31. 10. 2017 | Ladislav Vácha

Brod čeká bitva o čelo tabulky! Do Kotliny přijede silný Tábor

To bude třaskavá bitva jako hrom! Havlíčkobrodské hokejisty čeká ve středu 1. listopadu v Kotlině přímá bitva o čelo tabulky! Na Vysočinu přijede druhý Tábor, který na Bruslaře ztrácí jen dva body. Jihočeši budou chtít svému soupeři oplatit porážku 2:6 z prvního vzájemného zápasu, Adamova družina naopak bude chtít uhájit v domácím prostředí dosavadní stoprocentní úspěšnost. Úvodní buly proběhne v 18:00. Nenechte si zápas ujít, hráči budou vaši podporu proti velmi silným Kohoutům určitě potřebovat!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (s Jabloncem nad Nisou 1:3 na zápasy)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: Klestil (D. Novák) – T. Černý, Havran, K. Černý, Pípal, Dvořák, Duben, Raiterman – Blažek, Matušík, Heřman – Pechánek, Kadilák, Seidl – Březina, Pospíchal, Urbanec
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Tábor

znak týmu znak týmu
8–0–1–2 bilance 7–0–2–2
1., 25 bodů umístění 2., 23 bodů
70:31 skóre 42:29
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 6:0 (Písek, venku)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 2:6 (Havlíčkův Brod, doma)
Jan Milfait – 27 bodů (14+13) nejproduktivnější hráč Radek Prokeš – 15 bodů (5+10)
Jan Milfait – 14 gólů nejlepší střelec Radim Heřman – 6 gólů
Jan Milfait – 13 asistencí nejlepší nahrávač Radek Prokeš – 10 asistencí
Tomáš Semrád – 16 bodů (4+12) nejproduktivnější obránce Kamil Černý – 4 body (3+1)
Čeněk Novák 2,42 (10 zápasů)
David Marek 3,20 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas David Novák 2,33 (6 zápasů)
Tomáš Klestil 3,00 (5 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Tábor 2:4
Tábor – Kolín 2:3p
Tábor – Nymburk 2:3p
Pelhřimov – Tábor 3:1
Tábor – Písek 5:0
Všechny zápasy

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do WSM ligy. V sezonách 2014/2015 a 2015/2016 prošel ošemetným sítem play-off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale poprvé zde obsadil poslední 3. místo a v dalším soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. V minulé sezoně se svěřenci trenéra Tomáše Matušíka mezi nejlepší tři týmy 2. ligy nakonec neprobili, když jim už ve čtvrtfinále play-off vystavili stopku Vlci z Jablonce nad Nisou, kteří sérii ovládli poměrem 3:1.

Kohouti se opírají o svou vyrovnanou a dlouholetou brankářskou dvojici, jež se mezi tyčemi pravidelně střídá. Třiadvacetiletý gólman David Novák zatím odchytal šest zápasů a jeho osmadvacetiletý kolega Tomáš Klestil má na kontě 5 startů. Z defenzivy se zatím nejvíce daří zkušenému obránci Kamilu Černému (3+1), jenž v minulém kole proti Písku zaznamenal hattrick. Čtyři body mají na kontě i Martin Havran a Ondřej Kachyňa (oba 1+3), ale druhý jmenovaný naposledy nastoupil za Tábor ve Žďáru nad Sázavou. Dvakrát už se trefil Marcel Dvořák (2+1), v zadních řadách figurují také Jakub Pípal (1+0), Jan Tesař (0+1), Tomáš Černý (0+1), Marek Duben (0+0) nebo Jan Raiterman (0+0).

Nejproduktivnějším hráčem týmu a jeho nejlepším nahrávačem je Radek Prokeš (5+10), jenž Jihočechům vypomáhá z prvoligového Motoru. Jen o bod méně mají nejlepší střelec Radim Heřman (6+8) a kapitán Jakub Matušík (5+9). Dvanáct bodů nasbíral Tomáš Andres (5+7), jenž ale přestoupil do francouzského Nice. Velmi dobře si počíná i posila z Písku Josef Urbanec (4+6), za nímž následují Radek Pechánek (3+2), Radek Seidl (3+1), Jan Březina (2+1) či David Blažek (0+3).

Svěřenci trenéra Tomáše Matušíka se letní přípravou sice protrápili, ale novou sezonu odstartovali naprosto famózně. V úvodním kole doma skolili Pelhřimov 6:3 a v jihočeském derby následně vyloupili Písek jednoznačně 6:0. První porážku utrpěli až od Havlíčkova Brodu, jemuž v domácím prostředí podlehli 2:6, což je zatím jejich nejvyšší porážka v sezoně. Kohouti si však brzy spravili chuť a vyhráli hned čtyřikrát za sebou za plný bodový zisk, přičemž jako jediní dokázali vyloupit žďárské Bouchalky (4:2). Pak ale na mužstvo sedla menší krize, když u Jordánu podlehlo Kolínu i Nymburku (oba zápasy 2:3p) a s prázdnou se vracelo i z kluziště posledního Pelhřimova (1:3). V minulém utkání Tábor doma hladce přehrál Písek 5:0 a v tabulce se drží s dvoubodovým odstupem za Bruslaři na skvělé 2. příčce.

Soupiska Tábora


Útočník Radek Prokeš (5+10) zatím vládne kanadskému bodování Kohoutů.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Kdo patří mezi klíčové hráče soupeře?

Kamil Černý (O)

Jednatřicetiletý obránce toho stihl už ve své kariéře opravdu hodně. Prošel mládeží Českých Budějovic, kde hrál i za A-tým. Extraligu si zahrál za Karlovy Vary, s nimiž slavil mistrovský titul, a Litvínov. Působil také v Klášterci nad Ohří, Chomutově, Mostě a Ústí nad Labem, s nímž slavil prvoligový titul. Písek v sobotu sestřelil hattrickem.

Jakub Matušík (Ú)

Už třicetiletý mazák je naprosto nepostradatelným článkem ofenzivy Kohoutů. Dlouhodobě hraje ve skvělé formě a sbírá body jako na běžícím pásu. V minulé sezoně za 25 zápasů základní části stihl nastřádat 33 bodů (13+20) a v play-off si za 9 utkání připsal 14 bodů (6+8). Už šestou sezonu v řadě nosí na hrudi kapitánské céčko, pro brodskou defenzivu určitě představuje velké nebezpečí.

Radek Prokeš (Ú)

Dvaadvacetiletý šikula strávil takřka celou dosavadní kariéru v Českých Budějovicích, odkud v sezonách 2013/2014 a 2014/2015 nahlédl i do reprezentační devatenáctky a dvacítky. V Motoru s ním ale pro nejbližší dobu nepočítají, proto předešlé soutěžní období odehrál za prvoligové Benátky nad Jizerou. Vládne produktivitě týmu a je i jeho nejlepším nahrávačem.

(Foto: hctabor.com)

Minulé kolo

Bruslaři zvládli důležité derby Vysočiny a vyloupili led Žihadel

Havlíčkův Brod začal skvěle a už ve 4. minutě slavil vedení, když zblízka nadvakrát došťouchal kotouč za Brožova záda Luboš Voříšek. A ve 12. minutě bylo v brodském táboře ještě veseleji, když po chybě soupeře získal puk Patrik Přidal a našel přesným pasem před brankovištěm najetého Lukáše Endála, jenž ranou z první prostřelil gólmana Brože. Hosté potom přečkali dlouhé oslabení 3 na 5, a i když Moravské Budějovice na začátku prostřední části snížily zásluhou Petra Krutiše, partě z Kotliny vrátil dvoubrankový náskok po hezké individuální akci Miroslav Třetina.

Broďáci ve třetí periodě dominovali a zasadili Žihadlům další tři rány. Nejdříve po přesné teči vnesl ještě více klidu na brodské hole Patrik Přidal, pak zužitkoval milimetrový Endálův pas Miroslav Třetina, po jehož dělovce se brankář Brož natahoval marně, a už na 6:1 zvýšil bombou z voleje Jan Milfait. Domácí už se zmohli jen na kosmetickou úpravu skóre, když Čeňka Nováka prostřelil Roman Čermák. Fanoušky pobavily ve zbývajícím průběhu utkání tři zajímavé bitky, ale na výhře hostů 6:2 už se nic nezměnilo.

znak týmu 2 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 25. Krutiš (Matějka), 52. Čermák (Mikeš, Kabelka) – 4. Voříšek (Michálek, Vašíček), 12. Endál (Přidal), 33. Třetina (Přidal), 46. Přidal (T. Semrád, Třetina), 51. Třetina (Endál, Přidal), 52. Milfait (Voříšek, Michálek). Rozhodčí: Radim Slavka – Martin Klouda, Jiří Roupec. Vyloučení: 4:5, navíc Lupač, Matějka a Hačecký 5 + OK [HRUB] – Balgalvis, M. Semrád 5 + OK [HRUB] a Beneš 5 + OK [SEK]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 832. Střely na branku: 44:44 (12:15, 16:14, 16:15). Třetiny: 0:2, 1:1, 1:3. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6.

HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Wasserbauer, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál – Voříšek, Milfait, Michálek – Kozlík, Beneš, Kuchta – Ludvík

(Video: Vladimír Čábel)

Tábor nedal Písku šanci, jasnou výhru dirigoval Kamil Černý

Úvodní část zápasu moc hokejové krásy nenabídla, ale do kabin šli přeci jen v lepší náladě domácí, kteří využili ve 14. minutě přesilovou hru. Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a do nahrávky Radka Pechánka se opřel Kamil Černý, jehož dělovka skončila na místě určení. Více než 1600 fanoušků se dočkalo dalších branek až na konci 2. třetiny, kdy Kohouti dokonale využili dvojnásobnou přesilovku. Další přesnou ránou nejdříve rozjásal ochozy Kamil Černý a vzápětí skvěle zakončil oku lahodící kombinaci Jakub Matušík. Domácí už si vítězství utéct nenechali, ba naopak, ještě ho pojistili. Při hře v početní převaze opět zaúřadoval rozjetý obránce Kamil Černý, jenž svou vyhlášenou pumelicí završil hattrick. Na konečných 5:0 uzavřel při vlastním oslabení Josef Urbanec, který se proti svému bývalému zaměstnavateli trefil ze samostatného úniku.

znak týmu 5 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 14. K.Černý (Pechánek, Kadilák), 38. K. Černý (Heřman), 39. Matušík (Urbanec, Heřman), 52. K. Černý (Heřman, Blažek), 54. Urbanec (T. Černý, Březina). Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Šimánek. Vyloučení: 6:8, navíc Hřebíček (PIS) OT 10 min. [NESP] + OK [NESP]. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1683. Střely na branku: 34:18. Třetiny: 1:0, 2:0, 2:0. Průběh utkání: 5:0.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – T. Černý, Havran, K. Černý, Pípal, Dvořák, Duben, Raiterman – Blažek, Matušík, Heřman – Pechánek, Kadilák, Seidl – Březina, Pospíchal, Urbanec

IHC Písek: Kříž (Štekr) – Polata, Parýzek, Hřebíček, Hanus, Červinský, Suda, Turek, Hora – Pašek, Pouch, Novák, Koupal, Ciboch, Vlk, Drda, Medek, Jiřinec, Rod, Strnad

Hvězdou zápasu proti Písku se stal táborský bek Kamil Černý. Blýskl se hattrickem!
(Foto: Hanka Grundová a Tomáš Danko, hctabor.com)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři zvládli důležitou bitvu o 1. místo a vyloupili Tábor

Úvodní dvacetiminutovku zvládli lépe havlíčkobrodští hokejisté, kteří prolomili srdnatou táborskou defenzivu ve 14. minutě. Tomáš Semrád narýsoval ideální pas do jízdy Janu Milfaitovi, jenž v samostatném úniku skóroval po forhendovém blafáku. Po přestávce byli aktivnější domácí a dočkali se vyrovnání, když se po nechytatelné bombě trefil Radim Heřman. Hosté si vzali zpět ztracené vedení ve 32. minutě, kdy uspěl z dorážky Luboš Voříšek. Hned na začátku třetí periody udeřil ranou k tyči Tomáš Semrád a v 52. minutě upravil na 4:1 znovu Luboš Voříšek. Od modré čáry sice vzápětí vrátil Jihočechy do hry Jakub Pípal, ale táborské naděje na bodový zisk definitivně sfoukli Miroslav Třetina a Jan Milfait.

znak týmu 2 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 23. Heřman (Prokeš, Havran), 53. Pípal (Andres, Heřman) – 14. Milfait (T. Semrád, Vašíček), 32. Voříšek (Milfait, Kulhánek), 41. T. Semrád (Třetina, Přidal), 52. Voříšek (Vala, Milfait), 53. Třetina (Přidal), 54. Milfait (Voříšek, Č. Novák). Rozhodčí: Mertl – Štětina, Šimánek. Vyloučení: 9:6, navíc Havlík (HBR) OT 10 min. [NESP]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1662. Třetiny: 0:1, 1:1, 1:4. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Košař, Tesař, Havran, Pípal, Duben, Dvořák, Bouška – Heřman "A", Prokeš, Andres, Seidl "A", Matušík "C", Urbanec, Blažek, Pechánek, Březina, Škrdleta, M. Jelínek

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Havlík, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Pipek, Kozlík, Spratek, Chlubna, Kuchta, Beneš

V minulém vzájemném zápasu zazářil Jan Milfait, Tábor srazil do kolen dvěma trefami.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Věděli jste, že...

...Havlíčkův Brod je společně s Jabloncem nad Nisou jediným druholigovým týmem, který je zatím v domácím prostředí stoprocentní?

...oba soupeře dělí v tabulce jen dva body, ale Bruslaři mají mnohem lepší skóre (70:31, +39) než Kohouti (42:29, +13)?

...Broďáci vyhráli hned 4 z posledních pěti vzájemných střetnutí?

...oba soupeři na sebe narazili ve čtvrtfinále play-off sezony 2015/2016, kdy se z postupu radovali Jihočeši (ovládli sérii 3:1 na zápasy)?

...Táboru se zatím nedaří proti soupeřům od řeky Labe, když doma podlehl 2:3 po prodloužení Kolínu i Nymburku?

Oba soupeři na sebe narazili ve čtvrtfinále play-off v sezoně 2015/2016. Postoupil Tábor.

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 25
Bilance: 12-2-3-8
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, x3:4sn, x8:1, x3:6, x2:6, 4:3, 8:0, 5:8, 3:2, 6:2
Skóre: 111:79

x – hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu