30. 1. 2017 | Redakce

Akce Týden hokeje táhla, do Kotliny si našlo cestu přes čtyřicet dětí!

Zimním stadionem v Kotlině se v neděli odpoledne rozléhal dětský křik a smích. Akci Týden hokeje pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej pořádal Český svaz ledního hokeje a zapojila se do ní celá řada klubů ze všech koutů republiky, mezi nimiž nechyběl ani náš BK Havlíčkův Brod. Malé děti ve věku od čtyř do osmi let si užívaly zábavný program a odnesly si domů spoustu hezkých zážitků. Do Kotliny si jich našlo cestu přesně 44, což je velmi hezké číslo! (Foto: Luboš Vácha)

Zatímco děti se na začátku akce sešly v kabině, kde se rozdělily do tří skupin a zábavnou formou se seznámily s hokejovou výstrojí, pro rodiče byla nachystána prohlídka nedávno otevřené střelnice, kde hokejisté různých věkových kategorií pilují zakončení a stick handling.

Na akci Pojď hrát hokej dorazil i Lukáš Endál s dcerou Alicí, která slušně zvládá první krůčky na ledě.

Potom následovala v útrobách zimního stadionu část „na suchu“, při níž si děti na jednotlivých stanovištích vyzkoušely podlézání překážek, překračování balančních pomůcek a různá další cvičení, jež jsou nedílnou součástí každé správné hokejové rozcvičky. Vzápětí přišla na řadu krátká svačinka, oblékání do hokejové výstroje a nástup na led.

Děti absolvovaly rozcvičku, která je před bruslením nutností.

Na hrací ploše se dětem věnovali zkušení trenéři, kteří si pro ně připravili pestrou a bohatou tréninkovou náplň. A to jak pro ty, které dělaly své první hokejové krůčky, tak i pro ty, jež již mají velmi slušný bruslařský základ. Asistovali jim přitom i hráči z havlíčkobrodské mládeže, kteří pomáhali hlavně těm nejmenším. Potenciální malí hokejisté a hokejistky si vyzkoušeli sbírání míčků, slalom mezi kužely nebo střelbu na branku. Trenéři učili děti zábavnou formou, jak se mají pohybovat na ledě, a zdokonalovali i jejich bruslařskou techniku a práci s hokejkou. Zlatým hřebem bylo utkání brodských žáků, v němž se spolu střetli červení s bílými. Role sudího se zhostil David Kozlík starší, předseda klubu.

Bruslení probíhalo pod dohledem zkušených trenérů, děti si vyzkoušely několik zábavných cvičení.

Děti si domů odnesly nejen nové hokejové dovednosti a hezké zážitky, ale také dárky. Od organizátorů akce Týden hokeje dostaly reprezentační dresy se symbolikou projektu Pojď hrát hokej s možností vyplnění jména na zadní straně dresu a další drobné dárky jako samolepky, placky či sušenky. Celou akci můžeme jednoznačně hodnotit jako povedenou a prospěšnou jak pro její účastníky z řad dětí a rodičů, tak i pro pořádající klub BK Havlíčkův Brod.



Více informací najdete na webu www.pojdhrathokej.cz.

V nejbližších dnech najdete na našem webu rozsáhlou fotogalerii, video mapující průběh akce a videorozhovor s trenérem Jakubem Vencem!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu