13. 8. 2017 | Ladislav Vácha

Starší dorost skolil doma Letňany! Letce zlomil ve 3. třetině

Starší dorostenci přivítali v dalším přátelském utkání pražské Letňany a z vítězství se radovali po venkovní výhře 5:4 po samostatných nájezdech i v odvetě. Na trefy Tomáše Kulhánka a Tomáše Kohouta (na snímku) sice dokázali Letci odpovědět dvěma brankami při přesilovkách, ale při oslabení vrátil Cachnínově družině vedení Jakub Košťál. Ve třetí třetině už hosté nedokázali zastavit soupeřovu gólovou smršť. Na konečných 6:2 pro Havlíčkův Brod uzavřeli Tomáš Křehlík, Dominik Vacík a Pavel Dudek. Příští utkání čeká mladé Bruslaře ve čtvrtek, kdy se představí na ledě Warrioru Brno. (Foto: Juniorský hokej)

Mladí Bruslaři na soupeře vlétli s velkou chutí a už ve 2. minutě pálil zblízka Adam Rybáček, ale přestřelil bránu. V 5. minutě poslal Tomáš Křehlík střílenou nahrávku před brankoviště, brankář Hamalčík vyrazil puk betony a Tomáš Kulhánek se z rychlé dorážky nemýlil. Zvýšit vedení domácích mohl Jakub Petržílka, ale z mírného úhlu na levé straně pálil jen do gólmana. Na druhé straně zahrozil Matěj Jelínek, jenže z bezprostřední blízkosti minul Rachůnkovu svatyni. Hosté se radovali z vyrovnání díky využité přesilovce. Po Jakubu Střeštíkovi se ujal za bránou kotouče Taisig, bleskově ji objel a zasunul hrací předmět k přední tyčce. Slibnou příležitost měl potom na holi Tomáš Křehlík, ale z otočky trefil jen tyčku letňanské brány.

Havlíčkův Brod si zahrál na začátku prostřední části přesilovku 5 na 3, ale nedokázal ji využít. Po většinu času byl aktivnější a snažil se hodně střílet, brankář Hamalčík však svůj tým držel skvělými zákroky. Z předbrankového prostoru střílel Tomáš Křehlík, jenže svůj projektil nasměroval jen do Hamalčíkových betonů. Nadvakrát z mírného úhlu na levé straně neuspěl ani Jakub Petržílka. Ze vzdálenosti několika kroků zakončoval i Tomáš Kulhánek, ale trefil jen Hamalčíkovy betony. V půlce zápasu oba týmy vystřídaly gólmany. Ve 34. minutě předvedli domácí pěknou akci a ujali se vedení. Tomáš Křehlík nahrál Tomáši Kulhánkovi, jehož ideální pas uklidil do odkryté brány Tomáš Kohout. Letňany ale brzy odpověděly, když při přesilovce prostřelil brankáře Newdvěda Jan Jeřábek. Letcům se pak vůbec nepovedla přesilovka, když poslednímu jejich hráči sebral kotouč Jakub Košťál a v oslabení zasunul puk pod Zeithamlovy betony.

Svěřenci trenéra Richarda Cachnína naskočili do třetí periody s odhodláním dotáhnout zápas do vítězného konce a to se jim dařilo parádně. Ve 44. minutě vypálil z mezikruží do Zeithamlových betonů Tomáš Kulhánek a Tomáš Křehlík skóroval z pohotové dorážky. Do samostatného úniku potom ujel Jakub Petržílka, ale svou střelu poslal jen do Zeithamlovy masky. Gólovku nevyužil ani Pavel Vaňous, který zblízka vyprášil betony gólmana Zeithamla. Broďáci se však přeci jen dočkali další trefy. Od modré čáry napřáhl mladší dorostenec Dominik Vacík a jeho zápěstní projektil skončil až v síti. Na konečných 6:2 uzavřel nádhernou individuální akcí Pavel Dudek, jenž se protáhl po levém křídle a své pěkné sólo zakončil nechytatelnou dělovkou z mezikruží přesně k tyčce.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pátek 11.8.2017 od 13:00
6:2
(1:1, 2:1, 3:0)
Havl. Brod - Letňany

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Kulhánek (Kohout, Krejčí), 34. Kohout (Kulhánek, Křehlík), 38. Košťál, 44. Křehlík (Kulhánek), 55. D. Vacík (Cachnín, Vaňous) – 9. Taisig (Střeštík), 36. Jeřábek (Lytvynov). Rozhodčí: Michal Habásko – Tomáš Krejčí, Miroslav Folvarský. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 59. Střely na branku: 50:29 (15:11, 21:10, 14:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2.

Sestavy

Havl. Brod

Rachůnek (od 30. Nedvěd) – Pejchal "C", Adam, Dudycha, Dvořák, Vaněk, D. Vacík, Hart – Křehlík, Kohout, Kulhánek – Vaňous, Cachnín, Petržílka – Košťál, Rybáček, Dudek – Houdek

Letňany

Hamalčík (od 30. Zeithaml) – Lytvynov, Střeštík, Schönbauer, Hlinka, Pelant, Taisig, Zedek – Jelínek, Soukup, Mařík, Janiurek, Jeřábek, Slavík, K. Pejchal, Tauber, Nárovec, Bezpalčenko

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu