26. 10. 2017 | Štěpán Ondráček

Dorostenecký maraton v Kotlině. Začínáme v pátek!

HAVLÍČKŮV BROD – Oba dva dorosty se tento týden představí v havlíčkobrodské Kotlině, kde se budou odehrávat tvrdé boje o extraligové body. Nejprve se v domácím ledovém paláci představí starší dorostenci, kteří v pátek 27. října od 15:15 budou usilovat o to, aby na třetí pokus porazili Mountfield HK. O den později, tedy v sobotu 28. října od 11:30, se představí Cachnínovi svěřenci znovu na domácím kluzišti, kde poměří síly s českobudějovickým Motorem. Ve stejný den na ně naváží jejich mladší kolegové, kteří v Kotlině přivítají taktéž Motor z Českých Budějovic. Úvodní buly padne ve 14:45. Neváhejte a přijďte podpořit mladé hokejisty a pomoci jim k důležitým bodům!

Starší dorostenci

Mountfield HK

Založení klubu: 1926
Stadion: ČPP ARENA (kapacita 6 890 míst)
Klubové barvy: bílá, černá a červená
Webové stránky klubu: mountfieldhk.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, 7. místo po nadstavbové části, čtvrtfinále play-off (s Kometou Brno 1:2 na zápasy).
Trenér: Libor Pivko



Poslední utkání Mountfieldu

Mountfield HK – ČEZ Motor České Budějovice 4:3

Branky a nahrávky: 15. Sklenář (Šedivý), 22. Kynčl (M. Síla, Pfeifer), 33. Poppel (V. Síla,Pinkas), 35. Sklenář (Kuboš) – 25. Novák (J. Čížek, Hubata), 32. Novák (Silný, J. Čížek), 60. Kubíček (J. Čížek, Beránek).. Rozhodčí: Denis Kubíček - Aleš Roischel, an Gregor. Vyloučení: 4:3. Bez využit. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 25:34 (6:11, 9:14, 10:9). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.

Mountfield HK: Ševců (Sajdl) – Řehák, Kukla, Voňka, Janoušek, Pěnčík, J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Pfeifer, Šánek, V. Síla, Soukup, Komma, Poppel

ČEZ Motor České Budějovice: Dvořák (35. Svoboda) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Melichar, Novák, Beránek, Krcho, Řezáč, Petřík, Egert, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Masopust, Grossmann

ČEZ Motor České Budějovice

Založení klubu: 1928
Stadion: Budvar aréna (kapacita 6 421 míst)
Klubové barvy: bílá, červená, modrá a žlutá
Webové stránky klubu: hcmotor.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, 12. místo po nadstavbové části, osmifinále play-off (porážka s Chomutovem 0:3 na zápasy)
Trenér: Radek Bělohlav

Poslední utkání Motoru

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 6:2

Branky a nahrávky: 4. Krcho (Egert, Šafář), 5. Řezáč (Toman, Beránek), 8. Řezáč (Toman, Šafář), 36. Kubíček (Toman), 44. Kubíček (Beránek, Šafář), 55. Silný (Novák, Hubata) – 27. Šír (Rohlík), 30. Secký (Antoníček, Zeman). Rozhodčí: Stanislav Mertl - Tomáš Samuel, Jan Brůha. Vyloučení: 5:5, navíc Vávra (CEB) 25. min [Faul kolenem] Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 33:28 (13:7, 10:9, 10:12). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 6:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) - Šafář, Hubata, Škola, Kubíček, Vávra, Doktor, Čížek A. – Masopust, Krcho – Egert, Čížek J., Silný – Novák, Řezáč, Toman – Beránek, Petřík, Hrubec – Grossmann

HC Dynamo Pardubice: Vlk (8. Růžička) – Dubovčí, Oliva, Leder, Hybeš, Secký, Jelínek, Blažej – Šír, Poul, Zeman, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Kostka, Chára, Rohlík, Tobiáš, Bucek, Koffer

Situace Bruslařů

Vzájemné zápasy:
Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 9:2
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5
Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 1:10
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 7:3
Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 7:5

Svěřenci trenéra Richarda Cachnína st. minulý týden okusili poprvé v sezóně tříbodové vítězství, když v Kotlině porazili na třetí pokus svého úhlavního rivala, Žďár nad Sázavou, 4:2. Bohužel, po sladké výhře přišel tvrdý návrat na zem, jelikož mladí Bruslaři nezvládli utkání v Pardubicích. Havlíčkobrodští mladíci hráli obětavě, ale srazila je 13., respektive 16. minuta, kdy inkasovali tři branky a celý zápas ztratili v poměru 1:5! Nyní na ně nečeká jednoduchý úkol, neboť do Kotliny přijedou favorité skupiny C. V pátek se utkají s hradeckým Mountfieldem a o den později s českobudějovickým Motorem. Právě druhé utkání bude z pohledu diváků velmi atraktivní, jelikož v zápasech těchto týmů padá hodně branek.

Po první výhře hned návrat do reality!

Poslední utkání odehráli starší dorostenci na ledě pardubického Dynama. Hokejisté z Vysočiny hráli obětavě, ale jejich snahu spláchla smrtící tříminutovka Pardubic, které nasázely za zmíněný čas tři branky. Havlíčkobrodští snížili zásluhou Richarda Cachnína, ale zbytek zápasu byl v režii Dynama, které vsítilo ještě dvě branky, a tak se mladíci z Vysočiny museli smířit s porážkou 1:5.

znak týmu 5 - 1 znak týmu
Útočník Richard Cachnín patří do elitní formace Bruslařů a právě on se postaral o jedinou branku v síti Pardubic.
(Foto: Juniorský hokej)

Mladší dorostenci

ČEZ Motor České Budějovice

Založení klubu: 1928
Stadion: Budvar aréna (kapacita 6 421 míst)
Klubové barvy: bílá, červená, modrá a žlutá
Webové stránky klubu: hcmotor.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, 3. místo po nadstavbové části, semifinále play-off (porážka s Plzní 0:2 na zápasy)
Trenér: Radek Kampf

Poslední utkání Motoru

BK Mladá Boleslav – ČEZ Motor České Budějovice 4:3

Branky a nahrávky: 4. Šíma (Zajíček), 6. Kapal (Kredl, Haas), 30. Závora (Dlask, Kapal), 56. Zajíček (Dlask) – 42. Svach (Janoch, Anderle), 44. Brouček (Ryba), 45. Anderle (Hanák, Janoch). Rozhodčí: Martin Demuth – Daniel Horažďovský, Robin Vodák. Vyloučení: 3:5, navíc Zajíček (MLB) 10. min OT [NESP] a Michal (CEB) 10. min [VRH] Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 38:32 (10:9, 14:11, 14:12). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

BK Mladá Boleslav: Kmec (Krinwald) – Sommer, Přenosil, Táborský, Rajgl, Holoubek, Kulvejt, Pokorný – Závora, Zajíček, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Haas, Moc, Šima, Kos

ČEZ Motor České Budějovice: Korytar (Lidák) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach – Hrakholski, Michal, Hanák, Anderle, Ryba, Brouček, Březina, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar

Situace Bruslařů

Mladší dorostenci z jedenácti zápasů vyhráli pět střetnutí a drží se v horních patrech tabulky. Ovšem svojí pozici by mohli vylepšit, jelikož na Vysočinu přijede oblíbený soupeř - ČEZ Motor České Budějovice. V prvním měření sil doslova rozebral tým Petra Beránka Českobudějovické do šroubků, když jim uštědřil cennou lekci v podobě vítězství 8:2! V utkání se nejvíce dařilo Marku Kopicovi, který vstřelil hattrick a navrch přidal jednu asistenci.

Sympatický výkon na body nestačil!

Mladší dorostenci se ve čtvrtek 26. října představili na horkém ledě Bílých Tygrů z Liberce, a chtěli jim vrátit úvodní porážku z Kotliny (2:5). V zápase tahali havlíčkobrodští hokejisté za kratší konec, když prohrávali 0:2, avšak bojovníci z Vysočiny nesložili zbraně a zásluhou Dominika Vacíka snížili. Mladí Bruslaři potom opět prohrávali o dvě branky, ale na to dokázal rychle odpovědět Marek Kopic. Po dvou třetinách prohrávali Beránkovi svěřenci 2:3. Ve třetí třetině se stav změnil devět minut před koncem, když jistotu Liberci dal Jan Cikhart, který uzavřel gólový účet zápasu.

znak týmu 4 - 2 znak týmu
Obránce Dominik Vacík dál prokazuje reprezentační formu, trefil se i v Liberci.
(Foto: Juniorský hokej)

Nadcházející program Bruslařů

Starší dorostenci

BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK

Pátek 27. října v 15:15, on-line přenos

BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 28. října v 11:30, on-line přenos


Mladší dorostenci

BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 21. října ve 14:45, on-line přenos

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu