11. 9. 2017 | Štěpán Ondráček, Ladislav Vácha

Startujeme! Bruslaři na úvod sezony vyzvou doma David Servis!

Už je to tu! Havlíčkobrodští hokejisté, a ne jen oni, se těší na start nového ročníku. Třetí sezónu ve druhé lize zahájí Adamovi svěřenci ve středu 13. září, kdy od 18:00 přivítají v Kotlině tým HC David Servis České Budějovice. Podaří se Bruslařům začátek sezóny? Přijďte domácí borce povzbudit a pomoci jim k prvnímu krůčku za splněním vysněného cíle!

HC David Servis České Budějovice

Založení klubu: 1990
Stadion: Hokejové centrum Pouzar (kapacita 300 míst)
Klubové barvy: červená a modrá
Webové stránky klubu: hcdavidservis.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ
Trenéři: Milan Kupka, Jiří Fedur

Poslední utkání David Servisu

HC David Servis České Budějovice – HC Milevsko 2010 10:1

Branky a nahrávky: 5. R. Šulčík (Macháček, Hřebejk), 9. Mil. Šesták (Sumerauer), 13. Michal, 24. D. Bílek, 26. R. Šulčík, 29. Rousek (Macháček, R. Šulčík), 31. D. Bílek (Žáček, Trummer), 40. R. Šulčík (Radoš), 47. Rousek (R. Šulčík), 58. J. Volf (Mil. Šesták) – 13. T. Bílek (Buriánek, Sláma). Rozhodčí: F. Svoboda – P. Němec, Martin Šesták. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 10:1.

HC David Servis České Budějovice: Spáčil (31. M. Dudáček) – Michal, Macháček (41. J. Kříž), Babčuk, Žáček, D. Svoboda (41. Benda), Radoš – D. Bílek, Mrkvička, Ferebauer, Sumerauer (41. J. Volf), Trummer, Mil. Šesták, R. Šulčík, Rousek, Hřebejk (41. Stodolovský)

HC Milevsko 2010: Jan Kolář – Štych, J. Havran, Jíška, A. Hájek, Hamerle, Fořt – Kořánek, Müller, Pouch, Suchan, T. Novotný, T. Bílek, Radosta, Buriánek, Sláma

__________________________________________________________________________________

Kdo by měl nejvíce táhnout ofenzivu Bruslařů?

Lukáš Endál

Třicetiletý kanonýr i přes další nabídky zůstal v Havlíčkově Brodě a znovu by měl patřit mezi úplně nejlepší útočníky celé soutěže. V minulém soutěžním ročníku odehrál kvůli zranění jen 40 zápasů, ale připsal si během nich neuvěřitelných 85 kanadských bodů za 34 gólů a 51 asistencí. Znovu bude nastupovat v elitním útoku po boku nerozlučných parťáků Miroslava Třetiny a Patrika Přidala. Tým na něj bude znovu hodně spoléhat.
Miroslav Třetina

Skvělý kapitán a hrající legenda havlíčkobrodského hokeje prožila famózní minulou sezonu. Na konto nastřádal fantastických 109 kanadských bodů za 39 přesných tref a 70 asistencí, čímž překonal magickou hranici 300 bodů a stal se tak nejproduktivnějším hráčem novodobé historie klubu.
Jan Milfait

Pětadvacetiletý forvard zažil černou sezonu havlíčkobrodského hokeje, v níž tehdejší Rebelové spadli z 1. ligy. Po působení v Šumperku a Třebíči se vrátil zpět do mateřského klubu a pokusí se mu pomoci k vysněnému návratu. V předešlém prvoligovém ročníku získal 17 kanadských bodů (7+10).

Přijďte společně s námi pokřtít nový dres

Hororový začátek, poté krasojízda!

Přípravné zápasy Bruslařů
Havlíčkův Brod – Pavlodar 2:5
Havlíčkův Brod – Písek 10:3
Havlíčkův Brod – Hodonín 7:5
Havlíčkův Brod – Nymburk 0:2
Hodonín – Havlíčkův Brod 5:2
Havlíčkův Brod – Tábor 9:2
Tábor – Havlíčkův Brod 0:6
Písek – Havlíčkův Brod 2:8
Všechny zápasy

Poslední prověrku sehrála družina Václava Adama v Písku, jenže Bruslaři nezastihli začátek utkání. Domácí tým vletěl do zápasu jako uragán, když po odehrání necelé minuty se ujal vedení. Nováka v brance prostřelil tvrdým projektilem Kryštof Švagr, který propálil hradbu těl. Broďáci v sedmé minutě vyrovnali. I když střela Tomáše Chlubny gólem neskončila, tak puk za Štekra dostal dorážející Petr Kuchta. Jenže dílčí vítězství slavili v první třetině Jihočeši, kteří si vzali jednobrankový náskok zpět. Jan Turek vypálil od modré a jeho střela našla přesně položenou hůl spoluhráče Františka Bárty, který našel mezírku v Novákových betonech.

Ve druhé třetině se role prohodily. Po odehrání necelých dvou minut vyrovnal Luboš Voříšek. Bruslaři zaveleli k útoku a rázem to byli oni, kdo v zápase převzal iniciativu. Ve druhé periodě se ještě trefili Jan Milfait, Jakub Šuhaj a Lukáš Endál. Poslední do party byl dobře hrající Tomáš Pipek, který si povedenou premiérou řekl o místo v sestavě. V posledním dějství došlo ke střídání mezi třemi tyčemi, když Čeňka Nováka vystřídal David Marek. Ten musel hned od začátku dávat pozor, aby se písečtí neprosadili. Nakonec všechny pokusy zlikvidoval a do zápisu střelců se jako obvykle zapsal tučným písmem Lukáš Endál, který uzavřel gólový účet zápasu. V zápase se objevila z extraligového staršího dorostu obranná dvojice Viktor Horák - Radim Pejchal, která si nevedla vůbec špatně.

znak týmu 8 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Švagr (Rod), 11. Bárta (Turek, Torba) – 7. Kuchta (Chlubna, Kulhánek), 22. Voříšek (Šuhaj, Vala), 25. Milfait (Voříšek), 28. Šuhaj (Vala), 33. Endál (Pipek, Přidal), 37. Pipek (Balgalvis), 44. Endál (Pipek, T. Semrád), 51. Endál (Přidal, Pipek). Rozhodčí: Čáp – Šperl, Horažďovský. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:41 (13:19, 6:14, 10:8). Třetiny: 2:1, 0:5, 0:2 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:8.

IHC Písek: Štekr (Kříž) – Hanus, Hřebíček, Koutenský, Herr, Turek, Švagr, Suda – Vlk, Koupal, Marek, Bárta, Rod, Jiřinec, Drda, A. Novák, Stauber, Torba

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (od 41.Marek) – Vašíček, T. Semrád, Kulhánek, Vala, Balgalvis, Kříž, Horák, Pejchal – Přidal, Szilva, Endál – Voříšek, Milfait, Šuhaj – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Pipek

(Foto: ihcpisek.cz)

Celková bilance s David Servisem ve 2. lize od sezony 2000/2001

Počet odehraných zápasů: 4
Bilance: 4-0-0-0
Výsledky: 4:0, 6:3, 5:0 (kontumace), 5:3
Skóre: 20:6

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu