30. 1. 2017 | Klub

Sólo Kraso Vysočina

Závodní sezóna krasobruslařek z Vysočiny je v plném proudu. Do soutěží v rámci Českého krasobruslařského svazu, Českého poháru a Poháru ČKS, se zapojila desítka krasobruslařek z našeho regionu. Jde o děvčata z Havlíčkova Brodu, Ledče nad Sázavou a Jihlavy, které od sezony 2016-2017 tvoří pevný tým sólistek Vysočiny. (Na snímku zprava: Lucie Sigmundová, Anna Prudková, Ruby Jane Fárka a Dominika Křížková)

Příprava sólových krasobruslařek z Vysočiny spočívá ve společných trénincích a soustředěních na ledě v Humpolci, Havlíčkově Brodě a Ledči nad Sázavou. Starší děvčata příležitostně trénují na ledě TJ Stadion Brno pod vedením PhDr. Petra Starce, zkušeného trenéra, který dohlíží především na techniku krasobruslařských skoků.

Nově nastavený systém měl přispět především ke zlepšení tréninkových podmínek děvčat, což se nám celkem podařilo. Bohužel, pro naši jedinou zástupkyni juniorského věku a jedinou sólovou krasobruslařku z Vysočiny, která je schopna konkurovat těm nejlepším, jsme podmínky vytvořit nedokázali. I přesto se osmnáctiletá Adéla nominovala svými vyrovnanými výkony na MČR 2017, které se koná tento týden v Náchodě. V konečném žebříčku juniorek Českého poháru je na velice pěkném šestém místě ze 40 závodnic ČR.

Velikou radost máme ze „čtyřlístku“ nejmladších žaček (8-9 roků), který tvoří Ruby Jane Fárka (BK Havlíčkův Brod), Anna Průdková (HC Ledeč Nad Sázavou), Dominika Křížková a Lucie Sigmundová (obě HC Dukla Jihlava). Děvčata se s obrovskou chutí pustila do soutěžení a při vzájemné podpoře dosahují skutečně výborných výkonů. Mezi nejlepší jejich výsledky patří medailové umístění na závodech v Liberci, Děčíně a Chomutově. Pro zajímavost uvádíme i další místa, kde zazněly názvy klubů, ze kterých děvčata pochází – Hradec Králové, Hodonín, Mladá Boleslav, Uherský Brod, Praha, Kopřivnice, Orlová a Slaný. V rámci Českého poháru soutěží havlíčkobrodská Alžběta Pavlasová, která byla schopna za krátký čas postoupit do nejvyšší soutěže v ČR.

Děvčata z Vysočiny soutěží i v rámci Českého poháru „B“ a projektu „Bruslička“. Do těchto soutěží se mohou zapojit děvčata, která s krasobruslením začala v pozdějším věku, nebo neměla ty správné podmínky či předpoklady. Přesto se jim daří a mají ze svého sportování radost. Mezi ně patří Aneta Kábelová, Petra Pokorná (obě HC Ledeč nad Sázavou), Scarlett Fárka (BK Havlíčkův Brod). Radost máme i z trenérské posily našeho týmu Elišky Pavlasové. Bývalá úspěšná krasobruslařka z Havlíčkova Brodu, která nyní studuje Masarykovu Univerzitu v Brně, věnuje svůj veškerý volný čas svým svěřenkyním. Díky Elišce se mohou řady krasobruslařek rozrůstat. Naší „novou posilou“ je nadějná šestiletá Karolínka Houfková.

Klub HC Ledeč nad Sázavou pořádá 11. února celorepublikové krasobruslařské závody – již 7. ročník Ledečské piruety. Naše nejmenší děvčata se závodů zúčastní a zveme tímto všechny příznivce krasobruslení. Krasobruslařské závody jsou rozloženy po kategoriích v průběhu celého dne (11.2.2017).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu