7. 9. 2017 | Ladislav Vácha

Richard Cachnín ml.: Hlavní je záchrana, ale chtěl bych do play-off

Konec zkoušení, je tady ostrý start! Starší dorostenci jako první naskočí do mistrovských bojů, když už v pátek 8. září v 16:00 zahájí nový extraligový ročník na ledě silných Českých Budějovic. Mladí Bruslaři jdou do úvodní bitvy s respektem, ale rozhodně ne přehnaným. Minulý čtvrtek totiž v přípravném utkání doma skolili Kometu Brno a ukázali, že rozhodně je v jejich silách zaskočit papírového favorita. „Přípravný zápas proti Kometě už byl podobný extraligovému utkání, hrálo se ve vysokém tempu. Do Českých Budějovic se těším, hraje se mi tam dobře. Snad nám to půjde a vyhrajeme,“ přeje si Richard Cachnín mladší, jenž hlavně na konci přípravného období hrál ve skvělé střelecké formě. Společně s útočníkem Markem Teclem by měl mít na hrudi áčko, kapitánem týmu byl v úterý zvolen obránce Radim Pejchal. (Foto: Juniorský hokej)

Vraťme se k posledním dvěma přátelským zápasům, které jsme odehráli na konci minulého týdne. Ve čtvrtek jsme doma překvapivě porazili velmi silnou Kometu Brnu 6:4. Jak utkání ze svého pohledu hodnotíš?
Ten zápas se nám hodně povedl. Vyhráli jsme nad Kometou Brno, která je jedním z nejsilnějších týmů celé extraligy. Ze soupeře jsme měli respekt, proto jsme se na něj chtěli co nejlépe připravit. Od začátku jsme bojovali a makali, ale soupeř nás přehrával. Důležité bylo to, že jsme dokázali udržet těsnou ztrátu. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl a podařilo se nám vyrovnat. Proměňovali jsme šance a více jsme bruslili. Kometu jsme začali přehrávat, ve třetí třetině jsme dokonali obrat a vyhráli jsme.

Tobě se povedlo dát proti Kometě gól. Vzpomeneš si ještě, jak se zrodil?
Dostali jsme se z našeho obranného pásma, Macas (Marek Tecl – pozn. red.) nahodil puk dopředu, Křehla ho dojel a při přečíslení 2 na 1 mi to parádně hodil před bránu pod hokejkou protihráče. Z první jsem vystřelil mezi betony a spadlo to tam.

O den později proti Warrioru Brno (porážka 4:5 po samostatných nájezdech) už to byl o poznání horší zápas, i když se nám povedl začátek. V čem byl podle tebe problém, že se nám proti extraligovému nováčkovi nedařilo?
Řekl bych, že nás všechny po náročném utkání s Kometou bolely nohy. Musíme s tím ale počítat a zvyknout si na to, protože v extralize se hrají dva zápasy ve dvou dnech. I když jsme začali dobře a vedli jsme 2:0, tak jsme dostali dva rychlé góly. Potom jsme pokaždé dotahovali těsnou ztrátu a znovu jsme měli hodně vyloučení, když jsme dělali i nesmyslné útočné fauly. Nakonec jsme to nezvládli a prohráli jsme.

Tým se částečně obměnil a přišlo několik nových hráčů. Jak se ti s novými spoluhráči spolupracuje a jak se ti líbily jejich výkony v přípravě?
Myslím si, že noví kluci mezi nás hned zapadli. Jsou to kamarádi a je s nimi sranda.



Ke konci přípravy jsi nastupoval na centru druhého útoku mezi Markem Teclem a Tomášem Křehlíkem. Jak se ti s nimi spolupracovalo a chtěl bys po jejich boku vyjet i do prvního mistrovského zápasu v Českých Budějovicích?
V přípravných zápasech byly útoky různě složené, ale s Macasem jsme hráli skoro celou přípravu, i když byl pak zraněný. S Křehlou jsme také párkrát hráli a teď nás dali trenéři k sobě. Myslím si, že nám to spolu docela jde. Proti Warrioru jsme hráli docela dobře a drželi jsme se u nich, akorát v naší lajně nemáme moc střelce a máme problém s proměňováním šancí. Dokážeme si to ale spolu dát. Snad nás trenéři spolu nechají a půjde nám to.

Už v pátek jedeme k prvnímu soutěžnímu utkání do Českých Budějovic, které zřejmě budou velmi silné. Myslíš si, že nám proti nim může pomoci určitá psychická výhoda po domácím vítězství nad Kometou?
Řekl bych, že České Budějovice jsou stejně kvalitní soupeř jako Kometa. Přípravný zápas proti Kometě už byl podobný extraligovému utkání, hrálo se ve vysokém tempu. Do Českých Budějovic se těším, hraje se mi tam dobře. Snad nám to půjde a vyhrajeme.

Už ve 2. kole přivítáme v Kotlině Žďár nad Sázavou, s nímž zřejmě budeme nejvíce soupeřit o umístění v tabulce. Jak důležitý duel to podle tebe bude?
Se Žďárem je to vždy derby, i když teď je to spíš takový výběr hráčů z celé republiky. Snad se na ně dobře připravíme, ještě v mladším dorostu se nám s nimi docela dařilo. Snad s nimi získáme nějaké body, bude to určitě důležité.



V předchozích sezonách jsme hodně sázeli na týmového ducha, velkou bojovnost a disciplínu, s čímž jsme slavili úspěch. Myslíš si, že to povede k dobrým výsledkům i tentokrát?
Myslím si, že nám všem chybí hlavně disciplína, jsme hluční a děláme bordel. Musíme se semknout a v sezoně to co nejlépe zvládnout.

Čeho bys chtěl s týmem v nadcházející sezoně dosáhnout?
Hlavním cílem bude extraligu udržet, ale myslím si, že máme docela kvalitní tým a mohli bychom se podívat i do play-off. Když hodně bojujeme, tak dosahujeme dobrých výsledků.

Na závěr jedna zajímavost. Tým přebral po Vaškovi Adamovi, který se posunul k áčku, tvůj táta. Jaké to pro tebe je? Přijde ti, že je třeba na tebe tvrdší než na ostatní kluky?
Všechny nás trénoval už v žákovských kategoriích, takže to není nezvyk. Ani mi nepřijde, že by byl na mě nějak tvrdší. Je to stejné jako s panem trenérem Adamem.

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu