19. 2. 2011 | Ladislav Vácha

Pomůže gólman Daniel Dolejš druholigovému Pelhřimovu k postupu do další fáze play-off?

HAVLÍČKŮV BROD/PELHŘIMOV - Zatímco havlíčkobrodští Rebelové bojují o postup do vysněného semifinále play-off první hokejové ligy s olomouckými Kohouty, také ve druholigových vodách má náš klub své želízko v ohni. Ptáte se, o kom že je vlastně řeč? Daniel Dolejš, talentovaný gólman staršího dorostu a juniorky, táhne svými spolehlivými výkony Pelhřimov do další části vyřazovacích bojů. Spartak v současné době svádí tuhý boj o vytoužený postup s Milevskem, v sérii hrané na dva vítězné zápasy zatím platí nerozhodný stav 1:1 na zápasy a o vítězi tohoto vyrovnaného souboje rozhodne až dnešní duel na jihu Čech. A brodská brankářská naděje by u toho znovu neměla chybět...

Stále teprve šestnáctiletý klenot brankářské školy Rebelů patří mezi nejvytíženější hráče bojovníků z Kotliny, když hájí brankoviště hned tří mužstev. Své kvality a schopnosti předvádí nejen v dresu svého kmenového staršího dorostu, který si zajistil účast v prestižních vyřazovacích bojích nejvyšší soutěže této věkové kategorie, ale také pomáhá trápící se juniorce, jíž čeká hodně dlouhá a trnitá cesta k vytoužené záchraně extraligy, a v neposlední řadě také druholigovému Pelhřimovu, kde mezi mnohem staršími kolegy odchytal už 9 duelů a sbírá mezi konkurencí dospělých velmi cenné zkušenosti, jež se mu pro další výkonostní růst a další část jeho kariéry určitě nesmírně hodí.

Ve všech zmiňovaných soutěžích si počíná tento skromný a sympatický mladík znamenitě, přičemž na sebe neustále strhává pozornost fantastickými zákroky, jimiž mnohdy přivádí soupeřovy střelce k šílenství a vnáší potřebný klid do řad svých spoluhráčů. V poslední době na jeho skvělé čtení hry a obdivuhodnou hbitost spoléhá Martin Meloun, trenér pelhřimovkého Spartaku, který nadanému talentu z Kotliny pravidelně dává důvěru mezi tyčemi a na druholigové poměry brankářskému benjamínkovi věří také v souboji se silným Milevskem, jež stojí jeho týmu v cestě za postupem do další fáze play-off třetí nejvyšší hokejové soutěže u nás.

Jihočeši jako v tabulce lépe postavený tým po základní části měli v prvním vzájemném měření sil na své straně výhodu domácího prostředí, jíž dokonale zužitkovali a po skvělém výkonu zdolali bojovníky z Vysočiny 5:2. V odvetě na kluzišti Pelhřimova mělo Milevsko mečbol, protože v případě vítězství by už mohlo vyhlížet další překážku ve vyřazovacím pavouku atraktivního play-off. Fanoušci v ochozech sledovali dlouho hodně vyrovnanou bitvu, v níž dominovaly obě obrany, které zezadu podporovali výtečně chytající Daniel Dolejš na straně domácích a Michael Panec, gólman znojemských Orlů vypomáhající jihočeskému mužstvu, na straně hostů.

Vyrovnanou a bojovnou bitvu rozhodla jediná branka, jíž zaznamenal Spartak a mohl se radovat z cenného triumfu, jenž by svým výsledkem 1:0 pasoval spíše do kategorie konkurenčního fotbalu. Svěřenci trenéra Martina Melouna, který značnou část své hráčské kariéry spojil právě s brodským souborem z Kotliny, tak odvrátili hrozbu vyřazení a srovnali stav série na 1:1, přičemž gólman Dolejš se blýskl v pelhřimovském brankovišti famózním výkonem, když v těžkých chvílích podržel své spoluhráče povedenými zákroky a mohl se naplno radovat z čistého konta, které se mu proti milevským střelcům podařilo uhájit.

Dnes čeká družinu z Vysočiny, jejíž barvy hájí hned několik bývalých hráčů Havlíčkova Brodu, rozhodující bitva, jejíž vítěz projde sítem čtvrtfinále druholigového play-off a pro poraženého hokejová sezona skončí, přičemž z výhody domácího prostředí může znovu těžit Milevsko. Příjemnou zprávou pro celou havlíčkobrodskou hokejovou veřejnost je to, že šikovný brankář Daniel Dolejš u toho znovu nebude chybět a opět se má postavit do cesty soupeřovým střelcům. Humpolecký rodák zažívá jednu ze svých nejpovedenějších sezon, a proto je velkým překvapením, že nemá stabilní místo ani mezi náhradníky české reprezentace do 17-ti let.

Držme mu palce, aby se opět předvedl v co nejlepším světle a pomohl havlíčkobrodským regionálním sousedům ve zdolání houževnatého soupeře, což by znamenalo vytoužený postup do semifinálového souboje. Dočká se dnes celý Pelhřimov i s Dolejšem mezi tyčemi velkého úspěchu a vítězné euforie? Utkání můžete od 17 hodin sledovat prostřednictvím on-line přenosu, který najdete na portálu onlajny.cz ZDE.

Foto: Jiří Rada, hokejpelhrimov.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu