2. 10. 2017 | Ladislav Vácha

Do Kotliny míří zvedající se Kolín. Spraví si Brod po derby chuť?

Další bitva už nedočkavě buší na dveře! Havlíčkobrodští hokejisté ve středu 4. října vyjedou v rámci 6. druholigového kola do boje proti šestému Kolínu. Po první porážce v sezoně na ledě Žďáru nad Sázavou si budou chtít spravit chuť, zatímco Kozlové, kteří se po úvodních třech prohrách zvedli a porazili za plný bodový zisk Pelhřimov i Písek, se pokusí prodloužit svou vítěznou sérii. Úvodní buly proběhne v Kotlině v 18:00. Přijďte Broďáky podpořit svými hlasivkami!

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sc-kolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo po ZČ, konec v osmifinále play-off s Vrchlabím (3:4 na zápasy)
Trenér: Petr Martínek

Sestava z posledního utkání: Martínek (Sejpal) – Hanzl, Březina, Hlaveš, Pýcha, Voženílek, Barták, Havelka – Malý, Semirád, Zumr – Morkes, Kadlec, Panna – Kysela, Prokop, Kozák – Veselý, Pilný, Netušil
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x SC Kolín

znak týmu znak týmu
4–0–0–1 bilance 2–0–0–3
2., 12 bodů umístění 6., 6 bodů
32:14 skóre 13:14
10:2 (Klatovy, doma) nejvyšší výhra 4:2 (Pelhřimov, venku)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 1:4 (David Servis ČB, venku)
Jan Milfait – 12 bodů (8+4) nejproduktivnější hráč Jan Hanzl – 6 bodů (2+4)
Jan Milfait – 8 gólů nejlepší střelec Josef Malý – 3 góly
T. Semrád, Třetina,
Šuhaj – 6 asistencí
nejlepší nahrávač Jan Hanzl – 4 asistence
Tomáš Semrád – 10 bodů (4+6) nejproduktivnější obránce Jan Hanzl – 6 bodů (2+4)
Čeněk Novák 2,75 (4 zápasy)
David Marek 2,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Sejpal 3,51 (3 zápasy)
Ondřej Martínek 1,42 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Kolín 3:2
David Servis ČB – Kolín 4:1
Kolín – Nymburk 3:4
Pelhřimov – Kolín 2:4
Kolín – Písek 3:1
Všechny zápasy

Kolín patří mezi tradiční druholigové účastníky. Největších úspěchů dosáhl v sezonách 1998/1999, kdy postoupil do kvalifikace o 1. ligu, a 2013/2014, kdy hrál úplně poprvé samotnou baráž o postup do 1. ligy. V soutěžním ročníku 2015/2016 Kozlové ovládli základní část skupiny Západ, ale ve čtvrtfinále play-off je dokonale zaskočil Žďár nad Sázavou, jenž překvapivě postoupil po těsném vítězství 3:2 na zápasy. V předchozím soutěžním období skončili Středočeši v základní části na 5. příčce a v osmifinále play-off svedli velmi napínavou bitvu s Vrchlabím, na jejímž konci se však z postupu do další fáze vyřazovacích bojů radovali po triumfu 4:3 na zápasy hokejisté z Krakonošova revíru. Modrobílí mají od této sezony nového trenéra, když zkušeného Jiřího Seidla, který nyní trénuje extraligový starší dorost pražských Letňan, vystřídal kouč Petr Martínek.

V brankovišti Kozlů se zatím střídají dva gólmani. Sezonu začal čtyřiadvacetiletý Martin Sejpal, ale po třech porážkách bez bodového zisku dostal šanci jeho mladší kolega Ondřej Martínek. A chytil ji pořádně za pačesy, když vychytal dvě tříbodová vítězství! Dá se očekávat, že ve středu bude čelit i střelcům Bruslařů. Hlavním defenzivním pilířem Kolína je osmadvacetiletý obránce Jan Hanzl, jenž hraje ve skvělé formě a s 6 kanadskými body (2+4) je dokonce nejproduktivnějším hráčem týmu. Velkými posilami se před sezonou stali Ladislav Hlaveš (1+1), jenž působil v minulé sezoně v Táboře, a Petr Pýcha (0+1), který válel za nedaleký Nymburk. Z beků ještě naskočili do hry také Marek Březina (1+1), Marek Voženílek (1+1), Lukáš Havelka (0+0) a Martin Barák (0+0). Útok zatím táhnou pětibodoví Josef Malý (3+2), nejlepší střelec mužstva, a Dominik Zumr (2+3). Spolehlivými nahrávači jsou zatím Ondřej Panna (1+3) a Jakub Semirád (0+3), dvakrát už se zapsal do střelecké listiny matador Jiří Kadlec st. (2+1). Hodně bodů pravidelně sbírá Petr Morkes, jenž má zatím na kontě dvě gólové nahrávky (0+2). Bodovat už dokázali i mladíci Jiří Kysela (0+2) a Jiří Veselý (0+1). Kolín se mimo jiné opírá o spolupráci s extraligovými Pardubicemi.

Martínkova parta zahájila sezonu hrozivě. V prvním utkání ve Žďáru nad Sázavou sice předvedla velmi dobrý výkon, ale i kvůli hodně sporné třetí brance Plamenů prohrála těsně 2:3. Kozlové následně vyhořeli v Českých Budějovicích na David Servisu 1:4 a s prázdnou vyšli i z domácího derby proti Nymburku, jemuž podlehli 3:4. Předešlá dvě kola už ale byla povedená. Středočeši nejdříve vyloupili 4:2 Pelhřimov a potom doma přetlačili poslední Písek 3:1.

Soupiska Kolína


Obránce Jan Hanzl je zatím s 6 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem týmu.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Ondřej Martínek (B)

Dvacetiletý odchovanec Kolína prošel mládežnickými kategoriemi Kozlů, kde chytal ligu za mladší dorost, starší dorost i juniorku. V minulé sezoně působil v zámoří, kde odchytal 23 zápasů (1 v play-off) za tým Seguin Huskies. Od začátku nastoupil za áčko Středočechů v posledních dvou zápasech, pustil jen tři góly a pomohl týmu k šesti bodům! Třímá v něm velký potenciál.

Jan Hanzl (O)

Osmadvacetiletý obránce hokejově vyrůstal v pražské Spartě, kde hrál s dorostem i juniorkou extraligu. Za áčko Kolína si poprvé zahrál už v soutěžním ročníku 2007/2008, prvoligové zkušenosti má z Vrchlabí, Mostu a Hradce Králové. U Kozlů působí už sedmou sezonu v řadě, zatím s 6 body vládne jejich produktivitě.

Josef Malý (Ú)

V šestatřiceti letech ostřílený útočník, který spojil převážnou část své dosavadní kariéry s kolínskými barvami. Krátce působil také v Nymburku, Benátkách nad Jizerou a 1. ligu okusil v Hradci Králové. S kapitánským céčkem na hrudi zahájil u Středočechů už 5. soutěžní ročník. Tradičně sbírá body jako na běžícím pásu, teď je se třemi trefami nejlepším střelcem týmu. Velká hrozba pro brodskou defenzivu.

(Foto: sc-kolin.cz)

Minulé kolo

Vítězná série skončila. Brod prohrál ve Žďáře bitvu o 1. místo

Bruslaři vyrazili k třaskavé bitvě o čelo tabulky na led Plamenů, kde chtěli prodloužit svou šňůru výher. Žďár nad Sázavou však hrál od začátku skvěle a v 6. minutě šel do vedení, když Lukáš Jícha našel před brankovištěm Lukáše Krupku, jenž zblízka prostřelil brankáře Nováka. Havlíčkův Brod nezačal dobře ani prostřední část a při oslabení inkasoval, když z mezikruží skóroval Luboš Kunstmüller. Domácí v pohodě hlídali svůj náskok, ale zlom přišel ve 32. minutě. Lukáš Endál uvolnil krásným pasem Miroslava Třetinu, jenž zblízka uklidil kotouč do zcela odkryté brány. Hostů byl rázem plný led a brzy přišlo i vyrovnání, když se parádně trefil k tyčce Luboš Voříšek.

Broďáci si vytvořili při velkém tlaku i další šance, ale skvěle chytajícího gólmana Řehoře se jim nepovedlo překonat. Na konci prostřední části sice ubránili oslabení, ale při hře 4 na 4 už inkasovali, když nádhernou ranou z levé strany zavěsil pod víko David Vítek. Parta z Kotliny nesložila zbraně a na začátku třetí periody vyrovnala, když při přečíslení 2 na 1 přihrál Jan Milfait před bránu Petru Kuchtovi a ten přehodil padajícího brankáře Řehoře. Plamenům se pak nabídla přesilovka 5 na 3 a v ní si vzaly zpět ztracené vedení, když z bezprostřední blízkosti poslal puk do sítě Petr Štěpánek. Tentýž hráč zanedlouho pláchl hostům do samostatného úniku a znovu překonal Čeňka Nováka. Konečnou podobu dal výsledku Tomáš Střecha, jenž při power-play soupeře trefil ze středního pásma prázdnou bránu.

znak týmu 6 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Krupka (Jícha), 23. Kunstmüller (Štěpánek, Pleva), 40. Vítek (Lojek), 49. Štěpánek (Vítek), 52. Štěpánek (Kunstmüller), 59. Střecha (Beneš) – 32. Třetina (Endál), 33. Voříšek (Šuhaj), 45. Kuchta (Milfait). Rozhodčí: Vojtěch Král – Jan Vašíček, Henrich Král. Vyloučení: 4:6, navíc Štěpánek (ZDS) 10 min. OT [NESP], Balgalvis (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1648. Střely na branku: 38:37 (9:12, 16:12, 13:13). Třetiny: 1:0, 2:2, 3:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, P. Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Beneš, Pytlík, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Havlík, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Kozlík, Spratek, Beneš, Chlubna, Ludvík, Kuchta, Szilva

(Video: hokejzr.cz)

Kolín potvrdil roli favorita a doma přemohl poslední Písek

Kozlové byli od začátku lepší a píseckou bránu zasypávali vydatnou sprškou střel, ale žádná se ne a ne ujmout. Společně se svými fanoušky se dočkali vedení až ve 37. minutě, kdy se při přesilovce z pravého kruhu prosadil parádním golfákem k přední tyčce Dominik Zumr. Domácí na začátku třetí periody skvěle ubránili oslabení a vzápětí šli do dvougólového trháku. Petr Morkes našel povedeným pasem zpoza brány hůl Jiřího Kadlece, jenž z voleje propálil gólmana Štekra. V 52. minutě ještě více uklidnil kolínské barvy kanonýr Josef Malý, jenž z mírného úhlu na levé straně skóroval bekhendem. Jihočeši už se zmohli jen na kosmetickou úpravu skóre, když na 3:1 snížil při přesilové hře po skvostné souhře až do prázdné brány David Ciboch.

znak týmu 3 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 37. Zumr (Malý, Hanzl), 44. Kadlec (Morkes, Panna), 52. Malý (Zumr) – 56. Ciboch (Medek, Hanus). Rozhodčí: Pilný – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 513. Třetiny: 0:0, 1:0, 2:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

SC Kolín: Martínek (Sejpal) – Hanzl, Březina, Hlaveš, Pýcha, Voženílek, Barták, Havelka – Malý, Semirád, Zumr – Morkes, Kadlec, Panna – Kysela, Prokop, Kozák – Veselý, Pilný, Netušil

IHC Písek: Štekr (Kříž) – Hřebíček, Pavlíček "A", Suda, Hanus, Červinský, Turek, Hora – Sýbek "A", Polata "C", Vlk, Medek, Koupal,Ciboch, Jiřinec, Rod, Strnad, Novák, Drda, Bárta

(Video: sc-kolin.cz)

Minulý vzájemný zápas

Famózní začátek, potom nervy. Brod po boji vyloupil Kolín

Pro havlíčkobrodské hokejisty jako kdyby byl kolínský led dosud zakletý. Vše se změnilo až v minulém vzájemném duelu. Bruslaři vlétli do utkání jako utržení ze řetězu a v první třetině si vypracoval komfortní tříbrankový náskok. Už v čase 1:47 šli hosté do vedení a to po hodně sporné brance. Kryštof Kulhánek se vřítil do brankoviště a gólmana Koutského, po čemž Tomáš Ludvík pohodlně dorazil kotouč na místo určení. Domácí se hodně zlobili, ale nebylo jim to nic platné. Zanedlouho nabil Patrik Přidal puk na hůl Miroslava Třetiny, jenž nekompromisně prostřelil brankáře Koutského. A tentýž hráč využil i dlouhou dvojnásobnou přesilovku, když uspěl po parádní dorážce ze vzduchu.

Kozlové vyjeli na led do druhé třetiny jako vyměnění. Byli aktivnější a dostávali se do šancí, ale Bruslaře držel skvěle chytající gólman Novák. Ve 31. minutě už ale kapituloval, když Ondřej Panna našel z levého křídla před bránou kapitána Josefa Malého a nejproduktivnější hráč týmu jemnou tečí pod víko vyrovnal. Středočeši se hnali dopředu, ale Havlíčkův Brod se skvěle bránil a soupeřova snaha pomalu přecházela v křeč. Tím větším šokem bylo snížení na 2:3, když v 58. minutě skóroval pěknou střelou od hrazení Tomáš Pipek. Kolín ještě zkusil závěrečnou power-play, ale při ní trefou do prázdné branky podtrhl triumf Kaňkovského družiny David Michálek.

znak týmu 2 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 31. Malý (Panna), 58. Pipek (Kadlec st., Krajňák) – 2. Ludvík (Kulhánek), 6. Třetina (Lacina, Přidal), 16. Třetina (T. Semrád, Navrátil), 60. Michálek. Rozhodčí: Patrik Vokřál – Radek Špringl, Michal Tasch. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 883. Střely na branku: 41:29. Třetiny: 0:3, 1:0, 1:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Kadlec st. "A", Hanzl, Voženílek, Skokan, Barták, Březina, Havelka – Malý "C", Semirád, Morkes "A", Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák, Panna, Kozák, Černý, Kadlec ml.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Kulhánek, Vala – Přidal, Třetina "C", Voříšek – Kozlík, Michálek, Chlubna – Ludvík, Navrátil, Křížek – Kuchta, Beneš

(Video: sc-kolin.cz)

Věděli jste, že...

...Havlíčkův Brod a Kolín dosud obdržely shodně 14 branek, což je po Žďáru nad Sázavou (11) druhý nejnižší počet ve skupině Střed?

...Bruslaři po pádu do 2. ligy s Kozly padli v soutěžních utkáních čtyřikrát za sebou a vyhráli až poslední dvě vzájemná střetnutí (doma 5:1 a venku 4:2)?

...v předchozím vzájemném střetnutí na kolínském ledě snižoval z pohledu Kozlů na 2:4 útočník Tomáš Pipek, který odehrál první tři kola této sezony v havlíčkobrodském dresu?

...že svěřenci trenéra Václav Adama dosud nastříleli o 19 gólů více (32), než Kozlové (13)?

... kolínský útočník Jiří Kadlec st. nastoupil v prvoligové sezoně 2013/2014 za Havlíčkův Brod, a i když se podílel gólovou asistencí na domácí výhře 4:3 nad Ústím nad Labem, utkání bylo nakonec kvůli jeho neoprávněnému startu kontumováno poměrem 0:5 ve prospěch tehdejších Lvů?

Bilance s Kolínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 24
Bilance: 12-1-1-0-10
Výsledky: 3:4, 4:3, 6:3, 3:4, 0:4, 2:4, 5:2, 5:1, 0:2, 5:2, 4:3p, 7:3, 3:1, 2:2, 6:2, 0:1, 8:2, 4:2, 1:3, 2:3, 2:3, 2:3, 5:1, 4:2
Skóre: 83:60

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu