25. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Brod čeká derby Vysočiny! Jede do doupěte bojovných Medvědů

Havlíčkobrodští hokejisté si v sobotu přivezli bod z kluziště silného Písku, který tak doma poprvé ztratil. Na cenný import by rádi navázali i v Pelhřimově, kde ve středu 26. října vyjedou v 18:00 k dalšímu derby Vysočiny. Bruslaři poměří síly s hodně nepříjemným soupeřem, který v minulém kole překvapivě zdolal silný Tábor. První vzájemnou bitvu vyhrála Totterova družina v Kotlině 2:1 po samostatných nájezdech. Pokud utkání neuvidíte na vlastní oči, můžete využít alespoň textový online přenos.

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo po ZČ
Trenér: Jan Dvořák

Sestava z posledního utkání: Groh (Černý) – Kubát, Port, D. Kasalý, Hájek, Srdínko, Adam, Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Dupljaku, Vysloužil, Bezděk, Siřiště
__________________________________________________________________________________

HC Lední Medvědi Pelhřimov x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
4-0-2-3 bilance 4-2-1-2
6., 14 bodů umístění 4., 17 bodů
34:34 skóre 31:21
10:2 (Jindř. Hradec, doma) nejvyšší výhra 5:0 kont. (Jindř. Hradec, venku)
2:9 (Kolín, venku) nejvyšší prohra 2:4 (Žďár nad Sázavou, venku)
Marek Hadrava – 11 bodů (7+4) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 18 bodů (5+13)
Marek Hadrava – 7 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 9 gólů
Martin Vysloužil – 7 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 13 asistencí
Vladimír Port – 4 body (3+1) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 10 bodů (3+7)
Christopher Groh 2,50 (5 zápasů)
Martin Černý 3,20 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,44 (6 zápasů)
Michael Panec 2,45 (4 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Písek - Pelhřimov 6:3
David Servis – Pelhřimov 2:4
Pelhřimov – J. Hradec 10:2
Kolín – Pelhřimov 9:2
Pelhřimov – Tábor 2:1
Všechny zápasy

Pelhřimov neprožil v minulé sezoně vůbec dobré období. Z úvodních třinácti kol vybojoval jen deset bodů, když ho trápil především vysoký počet obdržených branek. Hned v prvním zápasu schytali Lední Medvědi potupnou jedenáctku v Klášterci nad Ohří a desítku si přivezli z derby Vysočiny na ledě Žďáru nad Sázavou. Potom sice přišlo velké zlepšení a souboru z Vysočiny se začalo dařit, jenže posledních šest utkání základní části Medvědi ani nedohráli. Tým totiž zasáhla epidemie příušnic, kvůli níž byly všechny zbývající duely Medvědů zkontumovány poměrem 0:5. Výsledkem tak byl pád až na 13. místo tabulky západní skupiny.

Na druhou ligu hodně exotickou posilou se během mezisezonní přestávky stal gólman Christopher Groh, který pochází ze Spojených států amerických, kde se narodil v Cincinnati. Zatím si vede velmi dobře a je jedničkou. Záda mu kryje Martin Černý, stále ještě dvaadvacetiletý mladík. Z obránců si počíná zatím velmi dobře Vladimír Port (3+1), který je nejproduktivnějším zadákem. Brodským fanouškům určitě není potřeba představovat dlouholetého Rebela Jiřího Kubáta (2+2), jenž zastává v mužstvu pozici kapitána a hrajícího asistenta trenéra. Kanadskému bodování Medvědů a střelecké tabulce vládne Marek Hadrava (7+4), jenž si nesmírně rozumí se svým bratrem Martinem Hadravou (4+5). Přídomkem nejlepšího nahrávače se může pochlubit Martin Vysloužil (0+7).

Svěřenci mladého kouče Jana Dvořáka si zatím nevedou vůbec špatně. Hned v úvodním kole si přivezli cenný bod z havlíčkobrodské Kotliny a bodovat se jim podařilo i doma proti Moravským Budějovicím. Lední Medvědi splnili ošemetnou roli papírového favorita proti David Servisu České Budějovice (venku 4:2) a Jindřichovu Hradci (doma 10:2) a naposledy dokonce před svými fanoušky zaskočili rozjetý Tábor, proti němuž zvítězili těsně 2:1. Navíc v derby uhasili i žďárské Plameny, když vyloupili Bouchalky po výhře 5:2.

Soupiska Medvědů

Jedním z klíčových hráčů je bývalý Rebel, kapitán a hrající asistent trenéra Jiří Kubát.
(Foto: Tomáš Žáček, hokejpelhrimov.cz)

Medvědi předvedli skvělý výkon a překvapivě doma skolili Kohouty

Oba soupeři naskočili do zápasu s velkou chutí a fanoušci se dobře bavili útočným hokejem. Jako první se radovali hosté z Tábora, když ukázal své rychlé nohy David Kellner, protáhl se mezi přesilou protihráčů a zblízka prostřelil již bezmocného gólmana Groha. Pelhřimov hrál velmi dobře a dočkal se na začátku třetí periody vyrovnání. Tomáš Plachý vypálil od modré čáry a díky šťastnému odrazu skóroval. A vzápětí bylo v táboře Medvědů ještě veseleji, když se ze skrumáže před brankovištěm prosadil důrazný Vladimír Port. Hokejisté od Jordánu už na to nedokázali zareagovat a na Vysočině prohráli.

znak týmu 2 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 42. Plachý (Vysloužil), 43. Port (Votápek) – 11. Kellner. Rozhodčí: Veinfurter - Špringl, Pechánek. Vyloučení: 13:15, navíc Matušík (TAB) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 560. Střely na bránu: 32:31. Třetiny: 0:1, 0:0, 2:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Groh (Černý) – Kubát, Port, D. Kasalý, Hájek, Srdínko, Adam, Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Dupljaku, Vysloužil, Bezděk, Siřiště

HC Tábor: Klestil (D. Novák) - Černý, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Košař, Tesař - Kellner, Krátoška, Seidl - Severa, Matušík, Kýhos - Blažek, Točík, Březina

Hlavním hrdinou Medvědů se po výhře nad Táborem stal skvěle chytající gólman Groh.
(Foto: Tomáš Žáček, hokejpelhrimov.cz)

Písek doma poprvé ztratil, Bruslaři si odvezli domů bod

Největší pozornost byla před utkáním upřena na brodského kapitána Miroslava Třetinu, který už po půlminutě hry ranou z první propálil gólmana Kadlece a zaznamenal tak svůj 300. kanadský bod v dresu Havlíčkova Brodu, čímž se stal jeho nejproduktivnějším hráčem v historii. Písek však bleskově srovnal krok, když překvapivou tečí zaskočil gólmana Nováka Václav Pašek. Hostům se nabídla ještě v úvodní dvacetiminutovce přesilovka 5 na 3, kterou pohotovou střelou z voleje využil Patrik Přidal. Jihočeši se však nenechali rozhodit a v prostřední části vystřihli velký obrat. Postaral se o to hned dvěma trefami Jan Sýbek, který nejdříve využil soupeřovo zaváhání při vlastním oslabení a šest sekund před druhou sirénou nachytal utěšeným projektilem brankáře Nováka na švestkách. Ve třetí periodě prudkou střelou vyrovnal Lukáš Endál a zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V nich vystřelil hokejistům od řeky Otavy bonusový bod Jan Sýbek, jenž tak završil hattrick.

znak týmu 4 - 3sn znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Pašek (Urbanec, Šuhaj), 26. Sýbek (Slavík), 40. Sýbek (Vlček), rozh. náj. Sýbek – 1. Třetina (Endál, Přidal), 12. Přidal (Třetina, Endál), 44. Endál (Třetina, T. Semrád). Rozhodčí: Škrobák - Svoboda, Horažďovský. Vyloučení: 6:7, navíc Slavík (PIS) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 420. Střely na branku: 26:30. Třetiny: 1:2, 2:0, 0:1 - 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3sn.

IHC Písek: Kadlec (Kříž) – Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Pokorný, Koutenský – Slavík, Urbanec, Vlček, Sýbek, Koupal, Pašek, Šuhaj, Strnad, Duchoň, Rod

BK Havlíčkův Brod: Novák (11:33 - 11:57 Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vala, Mendl, Lacina, Kulhánek – Přidal, Třetina, Endál - Kuchta, Kozlík, Beneš - Navrátil, Voříšek, Michálek - Chlubna, Ludvík

Bruslaři nakonec první derby zvládli, Medvědy zdolali v nájezdech

Havlíčkův Brod nezačal vůbec dobře a už od 5. minuty s Pelhřimovem prohrával. Při hře 4 na 4 získal Tomáš Plachý puk a narýsoval před brankoviště parádní pas na Miroslava Kopice, který už si věděl rady a prostřelil zblízka brankáře Nováka. Bruslaři se dočkali vyrovnání na konci první třetiny, když Miroslav Třetina přihrál mezi kruhy Lukáši Endálovi, jehož dělovka zapadla přesně k tyčce. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž vystřelil domácím bonusový bod skvělým bekhendovým blafákem mladík David Michálek.

znak týmu 2 - 1sn znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Endál (Třetina), rozh. náj. Michálek – 5. Kopic (Plachý). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, David Potůček. Vyloučení: 10:8, navíc Chlubna a T. Semrád (oba HBR) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 774. Třetiny: 1:1, 0:0, 0:0 - 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1sn.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Ludvík, Kozlík, Beneš – Chlubna, Cejpek, Navrátil

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Groh (Černý) – Kubát "C", Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava – Bezděk "A", Kopic, Plachý "A" – Doležal, Dupljaku, Vysloužil – Šulák, Kulík, Siřiště

Bilance s Pelhřimovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 13
Bilance: 8-1-1-0-3
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3, 2:1sn
Skóre: 40:25

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu