1. 9. 2017 | Ladislav Vácha

Fantazie! Starší dorost doma po skvělém obratu porazil Kometu

Starší dorostenci přivítali v předposledním přátelském zápasu na svém ledě silnou Kometu Brno. Papírový favorit zvládl lépe úvodní dvacetiminutovku a ve druhé třetině si vypracoval dvoubrankové vedení, ale mladí Bruslaři se obdivuhodně vzchopili, dokonali velkolepý obrat a po skvělém výkonu si došli pro zasloužené vítězství 6:4! Z brodského tábora se dvakrát trefili Jakub Petržílka a Pavel Vaňous, po jedné brance vstřelili Richard Cachnín (na snímku) a Tomáš Křehlík. Samostatné nájezdy skončily nerozhodně 2:2, za domácí v nich uspěli krásnými pokusy Lukáš Pokorný a Tomáš Kulhánek. Generálka na novou sezonu čeká svěřence trenéra Richarda Cachnína st. v sobotu, kdy v Kotlině od 10:30 hostí Warrior Brno. (Foto: Juniorský hokej)

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

Kometa ukazovala od úvodního vhazování svou velkou sílu a už v 6. minutě se dostala do vedení. Na levé straně útočného pásma zůstal nepokrytý Patrik Vašíček, který přebral nahrávku od Radka Kučeříka a sjel si do dobré palebné pozice mezi kruhy, odkud svižnou a přesnou střelou nedal brankáři Nedvědovi šanci. Hosté mohli brzy navýšit svůj náskok, ale dorážka před odkrytou bránou byla nepřesná. A ve 12. minutě je to mrzelo ještě víc, protože mladí Bruslaři vyrovnali. Tomáš Kulhánek ještě vyprášil betony gólmana Holaty, jenže puk potom zamířil na hůl Jakuba Petržílky, jenž ho z mezikruží poslal přesně k tyčce. Vzápětí však fauloval Štěpán Dudycha a Brňané nabídnutou přesilovkou nepohrdli. Od modré čáry vypálil Jan Mlčák, jeho střela se ještě otřela o nohu bránícího Matěje Krejčího a kotouč skončil až za Nedvědovými zády.

Vo co de🏒 #izygejm @kohy_5 @smetsn_27❤️

Příspěvek sdílený 🔥Tomáš Kulhánek🔥 (@kulhas_t),

Prostřední část nezačala pro domácí mladíky vůbec dobře, když po faulech Richarda Cachnína a Jakuba Adama hrála brzy Kometa dvě přesilovky 5 na 4. Mladí Bruslaři ale předvedli vzornou obětavost a bojovnost, díky čemuž neinkasovali. Několikrát je při velkých šancích soupeře také podržel spolehlivě chytající gólman Nedvěd. Trenér Richard Cachnín st. na velký tlak soupeře okamžitě zareagoval a vyžádal si oddechový čas. Hokejisté z moravské metropole se dostali do trháku ve 29. minutě, když zakončil Adam Popelka a brodský obránce Dvořák si vstřelil nešťastný vlastní gól. Havlíčkův Brod to ale nepoložilo, ba naopak! Na začátku druhé půlky zápasu dojel nahozený puk Marka Tecla na pravém křídle Tomáš Křehlík a při přečíslení 2 na 1 geniálně načasoval nahrávku na najíždějícího Richarda Cachnína, jehož střela z první našla skulinku mezi betony gólmana Holaty. Bruslaři byli jako politi živou vodou, na hrací ploše jednoznačně dominovali a ve 39. minutě slavili zasloužené vyrovnání. Tomáš Křehlík nahrál zpoza brány Pavlu Vaňousovi, jenž těsně před brankovištěm bekhendovou střelou skóroval.

Mladí bojovníci z Kotliny na svého soka vlétli i po druhé přestávce a hned dokonali velkolepý obrat. Richard Cachnín vyhrál v útočném pásmu vhazování na Marka Tecla, který přistrčil puk před soupeřovu bránu. Tam už číhal osamocený Tomáš Křehlík, jenž nezazmatkoval a brankáře Pletichu vykoupal výstavním blafákem. Havlíčkův Brod byl jednoznačně lepší a mohl těžit z přesilovky, ale tu nevyužil. Ve 49. minutě však už udeřil znovu. Rána Jakuba Petržílky se sice mezi tyče nevešla, ale kotouč se rychle odrazil od zadního hrazení a Pavel Vaňous ho z mírného úhlu na levé straně doklepl na místo určení. Hosté snížili na nejtěsnější rozdíl v čase 52:24, kdy se do puku opřel v levém kruhu Adam Popelka a jeho nádherná rána zaplula do protější šibenice. Hosté v závěru duelu zkusili vyrovnat při power-play, ale při ní trefil z obranného pásma prázdnou bránu Jakub Petržílka a pečetil zasloužené vítězství 6:4.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, čtvrtek 31.8.2017 od 15:00
6:4
(1:2, 2:1, 3:1)
Havl. Brod - Kometa

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Petržílka (Vaňous, Kulhánek), 31. Cachnín (Křehlík, Tecl), 39. Vaňous (Křehlík), 41. Křehlík (Tecl, Cachnín), 49. Vaňous (Petržílka, Kulhánek), 60. Petržílka (Krejčí, Kulhánek) – 6. P. Vašíček (Kučeřík, D. Vašíček), 14. Mlčák (Meluzín), 29. Popelka, 53. Popelka. Rozhodčí: Jaroslav Žák – Jan Blaha, Vít Stehlík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 27:29 (4:10, 8:11, 15:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (Arbelovský) – Škareda, Krejčí, Dudycha, Pejchal, Adam, Horák "C", Dvořák – Petržílka, Kulhánek, Vaňous – Křehlík, Cachnín, Tecl – Kyncl, Rybáček, Pokorný – Houdek, Košťál

Kometa

Holata (od 41. Pleticha) – Kučeřík, P. Vašíček, Mlčák, Věžník, Sedláček, Studený, Gloz, Novák – D. Vašíček, Kunc, Popelka, Caha, Meluzín, Kavický, Minárik "C", Zajíček

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu