5. 8. 2017 | Ladislav Vácha

Dobrý výkon, přesto těsná porážka. Starší dorost podlehl Slovanu

Starší dorostenci se po výhře v Letňanech představili v domácím prostředí, kde v rámci mezistátního přátelského utkání vyzvali na souboj slovenský Slovan Bratislava. Hosté se dostali do rychlého vedení, ale o rychlou odpověď se svou první trefou v brodském dresu postaral Pavel Vaňous. Slovan si ve 2. třetině vzal nejtěsnější náskok zpět, jenže Havlíčkův Brod předvedl po trefách Richarda Cachnína a Tomáše Křehlíka (na snímku) bleskový obrat. Soupeř však ještě před druhou sirénou vyrovnal a ve třetí periodě, v níž byl lepší, rozhodl o svém vítězství 4:3. Mladí Bruslaři předvedli dobrý výkon a zaslouží si za něj pochvalu. (Foto: Juniorský hokej)

Mladí Bruslaři nezačali vůbec dobře a v podstatě z první šance soupeře už ve 2. minutě inkasovali. Dominik Jendek vybojoval v rohu útočného pásma puk a našel před brankovištěm Petera Šándora, jenž sklepl kus černé gumy za záda bezmocného brankáře Arbelovského. Domácí se tím ale nenechali rozhodit a brzy se radovali z vyrovnání. Richard Cachnín vyhrál v útočném pásmu vhazování na Michala Kyncla, jehož střelu po ledě sice brankář Antala vyrazil betony, jenže na bleskovou dorážku Pavla Vaňouse už neměl šanci. A na havlíčkobrodské straně mohlo být vzápětí ještě veseleji, rána Tomáše Kohouta z pravého kruhu však jen zacinkala na vzdálenější tyčku. Broďáci potom ubránili těžké oslabení 3 na 4 a od 14. minuty měli k dispozici také přesilovku, ale nebezpečnější šanci si při ní nevytvořili.

Svěřenci trenéra Richarda Cachnína mohli na začátku prostřední části těžit z přesilové hry, ale ta se jim vůbec nepovedla. Po zaváhání na útočné modré čáře pláchl do samostatného úniku Peter Šándor a i s trochou štěstí propasíroval kotouč mezi Arbelovského betony. Bruslaři pak ale předvedli fantastický obrat! Ve 28. minutě vypálil z okraje kruhů Jakub Petržílka, jehož střelu ještě tečoval Marek Tecl. Gólman Antala vyrazil betony puk jen před sebe a Richard Cachnín z dorážky pohotově skóroval.

Už za 44 sekund posunul Lukáš Pokorný puk před bránu Tomáši Křehlíkovi a ten z dobré pozice rozechvěl síťku za Antalovými zády. Sám na bránu zanedlouho uháněl Marek Tecl, jenže brankář Antala ho vychytal. Ve 33. minutě oba týmy vystřídaly gólmany. Dominika Arbelovského nahradil Martin Nedvěd a do brankoviště Slovanu se místo Dominika Antaly postavil Hugo Haas. Gólman Nedvěd se mezi brodskými tyčemi ani nestihl pořádně rozkoukat a už na něj najížděl sám Martin Papaj, ale maskovaná opora domácích ho vychytala betony. V závěru druhé dvacetiminutovky už ale Slovan slavil. Michal Beňo poslal kolmici do jízdy Andreji Škultétymu, který se protáhl až před brankoviště a našel mezírku mezi Nedvědovými betony.

Havlíčkův Brod se ve třetí periodě značně trápil a hra se odvíjela jednoznačně podle bratislavského scénáře. Brankář Nedvěd dlouho držel své spoluhráče skvělými zákroky a několikrát zabránil pohromě úplně na poslední chvíli. V 54. minutě už byl ale krátký i on, když získal kotouč v rohu pásma Samuel Mojžíš a naservíroval lahůdkový pas jako na zlatém podnose Jakubu Uramovi, jenž zblízka z voleje trefil prostor pod břevnem. Domácí ještě zkusili závěrečnou power-play, ale k výraznějšímu ohrožení branky Slovanu už se neprobili.

Po skončení zápasu se jely samostatné nájezdy, které ovládli hosté z Bratislavy 2:1. Z brodského tábora se stal jediným úspěšným exekutorem Lukáš Pokorný, jenž vystřihl pěkný blafák.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pátek 4.8.2017 od 14:30
3:4
(1:1, 2:2, 0:1)
Havl. Brod - Slovan Bratislava

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Vaňous (Kyncl, Cachnín), 28. Cachnín (Tecl, Petržílka), 28. Křehlík (Pokorný) – 2. Šándor (Jendek), 25. Šándor, 38. Škultéty (Beňo), 54. Uram (Mojžíš). Rozhodčí: Jaroslav Žák – Petr Křivohlavý, Vít Stehlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 55. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4. Samostatné nájezdy: 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (33. Nedvěd) – Pejchal, Krejčí "C", Dudycha, Dvořák, Adam, Škareda, Brdičko – Křehlík, Kohout, Pokorný – Tecl, Cachnín, Petržílka – F. Houdek, Kulhánek, Dudek – Vaňous, Kyncl

Slovan Bratislava

Antala (33. H. Haas) – Papaj, Horváth, Roháček, Černák, S. Houdek, Csáder, Miklovič, Beňo, Hauser, Fiala, Mojžíš, Uram, Lepskij, Škultéty, Šándor, Jendek, Kocúrek, Abaffy, Pangrác, Jarukič

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu