3. 2. 2017 | Ladislav Vácha

Brod míří pod Černou věž! Čeká ho předposlední David Servis

Zatímco v minulém kole čekala Bruslaře náročná bitva o první místo s Táborem, nyní budou muset obhájit zrádnou roli horkého papírového favorita. V sobotu 4. února se vypraví na jih Čech, kde se střetnou s předposledním David Servisem České Budějovice. Partě z Kotliny se proti tomuto soupeři daří, dvakrát ho porazila za plný bodový zisk a třetí vzájemný duel byl zkontumován v její prospěch poměrem 5:0, když soubor z jihočeské metropole do Kotliny vůbec nepřicestoval. Žádné podcenění si ale Kaňkovského svěřenci nemohou dovolit, Servismani už překvapili několik favorizovaných soupeřů. Své o tom dobře ví Písek, který doma tomuto soupeři podlehl v minulém kole 2:6. Úvodní buly proběhne v 18:00.

HC David Servis České Budějovice x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
19-3-2-6 bilance 8-0-0-23
9., 24 bodů umístění 1., 68 bodů
94:164 skóre 151:87
6:2 (Písek, venku) nejvyšší výhra 8:0 (Tábor, doma)
0:9 (Tábor, venku) nejvyšší prohra 5:8 (Tábor, venku)
Jiří Bárta – 25 bodů (9+16) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 68 bodů (22+46)
Adam Vylíčil – 12 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 24 gólů
Jiří Bárta – 16 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 46 asistencí
Lukáš Chaloupka – 16 bodů (1+15) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 36 bodů (9+27)
Petr Spáčil 4,88 (17 zápasů)
Hynek Kůdela 3,55 (11 zápasů)
Adam Provazník 5,67 (3 zápasy)
Bořek Bubeníček 10,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,67 (23 zápasů)
Michael Panec 3,48 (12 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – David Servis 10:3
David Servis – Kolín 3:4
M. Budějovice – David Servis 10:3
Tábor – David Servis 9:0
IHC Písek – David Servis 2:6
Všechny zápasy

David Servis České Budějovice je ve druhé lize nováčkem. Tým zpod Černé věže suverénně ovládl Krajskou ligu Jihočeského kraje a s přehledem postoupil do vyšší soutěže. V jeho barvách nastupuje celá řada hráčů, kteří mají bohaté zkušenosti z prvoligového týmu Českých Budějovic.

Aktuální jedničkou mezi tyčemi je jednadvacetiletý gólman Petr Spáčil, který tvoří brankářský tandem nejčastěji se svým zkušenějším kolegou Hynkem Kůdelou. Tři starty má na kontě devatenáctiletý talent Adam Provazník a jeden duel odchytal Bořek Bubeníček. Post nejproduktivnějšího beka zastává Lukáš Chaloupka (1+15), za nímž následují Josef Žáček (3+7) a Petr Zich (3+6). Mezi důležité defenzivní pilíře se řadí i Petr Škopek (2+3) nebo Milan Břečka (1+3). Ofenzivu táhnou Jiří Bárta (9+16), jenž vládne kanadskému bodování týmu, Patrik Zayml (6+15), Ladislav Marek (11+9), Jiří Hanzal (10+9) či nejlepší střelec a bývalý hráč Havlíčkova Brodu Adam Vylíčil (12+7).

David Servis měl jako nováček za hlavní cíl záchranu ve třetí nejvyšší soutěži a to se mu povedlo. Poslední Jindřichův Hradec už nemůže své propastné manko dohnat a bude muset tvrdě bojovat o uhájení druholigové příslušnosti pro příští soutěžní ročník. Celek z jihočeské metropole svého úhlavního konkurenta ze tří duelů hned dvakrát porazil a získal i další důležité body. V minulém kole senzačně vyloupil už podruhé Písek, kde zvítězil vysoko 6:2. Dvakrát si Servismani vyšlápli i na Kolín a porazili i Nymburk a Moravské Budějovice. Zajímavostí je, že ani jedno utkání Jihočechů zatím nedospělo do prodloužení nebo samostatných nájezdů.

Soupiska David Servisu



Gólman Petr Spáčil v Brodě dříve působil. Postaví se proti němu do brány?

David Servis brzy prohrával, ale v Písku vysoko zvítězil

Domácí odstartovali utkání na jedničku a v 7. minutě se ujali vedení, když tvrdou ranou skóroval Jan Sýbek. David Servis se dočkal vyronání pouhých 20 sekund před první sirénou, když ležícího brankáře Pipka překonal Jiří Hanzal. Hosté byli aktivnější a na konci prostřední části hned dvakrát udeřili. Při přesilovce 5 na 3 se trefil Petr Škopek a do trháku vzápětí poslal Servismany Petr Zich. Českobudějovičtí hokejisté dál pokračovali v dobrém výkonu a gólmana Hausera přivítali mezi tyčemi na začátku třetí periody dalšími dvěma brankami z holí Ladislava Marka a Josefa Žáčka. Na tříbrankový rozdíl sice snížil z dorážky Jakub Šuhaj, ale na konečných 2:6 upravil ranou od modré čáry Petr Zich.

znak týmu 2 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Sýbek (Dvořák), 47. Šuhaj (Sýbek) – 20. Hanzal (Matějka, Marek), 39. Škopek (Chaloupka, Marek), 39. Zich (Sumerauer, Bárta), 41. Marek (Hanzal, Matějka), 43. Žáček (Vylíčil, Suchánek), 52. Zich. Rozhodčí: Hucl – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 264. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:3. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6.

IHC Písek: Pipek (40.Hauser) – Hřebíček, Hanus, Červinský, Koutenský, Dvořák, Kozák – Urbanec, Suchan, Koupal, Šuhaj, Sýbek, Pašek, Kepka, Rod, Drda, Jiřinec

HC David Servis České Budějovice: Spáčil (Bubeníček) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Zich, Babčuk, Žáček, Pessr – Čanda, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Fleischman, Zayml, Matějka.

David Servis v Písku překvapil a získal všechny tři cenné body.
(Foto: ihcpisek.cz

Šlágr kola ovládl Brod, v bitvě o 1. místo přetlačil Tábor

Havlíčkobrodská družina začala s velkou chutí a brzy zvedla gólová stavidla, když geniální nahrávku od Luboše Voříška dostal David Michálek a zblízka se před odkrytou bránou nemýlil. Hosté poměrně rychle se svým sokem srovnali krok, když hezkou zápěstní ranou z mezikruží propálil gólmana Nováka Vojtěch Mrkvička. Bruslaři si vzali zpět ztracené vedení v 19. minutě, když se při přesilovce prezentoval přesnou dorážkou Patrik Přidal. A byl to právě on, kdo se stal obětí nechutného zákroku rozjetého Jakuba Krätzera, který brodského hokejistu zasáhl do hlavy. S pomstou přispěchal Kryštof Kulhánek, jenž se po bitce ohnal po sudím a rovněž dostal trest ve hře. Havlíčkův Brod byl lepší a v úvodu druhé třetiny odskočil Kohoutům na rozdíl dvou branek, když hezkou akci zakončil mezi Klestilovy betony Tomáš Chlubna. Potom předvedl další zákeřný faul Aleš Krátoška a rovněž putoval předčasně do sprch. Domácím se ale přesilovka nepovedla, když Tábor ujel do přečíslení a z dorážky snížil na konečných 3:2 Jan Březina.

znak týmu 3 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Michálek (Voříšek), 19. Přidal (Třetina, Voříšek), 26. Chlubna (Navrátil, Ludvík) – 6. Mrkvička (Kellner, Tesař), 34. Březina (Severa, Mrkvička). Rozhodčí: Vojtěch Král – Martin Musil, Roman Komínek. Vyloučení: 2:6, navíc Kulhánek (HBR) TH [NROZ] - Liška (TAB) 10 min. OT [NESP], Krätzer (TAB) TH [ZHK], Krátoška (TAB) 5 + OK [VRAŽ]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 689. Střely na branku: 37:27. Třetiny: 2:1, 1:1, 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Kříž, Duben "A", Kulhánek, Vala, Bušek – Přidal, Třetina "C", Kuchta – Voříšek, Michálek, Kozlík – Navrátil, Chlubna, Ludvík – Beneš, Křížek

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Liška, Hlaveš, Heršálek, Tesař, Dvořák – Vaniš, Mrkvička "A", Kellner "A", Severa, Matušík "C", Seidl, Březina, Krátoška, Kýhos, Blažek, Pechánek, Krätzer

David Servis do Kotliny nedorazil, zápas byl zkontumován

Jihočeši na poslední chvíli zápas odřekli. Kvůli rozsáhlé marodce neměli k dispozici dostatek hráčů a do Kotliny tak vůbec nepřijeli. Český svaz ledního hokeje zápas zkontumoval poměrem 5:0 ve prospěch Havlíčkova Brodu.

znak týmu 5 - 0 znak týmu

Bilance s David Servisem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 3
Bilance: 3-0-0-0
Výsledky: 4:0, 6:3, 5:0 (kontumace)
Skóre: 15:3

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu