23. 8. 2017 | Ladislav Vácha

Brod v Kotlině zkříží hole s Táborem. Napraví porážku v Hodoníně?

Pět zápasů, dvě výhry a tři porážky. Havlíčkobrodští Bruslaři mají po úterní prohře 2:5 na ledě silného Hodonína mírně negativní bilanci, kterou chtějí ve čtvrtek 24. srpna napravit. V Kotlině přivítají ambiciózní Tábor, který na druholigové scéně pravidelně patří mezi její nejlepší účastníky. Kohouti dosud odehráli tři přípravná utkání a jen jednou se radovali z vítězství. Kdo bude zvedat ruce nad hlavu po vzájemném souboji? Přijďte se podívat, začínáme v 18:00!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (s Jabloncem nad Nisou 1:3 na zápasy)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: D. Novák (M. Novák) – Duben, Tesař, K. Černý, Raiterman, Košař, Bouška, Pípal – Pechánek, Heřman, Škrdleta – Březina, Matušík, Seidl – Blažek, Kadilák, Urbanec
__________________________________________________________________________________

Tábor rozstřílel doma Kolín, u Žihadel a na Kobře však padl

Minulé zápasy Kohoutů
Tábor – Kolín 5:1
M. Budějovice – Tábor 7:0
Kobra Praha – Tábor 6:4
Všechny přátelské zápasy

Kohouti naskočili do herní části letní přípravy v úterý 15. srpna, kdy doma přivítali Kolín. Úvodní dvacetiminutovku vyhráli 1:0 a v prostřední části nasázeli Kozlům tři góly. Nakonec mohli slavit výhru 5:1. V Moravských Budějovicích už to ale byla úplně jiná písnička. Jihočeši totálně vyhořeli a domů si odvezli nepříjemný debakl 0:7. V úterý cestovali, stejně jako Bruslaři, na led soupeře, a to do Prahy, kde vyzvali na souboj místní Kobru. Matušíkovi svěřenci totálně prospali úvodní třetinu a nakonec prohráli 4:6.

Drtiči oplatili Brodu porážku. Bruslaři dotahovali marně

Hodonín naskočil do utkání s velkou chutí a v 9. minutě se radoval z vedení, když se z předbrankového prostoru trefil Petr Peš. Hosté se nevyvarovali faulů a na konci první třetiny je za to stihl trest. Při přesilovce 5 na 3 dostal ideální pas před bránu Dominik Matula a nedal přesouvajícímu se brankáři Novákovi žádnou šanci. O snížení se mohl postarat z trestného střílení Filip Beneš, ale mezírku mezi Halodovými betony nenašel. Bruslaři po přestávce výrazně zlepšili svůj herní projev, jenže se dopustili chyby a Petr Peš znovu potvrdil roli kanonýra.

Havlíčkův Brod se dočkal první branky ve 38. minutě, když při přečíslení 2 na 1 přihrál Daniel Spratek puk na hůl Petra Kuchty, jenž prostřelil brankáře Halodu z mezikruží. Drtičům však stačilo na odpověď jen 8 sekund, když si Ondřej Stehlík sjel do dobré palebné pozice a nemýlil se. Adamova družina ve třetí periodě znovu snížila, když se při přesilovce prosadil z dorážky důrazný Jakub Šuhaj. Domácí už ale soupeři další korekci stavu nedovolili a z hole Daniela Vaňka uzavřeli na konečných 5:2.

znak týmu 5 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Peš (Matula, Sajdl), 18. Matula (Peš, Sedlák), 26. Peš (Matula, Sajdl), 38. Stehlík (Mojžíš), 50. Vaněk (Jurča, Mojžíš) – 38. Kuchta (Spratek), 45. Šuhaj (Kulhánek). Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Maloušek. Vyloučení: 10:11, navíc Kužílek a Černohous (oba HOD) 5 min + OK [HRUB], Přidal a Vala (oba HBR) 5 min + OK [HRUB]. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Střely na branku: 32:24. Třetiny: 2:0, 2:1, 1:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

SHK Hodonín: O. Haloda (Štěpanovský) – Miklík, Mojžíš, Sedlák, Žabčík, M. Haloda, Kužílek, Kobylík – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš, Sajdl – Kuba, Stehlík, Hložánek – Hlaváč, Charvát, Černohous – Venclík

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Balgalvis, Krejčí, Vala, Kulhánek, Kříž, M. Semrád – Přidal, Voříšek, Šuhaj – Milfait, Kozlík, Beneš – Szilva, Spratek, Chlubna – Ludvík, Kuchta

(Foto: Adam Krátký, shkhodonin.cz)

Hrozivá 1. třetina, pak zlepšení. Tábor ale na Kobře stejně padl

Domácí naskočili do utkání hodně aktivně a už v 5. minutě za to byli odměněni vedoucím gólem, když se z mezikruží trefil přesně do černého Dominik Šteiner. Hosté se trápili a před první sirénou obdrželi ještě dvě branky. Při přesilovce skóroval Marek Ryzák a po nahrávce zpoza brány mířil přesně k protější tyčce Šimon Antončík. Do 2. třetiny vyjel Tábor jako vyměněný a ještě před koncem první půlky utkání vyrovnal.

Radek Pechánek zužitkoval souhru s Josefem Urbancem, při přesilovce snížil dělovkou na nejtěsnější rozdíl Radek Seidl a o vyrovnání se postaral David Blažek. Kobra však bleskově odpověděla po krásné kombinaci gólem Jakuba Jedličky a z dorážky poslal domácí tým do trháku Šimon Antončík. Ještě před koncem prostřední části sice korigoval stav zblízka Jan Březina, ale při závěrečné power-play Kohoutů dal výsledku konečnou podobu Dominik Šteiner.

znak týmu 6 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Steiner (Tuma), 15. Ryzák (Steiner), 16. Antončík (Jedlička), 31. Jedlička (Matějček, Antončík), 39. Antončík (Jedlička, Kellner), 60. Steiner (Matějček) - 25. Pechánek (Urbanec), 29. Seidl (Matušík), 30. Blažek (Pechánek), 40. Březina (Seidl). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 37:29. Třetiny: 3:0, 2:4, 1:0. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC Kobra Praha: Bílek (Mouček) – Semrád, Vokurka, Steiner, Valter, Ryzák – Kellner, Jedlička, Antončík, Hlinka, Čurda, Matějček, Brejcha, Tuma, Hlinka, Matějek, Pulkrab, Pavel, Jindra

HC Tábor: D. Novák (M. Novák) – Duben, Tesař, K. Černý, Raiterman, Košař, Bouška, Pípal – Pechánek, Heřman, Škrdleta – Březina, Matušík, Seidl – Blažek, Kadilák, Urbanec

(Foto: hctabor.com)

Celková bilance s Táborem ve 2. lize od sezony 2000/2001

Počet odehraných zápasů: 24
Bilance: 12-2-3-8
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, 3:4sn, 8:1, 3:6, 2:6, 4:3, 8:0, 5:8, 3:2
Skóre: 105:77

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu