Jušta), 22. Šlaicher (Pajer), 27. Pinkas (Pajer, Moravec), 59. Moravec (Jušta, Pinkas). Rozhodčí: Michal Suchý – Robin Horký, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 4:3, navíc D. Vacík (HBR) 10.min OT [ZHK]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 19:39 (10:16, 5:11, 4:12). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.

Sestavy

Havl. Brod

Vácha (32. Král) – Řehout, D. Vacík "C", Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic "A", Klofáč, Dymák, Juřica, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl

Hr. Králové

Tichý (Sajdl) – Pelda "A", Králik, Boukal, Naar,Perička "C", Pinkas – Moravec, Souček, Budina, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher "A", Šedivý, Hynek, Boštík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu