12. 10. 2017 | Ladislav Vácha

Bruslaři doma přivítají poslední Pelhřimov. Zvládnou derby Vysočiny?

Bruslaře čeká další druholigová bitva, v níž chtějí odčinit předchozí nezdar na ledě houževnatého Nymburku. V sobotu 14. října přivítají na ledě Kotliny poslední Pelhřimov, proti němuž bude cokoliv jiného než zisk tří bodů neúspěchem. Adamova družina si však nesmí dovolit vůbec nic podcenit, Medvědi přijedou do Kotliny určitě hodně nabuzení a odhodlaní odpoutat se z poslední příčky tabulky. Úvodní buly proběhne v 17:00. Nenechte si derby Vysočiny ujít a přijďte havlíčkobrodské hokejisty podpořit!

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 7. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka s Klatovy 0:4 na zápasy)
Trenér: Jan Dvořák

Sestava z posledního utkání: Svoboda (Šoustal) – Benýšek, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát, Kalenda, Rudy – Hendrych, Oščádal, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Martin Hadrava, F. Kasalý
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Lední Medvědi Pelhřimov

znak týmu znak týmu
5–0–1–1 bilance 1–1–0–5
2., 16 bodů umístění 10., 5 bodů
40:17 skóre 23:33
10:2 (Klatovy, doma) nejvyšší výhra 6:2 (Klatovy, doma)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 4:8 (David Servis ČB, venku)
Jan Milfait – 18 bodů (10+8) nejproduktivnější hráč Martin Vysloužil – 12 bodů (1+11)
Jan Milfait – 10 gólů nejlepší střelec Tomáš Plachý – 7 gólů
Jan Milfait, Jakub Šuhaj
– 8 asistencí
nejlepší nahrávač Martin Vysloužil – 11 asistencí
Tomáš Semrád – 11 bodů (4+7) nejproduktivnější obránce Adam, Hájek, Port – 2 body (0+2)
Čeněk Novák 2,40 (6 zápasů)
David Marek 1,40 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Petr Hamalčík 4,54 (5 zápasů)
Roman Šoustal 0,00 (1 zápas)
Dominik Svoboda 5,15 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Pelhřimov 5:2
Pelhřimov – Kolín 2:4
Nymburk – Pelhřimov 3:4p
David Servis – Pelhřimov 8:4
Pelhřimov – Písek 2:5
Všechny zápasy

Pelhřimov se řadí mezi týmy, které se pravidelně pohybují na druholigové mapě. V sezoně 2015/2016 obsadili Medvědi v osmnáctičlenné skupině Západ 13. příčku, když získali 41 bodů. V minulém soutěžním ročníku skončili s šestačtyřiceti body ve skupině Střed na 7. místě a probili se tak do prestižního play-off. V osmifinále play-off narazili na Klatovy, jimž však nestačili. Po úvodní porážce 4:7 sice doma Západočechům statečně vzdorovali a padli až 5:6 po samostatných nájezdech, ale další dva duely prohráli shodně 3:8 a sezoně pro ně skončila.

V pelhřimovském brankovišti toho zatím nejvíce odchytal sedmnáctiletý talent Petr Hamalčík, jenž nastoupil do pěti zápasů. Tři starty má na kontě dvaadvacetiletý brankář Dominik Svoboda a jednu třetinu odchytal Roman Šoustal. V defenzivě Medvědů se dělí o post neproduktivnějšího obránce hned tři hráči, a to Aleš Hájek, Richard Adam a Vladimír Port, kteří si dosud připsali dvě asistence (0+2). Jednu branku vstřelil bývalý Rebel Jiří Kubát (1+0), dalšími zadáky jsou Dominik Kalenda, Tomáš Kohút, Pavel Srdínko či Samuel Rudy. Kanadskému bodování týmu zatím vládne vyhlášený nahrávač Martin Vysloužil (1+11), nejlepším střelcem je Tomáš Plachý (7+3), jenž skóroval už 7x. Tradičně dobře si počíná i zkušený útočník Miroslav Kopic (3+5), za nímž následují Petr Votápek (2+3), Stanislav Kaminsky, Filip Kasalý (oba 2+2), Martin (1+2) a Marek (2+1) Hadravovi.

Dvořákova družina se v probíhajícím soutěžním ročníku zatím hodně trápí. Z odehraných sedmi kol vyhrála jen dvakrát, když nejdříve doma skolila 6:2 Klatovy a potom si odvezla dva body z Nymburku, kde soupeře přetlačila v prodloužení (4:3p). V předešlých dvou kolech se vracel Pelhřimov s prázdnou z ledu českobudějovického David Servisu (4:8) a nezvládl ani důležitý domácí souboj s Pískem, jemuž podlehl 2:5 a spadl tak na poslední místo tabulky skupiny Střed.

Soupiska Medvědů


(Video: hokejzr.cz)

Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Miroslav Kopic (Ú)

Osmadvacetiletý útočník dělal první hokejové krůčky v mateřském Havlíčkově Brodě, už v dorosteneckém věku se ovšem stěhoval do Liberce. U Tygrů dokonce naskočil i v extralize, vypomáhal také v prvoligových Benátkách nad Jizerou a krátce ve druholigovém Jablonci nad Nisou. Od sezony 2013/2014 nepřetržitě obléká dres Pelhřimova a pravidelně sbírá spoustu bodů, přičemž góly sám dává i je připravuje. Pro Bruslaře velká hrozba.

Martin Vysloužil (Ú)

Šestadvacetiletý odchovanec Jihlavy prošel v mateřském klubu mládežnickými kategoriemi a v barvách Dukly hrál za A-tým dlouho i 1. ligu. Pelhřimovu vypomohl jedním startem už v sezoně 2010/2011, natrvalo se v kádru Medvědů ale zabydlel až v soutěžním období 2015/2016. I když také dokáže skórovat, jeho největší síla spočívá v přesných nahrávkách. V minulé sezoně si připsal 35 asistencí!

Tomáš Plachý (Ú)

Dvaatřicetiletý forvard prošel mládeží Havlíčkova Brodu a v památné sezoně 2005/2006 pomohl tehdejším Rebelům k vysněnému postupu do 1. ligy. Hned v nadcházejícím soutěžním ročníku zakotvil v Pelhřimově, kde kromě jednoho startu za Tábor působí nepřetržitě dodnes. S železnou pravidelností patří mezi nejproduktivnější hráče Medvědů, v předchozím soutěžním období nastřádal úctyhodných 54 kanadských bodů (24+30).

(Foto: hokejpelhrimov.cz)


Minulé kolo

Bruslaři selhali v koncovce, z Nymburku si tak odvezli jen bod

Úvodní třetina skončila bez branek, i když si oba týmy zahrály hned tři přesilovky. Nymburský Jakub Skuhrovec a havlíčkobrodský David Marek předváděli skvělé zákroky. Ve 2. třetině už se ale gólový účet otevřel. Ve 29. minutě narýsoval David Vala parádní pas na hůl Jana Milfaita, který zblízka chladnokrevně skóroval. Další velké šance však Bruslaři nevyužili, když několikrát zazvonili i na brankovou konstrukci. V 51. minutě za to stihl hosty krutý trest, když jejich chybu potrestal Jaroslav Vostřák. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější Středočeši, jimž vystřelil bonusový bod Jan Stehlík.

znak týmu 2 - 1sn znak týmu

Branky a nahrávky: 51. Vostřák (Šťastný), rozh. náj. Stehlík – 29. Milfait (Vala, Voříšek). Rozhodčí: Tomáš Battěk – Ondřej Žídek, František Štěpánek. Vyloučení: 7:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 349. Střely na branku: 32:53 (13:13, 10:16, 8:16 – 1:8). Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 – 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1sn.

NED Hockey Nymburk: Skuhrovec (Formánek) – Kříž "A", Knesl, Žemlička, Rittig, Hofman, Mašek, Parrish – Šťastný, Josefus, Stehlík, Eis "C", Bičiště "A", Čapek, Planý, Kuzďas, Hierman, Král, Arnošt, Smejkal, Vostřák

BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Havlík – Endál, Třetina "C", Přidal – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Michálek, Kozlík, Beneš – Kuchta, Ludvík, Chlubna

Bruslaři překvapivě padli na ledě Nymburku. Jediným jejich střelcem se stal Jan Milfait.
(Foto: klub.nedhockey.cz)

Pelhřimov nezvládl domácí bitvu s Pískem a spadl na dno tabulky

Písku vyšlo lépe první dějství a dostal se do dvoubrankového vedení. Ve 13. minutě se před pelhřimovskou svatyní nejrychleji zorientoval Filip Vlček a prostřelil gólmana Svobodu. V 15. minutě přihrával na najíždějícího spoluhráče David Ciboch a Vladimír Port si vstřelil nešťastnou vlastní branku. Medvědi si nevěděli rady se skvěle chytajícím gólmanem Bláhou a ve 29. minutě je stihla další rána. Josef Vlk vybojoval puk a přesnou střelou k tyči rozjásal Jihočechy. Naději vrátil domácím Tomáš Plachý, který při přesilovce zužitkoval Votápkův pas. Hokejisté od řeky Otavy si vzali zpět třígólový náskok, když se ve 38. minutě prosadil Jan Sýbek. Ještě více klidu do řad hostů vlil David Ciboch, jenž po krásném sólu zavěsil pod horní tyč. Dvořákovi svěřenci už se zmohli jen na symbolickou odpověď, když v 58. minutě stanovil konečné skóre na 2:5 Stanislav Kaminsky.

znak týmu 2 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 35. Plachý (Votápek), 58. Kaminsky – 13. Vlček (Ciboch), 15. Ciboch, 28. Vlk (Ciboch), 38. Sýbek (Pašek, Polata), 42. Ciboch (Koupal). Rozhodčí: Čuňočka – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 0:2, 1:2, 1:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Svoboda (Šoustal) – Benýšek, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát, Kalenda, Rudy – Hendrych, Oščádal, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Martin Hadrava, F. Kasalý

IHC Písek: Bláha (Štekr) – Polata, Parýzek, Suda, Hanus, Červinský, Hřebíček, Koutenský – Sýbek, Vlček, Novák, Vlk, Koupal, Ciboch, Medek, Drda, Pouch, Jiřinec, Rod, Pašek

Píseckým střelcům čelil gólman Dominik Svoboda. Ani on však nezabránil porážce.
(Foto: hokejpelhrimov.cz)

Minulý vzájemný zápas

Brod ztratil v Pelhřimově čtyřgólový náskok, ale nakonec vyhrál

Lední Medvědi naskočili do derby s chutí a už ve 3. minutě zvedali ruce nad hlavu, když Martin Hadrava schoval svou střelu za obránce a brankář Novák nestihl včas zareagovat. Vypadalo to, jako kdyby tím domácí píchli do vosího hnízda, protože Bruslaři zareagovali hned čtyřikrát. Ze skrumáže před bránou vyrovnal důrazný David Kozlík, přečíslení 2 na 1 dotáhl do úspěšného konce Miroslav Třetina a při přesilovce potom dvakrát udeřil Patrik Přidal. Gólový účet úvodní dvacetiminutovky ale podtrhl až Miroslav Kopic, jenž snížil na 2:4. Na začátku druhé části odskočil Havlíčkův Brod už na 6:2, když se štěstím skóroval Lukáš Endál a povedený pas zpoza brány využil David Michálek.

Na Pelhřimov by si zřejmě v tu chvíli nevsadil nikdo ani korunu, ale Dvořákova skvadra okamžitě zahájila stíhací jízdu. Z trestného střílení snížil Tomáš Plachý a brzy po něm se ujala mazaná teč Lukáše Siřištěho. Po závaru před brodským brankovištěm snížil na nejtěsnější rozdíl Martin Hadrava a v 51. minutě vyrovnal z mezikruží Libor Bezděk. Hosté tak stejně jako na žďárských Bouchalkách promrhali komfortní náskok, ale tentokrát dokázali vyhrát, když jim bonusový bod vystřelil v penaltové loterii Miroslav Třetina.

znak týmu 6 - 7sn znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 17. Kopic (Plachý, Votápek), 36. Plachý (TS), 37. Siřiště (Wasserbauer, Hájek), 46. Martin Hadrava (Marek Hadrava, F. Kasalý), 51. Bezděk (Votápek) – 3. Kozlík (Voříšek, Kulhánek), 12. Třetina (Přidal, T. Semrád), 14. Přidal (Navrátil, Třetina), 15. Přidal (Třetina, T. Semrád), 25. Endál (Třetina, Přidal), 36. Michálek (Kozlík, Voříšek), rozh. náj. Třetina. Rozhodčí: Battěk – Marek, Ovsík. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 43:40. Třetiny: 2:4, 2:2, 2:0 – 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6, 6:6, 6:7sn.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Urban) – Kubát, Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer – Marek Hadrava, Martin Hadrava, Votápek, F. Kasalý, Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Doležal, Všetečka

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Kulhánek, Vala – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Kozlík, Michálek, Chlubna, Ludvík, Navrátil, Nguyen, Kuchta, Beneš

V minulém vzájemném utkání se v Pelhřimově trefil Patrik Přidal hned dvakrát.

Věděli jste, že...

...Havlíčkův Brod i Pelhřimov si zatím připsali nejvyšší výhry nad Klatovy (10:2 a 6:2)?

...Medvědi v dosavadním průběhu soutěže inkasovali takřka dvojnásobný počet gólů (33), než Havlíčkův Brod (17)?

...pelhřimovský trenér Jan Dvořák je v pětadvaceti letech nejmladším druholigovým trenérem?

...útočník Medvědů Martin Vysloužil nasbíral více asistencí (11), než nejlepší nahrávači Havlíčkova Brodu Jan Milfait a Jakub Šuhaj (oba 8)?

...Pelhřimov porazil Bruslaře naposledy 16.12.2015, kdy doma vyhrál těsně 3:2?

...Havlíčkův Brod a Pelhřimov mají zrcadlově otočenou dosavadní zápasovou bilanci (5–0–1–1 a 1–1–0–5)?

Pelhřimovský kouč Jan Dvořák patří mezi nejmladší kouče v České republice.

Bilance s Pelhřimovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 10-2-1-0-3
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3, 2:1sn, 6:4, 5:1, 7:6sn
Skóre: 58:36

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu