28. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Brod čeká nepříjemný soupeř. Do Kotliny přijede zvedající se Vajgar

Havlíčkův Brod se už vyhoupl na druhé místo tabulky a na vítězství v Pelhřimově bude chtít navázat i v domácím prostředí. V sobotu 29. října od 17:00 přivítají Bruslaři v Kotlině poslední tým tabulky - Jindřichův Hradec. Jihočeši sice zatím nasbírali jen čtyři body, ale všechny v předešlých dvou zápasech. Doma ukořistili cenný bod proti Kolínu a naposledy šokovali naprosto nečekaným triumfem v Táboře. Nenechte si zápas ujít a přijďte soubor z Kotliny podpořit!

KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Založení klubu: 1929
Stadion: Zimní stadion Jana Marka (kapacita 4 000 míst)
Klubové barvy: bílá, modrá a žlutá
Webové stránky klubu: klhvajgar.cz
Umístění v poslední sezóně: 18. místo po ZČ
Trenér: Milan Mazanec

Sestava z posledního utkání: Formánek (Koreň) – Farka, Tržil, Pípal, Straka, Bureš, Růžek, Zderadička - Beran, Vantuch, Bílek - Pichler, Kundrát, Furch - D. Kohút, Heldák, Šmerha - Tejral
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x KLH Vajgar Jindřichův Hradec

znak týmu znak týmu
5-2-1-2 bilance 1-0-1-8
2., 20 bodů umístění 10., 4 body
37:25 skóre 24:59
5:0 kont. (Jindř. Hradec, venku) nejvyšší výhra 4:1 (Tábor, venku)
2:4 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 2:10 (Pelhřimov, venku)
Lukáš Endál – 19 bodů (11+8) nejproduktivnější hráč Ota Lazorišák – 10 bodů (6+4)
Lukáš Endál – 11 gólů nejlepší střelec Ota Lazorišák – 6 gólů
Miroslav Třetina – 13 asistencí nejlepší nahrávač Ota Lazorišák – 4 asistence
Tomáš Semrád – 13 bodů (3+10) nejproduktivnější obránce Tomáš Kohút – 3 body (2+1)
Čeněk Novák 2,35 (7 zápasů)
Michael Panec 3,21 (5 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michael Formánek 6,17 (4 zápasy)
David Pírs 7,39 (6 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
J. Hradec - Písek 1:4
Pelhřimov – J. Hradec 10:2
David Servis ČB – J. Hradec 6:4
J. Hradec – Kolín 1:2sn
Tábor – J. Hradec 1:4
Všechny zápasy

Jindřichův Hradec se minulým soutěžním ročníkem doslova protrápil. Jihočeši byli na druholigové scéně velkým otloukánkem a na své soupeře v naprosté většině případů zkrátka vůbec nestačili. Za základní část, v níž se hrálo 34 zápasů, dokázal Vajgar jen dvakrát vyhrát za plný bodový zisk a ve třech případech získal jeden bod. Shodou okolností jeden z nich právě proti Havlíčkovu Brodu, jemuž doma podlehl 1:2 až po prodloužení. Získal tak pouhých 9 bodů a s obrovskou ztrátou skončil v tabulce beznadějně poslední. Nakonec měl velké štěstí, že v soutěži zůstal, protože se nakonec kvůli příušnicím Pelhřimova nehrálo o udržení.

Kádr mužstva doznal před probíhající sezonou několika změn. Aleše Dvořáka, který vedl tým jako hlavní trenér a naskočil do hry i k několika zápasům, vystřídal na lavičce Milan Mazanec. O hlídání brankoviště se zatím podělila dvojice David Pírs - Michael Formánek, přičemž druhý jmenovaný pustil za poslední dva zápasy jen tři góly, čímž výrazně pomohl mužstvu k bodu proti Kolínu a výhře v Táboře. Jindřichův Hradec má k dispozici nesmírně mladý tým, v němž talentovaní hokejisté dostávají hodně prostoru. Z obránců si bodově zatím nejlépe vedou Tomáš Kohút (2+1) a Josef Bureš (1+1). Ofenzivu táhne hlavně nejproduktivnější hráč Ota Lazorišák (6+4), jenž je zároveň i nejlepším střelcem týmu a nejlepším nahrávačem. V Táboře v minulém kole zazářil také Petr Tejral (2+1), který během dvou startů udeřil už dvakrát.

Tento soutěžní ročník začal pro Vajgar naprosto hrůzostrašně. K úvodním dvou kolům proti Táboru a Havlíčkovu Brodu vůbec nenastoupil z provozně ekonomických důvodů a obě utkání byla zkontumována poměrem 0:5. Jihočeši si potom nevedli vůbec dobře, bodovat se jim nepovedlo ani se Žďárem nad Sázavou, nad nímž doma vedli už 7:3. Nakonec totiž museli skousnout porážku 7:8. Dvakrát schytali svěřenci kouče Mazance desítku, a to v Pelhřimově (2:10) a v Moravských Budějovicích (3:10). Vysočina tak pro tým zatím rozhodně není přitažlivou destinací. Velkým varováním jsou však předešlá dvě kola. Jindřichův Hradec nejdříve na svém ledě obral o bod Kolín, s nímž prohrál 1:2 až po samostatných nájezdech, a potom dokonce šokoval tříbodovým vítězstvím v jihočeském derby na ledě Tábora.

Soupiska Vajgaru

Gólman Michael Formánek pomohl skvělými výkony k bodu s kolínem a výhře v Táboře.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

David Kozlík: Vůbec nevím, co od soupeře čekat, ale musíme vyhrát

„Ze začátku se zdáli jako trochu odevzdaný tým. V posledních utkáních se ale zvedají, naposledy vyhráli v Táboře. Vůbec nevím, co od nich čekat, ale budeme chtít vyhrát,“ hlásí autor jednoho gólu v Pelhřimově David Kozlík.

„V Pelhřimově se nám už prosadila i další lajna, ne jenom ta první. Myslím si, že bychom soupeře měli doma porazit. Na dobré výsledky z minulých zápasů musíme navázat a potvrdit je. Je potřeba, aby se na výsledcích podílely všechny lajny. Sice jsme vyhrávali, ale zařizovala to hlavně první pětka. To je málo,“ má jasno zkušený obránce Miroslav Duben.

Vajgar šokoval trápící se Kohouty a od Jordánu si odvezl výhru

To byl průběh, který fanoušci rozhodně nečekali. Ve 14. minutě dostal hodně prostoru v útočném pásmu Aleš Furch a z otočky prostřelil gólmana Davida Nováka. Kohouti se sice snažili vyrovnat, ale místo toho inkasovali podruhé. Od modré čáry vypálil Petr Tejral a lehce tečovaná střela jedním z domácích hráčů skončila až v síti. Naději na zvrat sice vybojoval na začátku třetí periody z dorážky Radek Pechánek, ale Vajgar už překvapení dotáhl do konce. Znovu se trefil Petr Tejral po chybě obrany soupeře a definitivní pojistku přidal ranou do prázdné brány při hře bez brankáře hokejistů od Jordánu mladíček Tomáš Šmerha.

znak týmu 1 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 43. Pechánek (Havran, Severa) – 14. Furch (D. Kohút, Šmerha), 27. Tejral (Tržil, Beran), 45. Tejral (Furch), 60. Šmerha (Furch). Rozhodčí: Volf - Štětina, Oudes. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 926. Střely na bránu: 36:15. Třetiny: 0:1, 0:1, 1:2. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Tábor: D. Novák (27. Klestil) - Havran, Tesař, Hlaveš, Kanov, Duben, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Matušík, Točík - Blažek, Krátoška (41. Pechánek), Březina

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (Koreň) – Farka, Tržil, Pípal, Straka, Bureš, Růžek, Zderadička - Beran, Vantuch, Bílek - Pichler, Kundrát, Furch - D. Kohút, Heldák, Šmerha - Tejral

Vajgar se u Jordánu radoval celkem čtyřikrát a překvapivě na ledě favorita vyhrál.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Bruslaři ztratili třígólový náskok, ale nakonec brali tři body

Havlíčkův Brod prožil v Pelhřimově naprosto pohádkový začátek zápasu, už v 9. minutě vedl 3:0. Po nahrávce Filipa Navrátila se trefil Jakub Lacina, ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Lukáš Endál a svou první branku ze hry v sezoně vstřelil mladík David Michálek. Bruslaři ale potom polevili a soupeř ještě v úvodní dvacetiminutovce snížil na nejtěsnější rozdíl. Zblízka skóroval Filip Doležal a hezkou individuální akcí uspěl Petr Votápek. Soubor z Kotliny znejistěl a Medvědi dokonce dokonali obrat. V oslabení vyrovnal Miroslav Kopic a stejný hráč zanedlouho prostřelil pod betony i brankáře Nováka, který nahradil Michaela Pance. Srovnat se soupeřem krok dokázal při přesilovce Kukáš Endál a při početní výhodě se zapsal do střelecké listiny i David kozlík. Na to už domácí odpověď nenašli a po brance Miroslava Třetiny, jenž trefil odkrytou bránu při power-play soupeře, padli 4:6.

znak týmu 4 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Doležal (Dupljaku, D.Kasalý), 12. Votápek (D. Kasalý), 21. Kopic, 24. Kopic (Plachý) – 5. Lacina (Navrátil, Beneš), 8. Endál (Chlubna, Vala), 9. Michálek (Kuchta, T. Semrád), 29. Endál (Voříšek, T. Semrád), 38. Kozlík (Beneš, Navrátil), 60. Třetina (T. Semrád). Rozhodčí: Jaroslav Hornáček - Ondřej Doležal, David Klouček. Vyloučení: 9:8, navíc Marek Hadrava (PEL) OT + OK [NESP]. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 538. Střely na branku: 26:30. Třetiny: 2:3, 2:2, 0:1. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:6.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Groh (Černý) – Kalenda, Kubát, Port, D. Kasalý, Benýšek, Hájek, Srdínko, Adam – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava, Bezděk, Votápek, Kopic, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Siřiště, Kulík

BK Havlíčkův Brod: Panec (21. Novák) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Vala, Kulhánek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Navrátil, Voříšek, Michálek – Chlubna, Ludvík

Druhá děkovačka po vítězném #derby! 👏🏻 #BKHB #PELvHBR #DerbyVysočiny #výhra #sweetvictory 💪👈

Fotka zveřejněná uživatelem BK Havlíčkův Brod (@bk_havl_brod),

Brod k Vajgaru nakonec vůbec nejel, vyhrál kontumačně 5:0

Zápas byl z provozně ekonomických důvodů týmem z Jindřichova Hradce zrušen.

znak týmu 0 - 5 znak týmu

Bilance s Vajgarem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 11-1-2-0-9
Výsledky: 4:4, 2:6, 1:5, 2:4, 8:3, 1:7, 5:3, 1:2, 3:2, 5:4, 6:2, 1:0, 3:2, 2:2, 0:3, 4:3, x1:4, x1:3, x1:3, x4:2, 2:1p, 4:3, 5:0 kont.
Skóre: 65:68

"x" - hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu