3. 8. 2017 | Ladislav Vácha

Povedená premiéra! Starší dorost vyhrál přestřelku v Letňanech

Starší dorostenci se představili v prvním přátelském utkání na ledě Letňan a s Letci podali velmi dobrý výkon. Mladí Bruslaři se ujali vedení zásluhou Lukáše Pokorného, ale soupeř dokázal nepříznivý vývoj otočit. Parádní obrat se však povedl i hostům, když ve 2. třetině vstřelili slepené góly Richard Cachnín, Tomáš Kulhánek a Tomáš Kohout. Pražané však dvěma využitými přesilovkami vyrovnali a zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž vystřelil Havlíčkovu Brodu vítězství Tomáš Křehlík. Skvělou zprávou je to, že v dobrém světle se předvedly všechny brodské posily. Další přípravný duel čeká svěřence trenérů Richarda Cachnína a Jaroslava Bence už v pátek, od 14:30 hostí v domácím prostředí Slovan Bratislava. (Ilustrační foto)

Mladí Bruslaři začali skvěle a už v 6. minutě se radovali z vedení, když předvedl krásnou akci první útok. Tomáš Kohout přihrál Tomáši Křehlíkovi, který se protáhl po pravém křídle a v situaci 2 na 1 předložil lahůdkovou nahrávku před brankoviště volnému Lukáši Pokornému, jenž z voleje pohotově zavěsil pod víko. Letci ale brzy odpověděli, když hosté chybovali při rozehrávce, Jakub Mařík se uvolnil v prostoru mezi kruhy a hezkou střelou skóroval přesně k tyčce. Od modré čáry potom vyslal povedenou ránu Adam Dvořák, který protáhl Jeřábkovu vyrážečku. Nenudil se ani brodský brankář Dušan Krejčí, jenž musel předvést několik hbitých zákroků. Broďáci měli více ze hry a vytvářeli si hodně šancí. Šikovné ruce ukázal Jakub Petržílka, jenž se šikovně prokličkoval až před bránu a bekhendem prověřil pozornost gólmana Jeřábka. Velmi dobrý zápas odehrál obránce Štěpán Dudycha, jedna z letních posil. Nádhernou nahrávkou přes půl hřiště poslal do trháku Marka Tecla, ale ten s blafákem do forhendu neuspěl. Kapitán hostů se v závěru úvodní dvacetiminutovky ocitl sám před bránou, ale nastřelil jen brankáře Jeřábka.

Zatímco začátek první třetiny si mohl Havlíčkův Brod pochvalovat, úvod prostřední části mu nevyšel. Ve 22. minutě znovu chyboval v rozehrávce, a i když Daniel Vlček v samostatném úniku neprostřelil gólmana Krejčího, Jaroslav Srbek z bleskové dorážky už ano. Vyrovnání měl na holi aktivní Jakub Košťál, jenž se prosmýkl za obranu Letců, jenže zblízka trefil jen brankáře Jeřábka. Na druhé straně se blýskl i gólman Krejčí, který parádním semaforem vychytal samostatný únik soupeře. Bruslaři hráli aktivně a za svou snahu byli ve 34. minutě odměněni. Jakub Petržílka vypálil z otočky mezi kruhy a šikovnou tečí usměrnil letící kotouč za Jeřábkova záda Richard Cachnín. Rozjetí bojovníci z Kotliny potom měli přesilovku a rychle ji využili. Patrik Brdičko vykouzlil od modré čáry exkluzivní pas do levého kruhu Tomáši Kulhánkovi, jenž zápěstní ranou uklidil puk do odkryté brány. A než se stihli zaskočení Letci vzpamatovat, prostřelil brankáře Jeřábka z dorážky i důrazný Tomáš Kohout. Hru v početní převaze si potom vyzkoušeli i domácí a snížili na 3:4, když přesně do černého zamířil Martin Schönbauer.

Letňany naskočily do třetí periody s velkou chutí, vynutily si přesilovku a hned po vhazování se radovaly z vyrovnání. V levém kruhu se opřel do puku Matej Tauber a jeho projektil ještě nešťastně přizvedl pod horní tyčku bezmocného gólmana Rachůnka, který ve 31. minutě vystřídal svého kolegu Krejčího, vlastní spoluhráč. Defenzivu Letců pak znovu pozlobil Jakub Petržílka, ale tváří v tvář gólmanu Brugionimu neuspěl. Svou kvalitu musel zanedlouho ukázat také brankář Rachůnek, jehož skvělé zákroky zmařily několik nepříjemných střel zblízka.

Zápas dospěl až do prodloužení, v němž měli domácí velkou možnost rozhodnout při přesilové hře. Cachnínovi svěřenci se však velmi dobře ubránili a těžké chvíle přečkali bez úhony. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž své pokusy neproměnili Jakub Petržílka a Štěpán Dudycha. Neuspěli však ani exekutoři Letců a Broďákům tak vystřelil první vítězství v sezoně parádní střelou Tomáš Křehlík.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát... kolo, čtvrtek 3.8.2017 od 14:45
4:5sn
(1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)
Letňany - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Mařík, 22. Srbek (Vlček), 39. Schönbauer (Jelínek), 45. Tauber (Švach, Bezpalčenko) – 6. Pokorný (Křehlík, Kohout), 34. Cachnín (Petržílka, Dudycha), 36. Kulhánek (Brdičko, Škareda), 37. Kohout (Křehlík), rozh. náj. Křehlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 35:39 (5:12, 17:16, 11:10 – 2:1). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5sn.

Sestavy

Letňany

Jeřábek (od 31. Brugioni) – Hlinka, Štěpánek, Pelant, Schönbauer, Švach, Taisig, Zedek, Krutil – Janiurek, Kyclt, Soukup, Pejchal, Klíma, Bezpalčenko, Vlček, Srbek, Tauber, Mařík, Jelínek

Havl. Brod

D. Krejčí (od 31. Rachůnek) – Adam, Dvořák, Dudycha, Horák, Brdičko, Škareda – Křehlík, Kohout, Pokorný – Petržílka, Cachnín, Tecl "C" – Kyncl, Košťál, Vaňous – Kulhánek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu