7. 2. 2017 | Ladislav Vácha

Přijde osmá výhra v řadě a pomsta? Broďáci míří do Nymburku

Havlíčkobrodská družina hraje v poslední době ve skvělé formě a nic na tom nemění ani to, že občas nachystá srdečním soustavám svých fanoušků pořádně krušné chvilky. Názorným příkladem je zápas na ledě David Servisu, kde Bruslaři dokonali fantastický obrat až v úplném závěru. I tentokrát se vydají na led soupeře, ve středu 7. února se představí v Nymburku. Středočeši si vedou v tomto soutěžním ročníku velmi dobře a patří jim hezké 4. místo. Broďáci navíc mají tomuto soupeři co oplácet, protože mu v minulém vzájemném měření sil doma v Kotlině podlehli 3:5. Úvodní buly proběhne v 18:00, buďte u toho i vy!

NED Hockey Nymburk

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Nymburk (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Webové stránky klubu: klub.nedhockey.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po základní části, konec v předkole play-off (se Žďárem nad Sázavou 1:2 na zápasy)
Trenér: Pavel Bičiště

Sestava z posledního utkání: Matoušek (Nahodil) – Kříž, Knesl, Hes, Rittig, Saňa, Pýcha – Kuzďas, Stehlík, Barbora, Svoboda, Jandus, Eis, Smejkal, Ježek, Loučka
__________________________________________________________________________________

Minulé zápasy soupeře
M. Budějovice – Nymburk 5:1
Písek – Nymburk 2:3p
Nymburk – Pelhřimov 4:6
J. Hradec – Nymburk 2:6
Tábor – Nymburk 6:3
Všechny zápasy

Nymburk patří mezi tradiční druholigové účastníky. Hodně těží z toho, že drží dlouhodobě pohromadě základní osu mužstva a své řady na různých postech vhodně doplňuje. V minulém soutěžním ročníku skončili svěřenci trenéra Pavla Bičištěho na 8. místě jen o tři body za sedmým Havlíčkovým Brodem a v předkole play-off mohli profitovat z výhody domácího prostředí. Narazili ale na silný Žďár nad Sázavou, který ve vyřazovacích bojích nabral skvělou formu. Středočeši na svém ledě nezvládli rozhodující třetí utkání a po porážce 1:5 pro ně sezona skončila. Je jisté, že parta z malého městečka na Labi by se do play-off chtěla probojovat i v tomto soutěžním období.

Svěřenci kouče Pavla Bičištěho naskočili do tohoto soutěžního ročníku přímo pohádkově. Z úvodních dvanácti kol prohráli pouze dvakrát, a z toho jen jednou vyšli bodově naprázdno! Doma podlehli Táboru 3:4 až po prodloužení a v Kotlině díky famóznímu hattricku Lukáše Endála padli po výsledku 1:3. Vzápětí však následoval čtyřzápasový bodový půst, po němž se Nymburku rozhodně nedařilo tak, jako v prvotní části sezony. V poslední době ale mají výsledky hokejistů od řeky Labe znovu vzestupnou tendenci a jejich počínání stále bohatě stačí na krásnou 4. příčku v tabulce.

Soupiska Nymburku



V Táboře chytal za Nymburk zkušený Roman Matoušek. Naskočí i proti Brodu?
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

Nymburk dvakrát vedl, ale v Táboře i přesto nakonec padl

Středočeši začali u Jordánu parádně a v 8. minutě šli do vedení, když je při přesilovce rozjásal trefou od modré čáry Aleš Knesl. Jihočeši dokázali odpovědět na začátku druhé části, kdy našel skulinku mezi Matouškovými betony Martin Havran. Hosté však bleskově zareagovali a vzali si zpět ztracené vedení. Důrazně se natlačili před soupeřovo brankoviště a šťastně skóroval Jakub Kuzďas. Jenže Kohouti chtěli splnit roli papírového favorita a postupem času ji naplňovali. Po hezké individuální akci vyrovnal blafákem Jiří Severa a pomyslné misky vah překlopil poprvé na stranu Matušíkovy družiny Ladislav Hlaveš dělovkou od modré čáry. Ve třetí periodě sice udeřil po hezké nahrávce Jakub Matušík, ale hostům vrátil naději z trestného střílení Jan Stehlík. Tábor už však drama nedopustil, Aleš Krátoška a navrátilec Jan Boháč stvrdili jeho výhru a domácí tak vyhráli 6:3.

znak týmu 6 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 23. Havran (Březina, Boháč), 28. Severa (Matušík, Seidl), 36. Hlaveš (Seidl, Severa), 46. Matušík (Krátoška, Hlaveš), 54. Krátoška (Březina, Boháč), 60. Boháč (Krátoška, Havran) – 9. Knesl (Loučka, Pýcha), 25. Smejkal (Kříž), 49. Stehlík (TS). Rozhodčí: Škrobák – Klouček, Doležal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1192. Střely na branku: 37:34. Třetiny: 0:1, 3:1, 3:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 6:3.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Tesař, Duben, Černý, Hlaveš, Dvořák, Heršálek – Kellner, Mrkvička, Vaniš – Severa, Matušík, Seidl – Březina, Boháč, Krátoška – Blažek, Pechánek, Kýhos

NED Hockey Nymburk: Matoušek (Nahodil) – Kříž, Knesl, Hes, Rittig, Saňa, Pýcha – Kuzďas, Stehlík, Barbora, Svoboda, Jandus, Eis, Smejkal, Ježek, Loučka

Středočeši v Táboře bojovali jako lvi, ale nakonec prohráli 3:6 a jeli domů s prázdnou.
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

David Servis kousal, ale Bruslaři ho nakonec zlomili

Havlíčkův Brod nastoupil do utkání na ledě David Servisu hrozivě. Už ve 2. minutě prostřelil gólmana Nováka Petr Fleischman a v prostřední třetině zvýšil náskok Jihočechů z nařízeného trestného střílení Patrik Zayml. Brzy sice vstřelil kontaktní branku brodský kapitán Miroslav Třetina, ale domácím vrátil po ubráněném oslabení 3 na 5 dvoubrankový náskok Adam Vylíčil, jenž hezky zakončil slibné přečíslení. Pak už však mířili přesně do černého jen hokejisté z Kotliny. Dvěma brankami vyrovnal Miroslav Třetina, který zkompletoval hattrick, a geniálním pasem připravil i vítězný gól Luboše Voříška. Servismany, kteří se uchýlili k závěrečné power-play, pak dorazil střelou do prázdné brány Miroslav Duben.

znak týmu 3 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Fleischman (Marek, Zayml), 22. Zayml (TS), 32. Vylíčil – 26. Třetina (Kuchta), 44. Třetina (Semrád), 52. Třetina (Michálek), 57. Voříšek (Třetina, Michálek), 59. Duben. Rozhodčí: Stanislav Mertl – Tomáš Samuel, Josef Mertl. Vyloučení: 4:4, navíc Duben (HBR) OT 10 min. [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 2:1, 0:4. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:5.

HC David Servis České Budějovice: Spáčil (Bubeníček) – Škopek, Žáček – Chaloupka, Babchuk – Zich, Pessr – Šesták, Suchánek, Vylíčil – Fleischman, Zayml, Marek – Ferebauer, Bárta, Sumerauer – Volf, Čanda

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Vala, Kulhánek, Lacina, Bušek – Přidal, Třetina, Kuchta, Kozlík, Beneš, Navrátil, Voříšek, Michálek, Chlubna, Ludvík, Křížek

Bruslaře uklidnil na ledě David Servisu trefou do prázdné brány bek Miroslav Duben.

Rozhodly špatné přesilovky 5 na 3. Brod doma padl s Nymburkem

Havlíčkův Brod v úvodu utkání sice nevyužil dlouhou přesilovku 5 na 3, ale nemusel se tím trápit, protože potom otevřel gólový účet zápasu pohotově dorážející Filip Beneš. Následně však promarnil další výhodnou dvojnásobnou hru v početní převaze a stihl ho krutý trest, když Matěj Hes dojel vyražený puk dříve než gólman Novák a zblízka vyrovnal. Pomyslné misky vah však překlopil zpět na brodskou stranu David Kozlík, jehož povedená individuální akce skončila nádhernou střelou. Na konci první půlky zápasu však parta z Kotliny promrhala další přesilovku 5 na 3, což ji nakonec stálo bodový zisk.

Středočeši se znovu ubránili a v závěru druhé třetiny dokonali velký obrat. Z bezprostřední blízkosti nadvakrát uspěl Matěj Krejčík a po buly vykouzlil nechytatelnou dělovku zpoza hráče Martin Šimek. Nymburk potom soupeři ukázal, jak se nakládá se situací, kdy má na ledě o dva hráče více. Od modré čáry vypálil z voleje Jan Stehlík a jeho skvostná rána skončila v šibenici. Vzápětí sice ještě při oslabení snížil na nejtěsnější rozdíl po vynikajícím sólu Lukáš Endál, ale na konečných 3:5 uzavřel sekundu před závěrečnou sirénou Tomáš Jandus, který neomylně zamířil při power-play soupeře do prázdné brány.

znak týmu 3 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Beneš (Kozlík, Kuchta), 19. Kozlík (Vala, Pejchal), 46. Endál (Třetina, Duben) – 14. Hes (Šimek, Stehlík), 36. Krejčík (Svoboda, Kuzďas), 38. Šimek (Stehlík), 45. Stehlík (Saňa, Šimek), 60. Jandus (Šimek, Hes). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Laczko, Jan Pechánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:41. Diváci: 784. Třetiny: 2:1, 0:2, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek, Pejchal, Rubner – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Křížek – Tecl

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Janouš, Hes, Pýcha, Knesl "A", M. Novák, Saňa, Rittig – Šimek "C", Svoboda, Stehlík, Jandus, Eis, Bičiště "A", Barbora, Kuzďas, Krejčík

Bilance s Nymburkem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 26
Bilance: 15-1-2-0-8
Výsledky: 5:6, 5:2, 4:0, 1:0, 2:1p, 5:3, 4:2, 1:2, 2:2, 0:2, 2:3, 0:6, 3:1, 3:3, 2:4, 5:0, 5:1, 2:0, x7:0, x4:1, x4:3, 2:3, 6:0, 3:1, 6:1, 3:5
Skóre: 86:52

¨ "x" - hráno v rámci baráže nebo play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu