3. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Bitva prvního s druhým! Brod čeká derby na žďárských Bouchalkách

Havlíčkobrodští hokejisté chtějí na třetí pokus zlomit prokletí a porazit v prestižním derby Vysočiny Žďár nad Sázavou. Plameny doma ovládly první vzájemné utkání této sezony 4:2 a lépe jim vyšla i odveta, když si z Kotliny odvezly dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Už tak třaskavou bitvu dvou krajských rivalů ještě okoření to, že Bruslaři vévodí tabulce skupiny Střed a Konečného svěřenci jim dýchají na záda ze druhé příčky. Nenechte si zápas na Bouchalkách ujít, znovu vás potřebujeme slyšet za svými zády! Úvodní buly proběhne ve středu 4. ledna v 18:00.

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Táborem 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

Sestava z posledního utkání: Sláma (Řehoř) – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Půža, Hort, M. Vítek – Střecha, Krupka, Kovářů, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Paták, Juráň, Malec, Červenka, Pazourek
__________________________________________________________________________________

SKLH Žďár nad Sázavou x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
12-4-2-5 bilance 15-2-2-5
2., 46 bodů umístění 1., 51 bodů
104:79 skóre 112:62
7:1 (J. Hradec, venku) nejvyšší výhra 8:0 (Tábor, doma)
3:8 (Písek, venku) nejvyšší prohra 5:8 (Tábor, venku)
Luboš Kunstmüller – 21 bodů (8+13) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 45 bodů (18+27)
Petr Beneš
Martin Červenka – 11 gólů
nejlepší střelec Lukáš Endál – 18 gólů
Lukáš Bureš
Luboš Kunstmüller
Martin Pleva – 13 asistencí
nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 31 asistencí
Petr Beneš – 20 bodů (11+9) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 28 bodů (9+19)
Jiří Sláma 3,24 (12 zápasů)
Milan Řehoř 3,18 (11 zápasů)
Robin Blažíček 4,32 (3 zápasy)
Martin Zelený 30,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,46 (16 zápasů)
Michael Panec 3,12 (11 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – M. Budějovice 2:1p
Písek – Žďár n. S. 3:7
Žďár n. S. – Pelhřimov 6:3
J. Hradec – Žďár n. S. 1:7
Žďár n. S. – Kolín 4:3
Všechny zápasy

Žďár nad Sázavou patří k tradičním druholigovým účastníkům. Plameny mají před nadcházející sezonou vysoko posazenou laťku, protože minulý soutěžní ročník jim vyšel na jedničku podtrženou. Obě derby Vysočiny s Havlíčkovým Brodem sice prohrály, když v Kotlině padly smolně 2:3 a v domácím prostředí musely skousnout soupeřův obrat na 2:5, a v základní části obsadily 9. místo, ale v play-off předvedly úžasnou krasojízdu. V předkole vyřadily bojovný Nymburk 2:1 na zápasy a ve čtvrtfinále po heroickém výkonu naprosto nečekaně vystavily stopku silnému Kolínu (konečný stav série 3:2), ve čtyřech utkáních je zdolal až účastník kvalifikace z Tábora (3:1).

V dosavadním průběhu soutěže toho nejvíce odchytal kvalitní gólmanský tandem Jiří Sláma - Milan Řehoř. V posledních utkáních dostává přednost prvně jmenovaný, ale proti Havlíčkovu Brodu pokaždé nastoupil jeho kolega a vychytal svému týmu dvě důležitá vítězství. Tři starty má na kontě také Robin Blažíček a čtyřminutovou zkušenost absolvoval mladý Martin Zelený. Ze zadních řad na sebe poutá největší pozornost Petr Beneš (11+9), který vládne kanadskému bodování obránců a před útočníkem Michalem Kaňkou (9+11) drží 2. místo v produktivitě celého týmu. Navíc společně s forvardem Martinem Červenkou (11+6) nastřílel nejvíce branek. Znamenitě si počínají i Martin Pleva (5+13) nebo Pavel Staněk (4+6), nejčerstvější zkušenost s brodským dresem má Josef Kolda (1+4). Největší počet bodů zatím nastřádal další bývalý Broďák Luboš Kunstmüller (8+13), jemuž sekundují Tomáš Střecha (8+11), Lukáš Bureš (6+13), Martin Gregar (7+10) či Ondřej Kovářů (7+8).

Plameny si vstup do tohoto soutěžního ročníku za rámeček nedají. V úvodním kole sice doma přetlačily silné Moravské Budějovice 4:2, jenže vzápětí utrpěly svou dosud nejvyšší porážku v Písku (3:8) a překvapivě nestačily před svými fanoušky ani na krajského rivala z Pelhřimova (2:5). O tehdejší nepohodě žďárských hokejistů svědčil i duel na ledě posledního Jindřichova Hradce, kde prohrávali už 3:7 a tři body urvali po senzačním obratu za těsný triumf 8:7 až 7 sekund před závěrečnou sirénou. Svěřenci Michala Konečného se potom ale rozjeli k neuvěřitelné jízdě a v současné době budí u soupeřů právem velký respekt. Z předešlých třinácti kol prohráli jen v Kolíně 5:6 po prodloužení a aktuálně drží úžasnou sérii devíti výher za sebou. Soubor z Bouchalek si přitom dvakrát vyšlápl i na Bruslaře, které doma porazil 4:2 a v odvetě zvládl lépe penaltovou lorerii na půdě Kotliny (4:3sn).

Soupiska Plamenů

Minulé derby v Kotlině dospělo až nájezdů, v nichž rozhodl o výhře hostů Tomáš Střecha.

Žďár třikrát ztratil vedení, ale Kozly nakonec doma přetlačil

Domácí prožili do utkání parádní nástup a už ve 2. minutě slavili vedení, když se z dorážky prosadil Luboš Kunstmüller. Plameny mohly jít vzápětí při přesilovce, jenže ji nevyužily a soupeř bleskově vyrovnal. Denis Kusý našel hezkým pasem Jakuba Semiráda, jehož rána z voleje zapadla za Slámova záda. Žďár nad Sázavou si vzal ztracený náskok zpět, na konci povedeného útoku přesně zakončil do odkryté brány Václav Půža. Kozlové však opět odpověděli. Po nastřelené spojnici z hole Petra Beneše založili hosté protiútok a ze skrumáže před bránou skóroval Lukáš Kozák. Bouchalky v prostřední části rozjásal po úniku Lukáš Bureš, ale Kolín srovnal krok ve třetí periodě po dorážce Jana Hanzla. V 54. minutě sice nevyužil velkou šanci Ondřej Kovářů, ale Lukáš Hort rychlým doklepnutím rozhodl divokou přetlačovanou.

znak týmu 4 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Kunstmüller (Červenka, Střecha), 8. Půža (Malec), 27. Bureš (Gregar), 54. Hort (Kovářů) – 5. Semirád (Kusý), 12. Kozák (Zumr), 48. Hanzl (Krajňák, Kusý). Rozhodčí: Skopal – Otáhal, Čelechovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 714. Třetiny: 2:2, 1:0, 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Půža, Hort, M. Vítek – Střecha, Krupka, Kovářů, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Paták, Juráň, Malec, Červenka, Pazourek

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Březina, Voženílek, Kadlec st., Barták, Skokan, Horyna, Havelka – Malý, Semirád, Starý – Pipek, Zumr, Kozák – Kusý, Krajňák, Černý - Jelínek

(Video: hokejzr.cz)

Rozhodly špatné přesilovky 5 na 3. Brod doma padl s Nymburkem

Havlíčkův Brod v úvodu utkání sice nevyužil dlouhou přesilovku 5 na 3, ale nemusel se tím trápit, protože potom otevřel gólový účet zápasu pohotově dorážející Filip Beneš. Následně však promarnil další výhodnou dvojnásobnou hru v početní převaze a stihl ho krutý trest, když Matěj Hes dojel vyražený puk dříve než gólman Novák a zblízka vyrovnal. Pomyslné misky vah však překlopil zpět na brodskou stranu David Kozlík, jehož povedená individuální akce skončila nádhernou střelou. Na konci první půlky zápasu však parta z Kotliny promrhala další přesilovku 5 na 3, což ji nakonec stálo bodový zisk.

Středočeši se znovu ubránili a v závěru druhé třetiny dokonali velký obrat. Z bezprostřední blízkosti nadvakrát uspěl Matěj Krejčík a po buly vykouzlil nechytatelnou dělovku zpoza hráče Martin Šimek. Nymburk potom soupeři ukázal, jak se nakládá se situací, kdy má na ledě o dva hráče více. Od modré čáry vypálil z voleje Jan Stehlík a jeho skvostná rána skončila v šibenici. Vzápětí sice ještě při oslabení snížil na nejtěsnější rozdíl po vynikajícím sólu Lukáš Endál, ale na konečných 3:5 uzavřel sekundu před závěrečnou sirénou Tomáš Jandus, který neomylně zamířil při power-play soupeře do prázdné brány.

znak týmu 3 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Beneš (Kozlík, Kuchta), 19. Kozlík (Vala, Pejchal), 46. Endál (Třetina, Duben) – 14. Hes (Šimek, Stehlík), 36. Krejčík (Svoboda, Kuzďas), 38. Šimek (Stehlík), 45. Stehlík (Saňa, Šimek), 60. Jandus (Šimek, Hes). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Laczko, Jan Pechánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:41. Diváci: 784. Třetiny: 2:1, 0:2, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek, Pejchal, Rubner – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Křížek – Tecl

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Janouš, Hes, Pýcha, Knesl "A", M. Novák, Saňa, Rittig – Šimek "C", Svoboda, Stehlík, Jandus, Eis, Bičiště "A", Barbora, Kuzďas, Krejčík

Brod v derby dvakrát vedl, nakonec zachraňoval jen bod

Bruslaři si chtěli po předchozí porážce na Bouchalkách spravit chuť a začali báječně, když je v 7. minutě poslal do vedení hezkou ranou z mezikruží Lukáš Endál. Hosté však ještě před první sirénou odpověděli, na konci pohledné přesilovkové kombinace vyrovnal ranou do odkryté brány Martin Kuřítko. Soubor z Kotliny naskočil do prostřední periody výtečně a získal zpět ztracené vedení, když Patrik Přidal učebnicově zakončil svůj samostatný únik. Plameny znovu rychle srovnaly krok, když se z dorážky prosadil Lukáš Bureš, a v poslední minutě druhé třetiny dokonaly velký obrat. Brodská obrana zaspala a Martin Kuřítko na čtvrtý pokus došťouchal kotouč za Pancova záda. Domácí se potom vehementně hnali za vyrovnáním a dočkali se ho, když se stal jejich hrdinou v 60. minutě Patrik Přidal. Prestižní derby dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž Žďáru nad Sázavou vystřelil bonusový bod Tomáš Střecha.

znak týmu 3 - 4sn znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Endál (Lacina), 21. Přidal (Třetina), 60. Přidal (Endál, Kozlík) – 18. Kuřítko (Gregar), 23. Bureš (Kunstmüller), 40. Kuřítko, rozh. náj. Střecha. Rozhodčí: Tomáš Veselý – David Potůček, David Urubčík. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 40:35. Diváci: 1218. Třetiny: 1:1, 1:2, 1:0 - 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4sn.

BK Havlíčkův Brod: Panec (41. Novák) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Kulhánek, Vala, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, F. Beneš – Ludvík, Chlubna, Křížek

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva "C", P. Beneš, Staněk "A", M. Vítek, Kolda, Smejkal, Půža, Hort – T. Střecha, Krupka, Kovářů, Červenka, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller "A", D. Vítek, Bureš, Kaňka, Jurák, Paták

Bilance s Plameny od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 11-0-2-3
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn
Skóre: 65:40

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu