8. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Juniorka se střelecky trápila, ale v derby Ledeč nakonec skolila

Juniorka si chtěla napravit reputaci po vysoké porážce v Litomyšli, kde ve středu padla 1:6. V domácím prostředí přivítala krajského rivala z Ledče nad Sázavou a nutně potřebovala získat všechny tři body. Hosté se sice dostali do vedení, ale domácí dokonali obrat a vedli o dva góly. Svůj náskok sice ztratili, ale nakonec si ho vzali zpět a na druhý pokus už ho udrželi až do závěrečné sirény. Výhru 5:3 režíroval dvěma brankami Tomáš Cejpek, po jedné trefě si připsali Tomáš Nguyen, Michal Přibyl a David Bušek.

Mladí Bruslaři naskočili do zápasu aktivně a vytvořili si nadějné šance. Soupeře zlobili hlavně dobrým důrazem před brankovištěm gólmana Vacka, který musel likvidovat několik nebezpečných dorážek. Hosté poprvé zahrozili v 8. minutě, když měl dostatek času a prostoru mezi kruhy Jan Štěpán, ale jeho dělovku fantastickým semaforem zmařil gólman Kekula. Ledeč nad Sázavou čelila po většinu času mohutnému tlaku, ale na začátku 12. minuty otevřela gólový účet zápasu. Jan Štěpán narýsoval parádní pas na hůl Marka Havla, jenž si při samostatném úniku sjel až do mezikruží a nechytatelnou bombou zavěsil pod víko. Domácím potom nevyužili přesilovku, ale udeřili pouhé tři sekundy po jejím vypršení. Dušan Mendl vyslal kupředu Tomáše Nguyena, který zblízka nadvakrát překonal brankáře Vacka.

Havlíčkův Brod měl navrch i po přestávce a brzy se mu naskytla výhoda další přesilovky, kterou už přetavil v gólový úspěch a dokonal tak obrat. Dušan Mendl s Tomášem Nguyenem připravili ideální palebnou pozici pro Tomáše Cejpka, jenž mezi kruhy práskl na ose hřiště do puku, který odrazem o pravou tyčku bezmocného gólmana Vacka zaplul do sítě. Soubor z Kotliny dál tahal za delší konec pomyslného provazu a na začátku druhé půlky utkání utekl soupeři do dvoubrankového trháku. Po Vladimíru Szilvovi se probil k puku Michal Přibyl, který se štěstím došťouchal kotouč pod Vackovým betonem do brány, čímž vstřelil svou první branku v sezoně. Ledečští hokejisté však bleskově odpověděli a snížili na nejtěsnější rozdíl. Kapitán Marian Havel využil volného prostoru, když si najel až před brodskou bránu, rozhýbal si brankáře Kekulu a nekompromisně ho prostřelil.

Havlíčkobrodská družina i nadále diktovala tempo hry a mohla těžit z výrazné střelecké převahy, jenže sužovala ji neproduktivní koncovka a skvěle chytající brankář David Vacek. A mladé Bruslaře potrestalo v 51. minutě okřídlené hokejové přísloví "Nedáš - dostaneš!", když od modré čáry zkusil štěstí Pavel Beneš a Jan Štěrba před bránou usměrnil šikovnou tečí hrací předmět mimo dosah gólmana Kekuly, který měl zcela zakrytý výhled. Nerozhodný stav však trval jen chviličku, protože pak si vzal kus černé gumy pod patronát David Bušek a z bezprostřední blízkosti procedil puk přes Vackovu výstroj na místo určení. Velké uklidnění na havlíčkobrodské hole vnesla pojistka z 56. minuty, kdy kotouč vybojoval Tomáš Cejpek, pěkně se uvolnil a ze vzdálenosti několika kroků se trefil nádherně. Byl to jeho druhý přesný zásah, po němž domácí vedli 5:3. Hosté ještě nesložili zbraně a pokusili se snížit, ale Broďáky podržel dobrými zákroky brankář Kekula.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
David Bušek 1 0 1 0 2
Tomáš Cejpek 2 0 2 0 0
Martin Hynek 0 1 1 0 2
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 2 2 0 0
Lukáš Motl 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 1 1 2 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 1 0 1 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Vladimír Szilva 0 2 2 0 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 0 3 25 0 0

Ohlasy k utkání

II. B4. kolo, neděle 8.1.2017 od 17:15
ZS Kotlina
5:3
(1:1, 2:1, 2:1)
Havl. Brod - Ledeč nad Sázavou
Krajská liga mužů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 17. Nguyen (Mendl), 25. Cejpek (Nguyen, Mendl), 32. M. Přibyl (Szilva), 52. Bušek (Szilva), 56. Cejpek – 12. Marek Havel (Štěpán), 34. Marian Havel (Bambula), 51. Štěrba (Beneš, Křesťan). Rozhodčí: Miroslav Sedlák – Martin Vepřovský, David Urubčík. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Adam) – Mendl, Kříž, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Bušek, Lacina – Hynek, L. Vala, Jelínek, Szilva "C", M. Přibyl, Cejpek, M. Polák, Motl, Nguyen

Ledeč nad Sázavou

Vacek (Hanák) – Bucha, D. Vala, P. Beneš, Zmrhal "A", Šimůnek – Hubert, Hlavnička, Štěpán, Marian Havel "C", Marek Havel, Křesťan, Bambula, Krajíček, Zadražil, Štěrba

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu