24. 10. 2016 | Ladislav Vácha

To byla kanonáda! Mladší dorost uštědříl Písku čtrnáctku

Tak tomu se říká nedat soupeři vůbec žádnou šanci! Mladší dorost v domácím prostředí přivítal Písek, na jehož ledě vyhrál 12:0. Před utkáním byl jasným papírovým favoritem, což s přehledem potvrdil a dokonce znovu vyhrál o dvanáct gólů! Mladí Bruslaři tentokrát deklasovali Jihočechy 14:2, když jim gólově vyšla nejlépe třetí perioda. Čtyři přesné zásahy zaznamenal Tomáš Křehlík, jenž týmu vypomohl z extraligového staršího dorostu. Střelecky se skvěle dařilo i Marku Kopicovi, jenž vsítil hattrick. Dvě branky vstřelil Dan Fiala, po jedné trefě si připsali Matěj Trupl, Patrik Vacík, Tomáš Kulhánek, Pavel Dudek a Adam Rybáček.

Mladí Bruslaři začali skvěle a brzy vedli o dvě branky, když se během jednoho střídání hned dvakrát zapsal do střelecké listiny krásnými góly Marek Kopic. Snížit mohl z ojedinělé akce Vojtěch Šuhaj, ale vyprášil jen lapačku gólmanky Juřicové. Havlíčkův Brod na ledě dominoval a do první sirény udeřil ještě dvakrát. Od modré čáry skóroval hned po vhazování svižnou střelou Matěj Trupl a čtvrtou trefu domácích obstaral Tomáš Křehlík, jenž mužstvu vypomohl z extraligového staršího dorostu. Ještě před první sirénou si soubor z Kotliny vytvořil celou řadu dalších šancí, ale brankáře Buchtu už nepřekonal.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Havlíčkobrodská družina dál diktovala tempo hry, měla více ze hry a pravidelně prověřovala pozornost brankáře Buchty. Úplně bez práce ale nebyla ani brankářka Juřicová, jež vytáhla ze svého arzenálu několik povedných zákroků. Na další gól se čekalo až do začátku 37. minuty, když Dan Fiala našel zpoza brány hezkým pasem hůl Marka Kopice a ten završil svůj hattrick. Dočkal se i Písek, když brankářku Juřicovou poprvé prostřelil zblízka Lukáš Vokoun. Poslední slovo v prostřední části však patřilo domácím. Tomáš Kulhánek narýsoval geniální pas před brankoviště a Tomáš Křehlík se nemýlil.

Mladí Broďáci vstoupili fantasticky i do třetí periody, když si po nahrávce Marka Kopice vybruslil Dan Fiala na osu hřiště a z mezikruží se radoval po parádním angličáku, když se kotouč odrazil do sítě o tyčku. Ve 47. minutě znovu zaúřadoval sehraný tandem Tomáš Kulhánek - Tomáš Křehlík a druhý jmenovaný se po ideálním pasu dočkal hattricku. Mladí Bruslaři využili i přesilovku, když krásnou kombinací vyšachovali soupeřovu defenzivu a z bezprostřední blízkosti udeřil Patrik Vacík. O snížení se sice postaral z dorážky Šimon Kouba, ale domácí odpověděli pětigólovou smrští. Postupně ještě dopravili kotouč do sítě Tomáš Kulhánek, Dan Fiala, Pavel Dudek, Tomáš Křehlík a Adam Rybáček.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Brdičko 0 0 0 0 0
Pavel Dudek 1 2 3 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Dan Fiala 2 3 5 0 0
Martin Horáček 0 0 0 0 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Marek Kopic 3 3 6 0 0
Jakub Košťál 0 1 1 0 0
Tomáš Křehlík 4 0 4 0 0
Tomáš Kulhánek 1 2 3 0 0
David Matula 0 1 1 0 0
Filip Pártl 0 0 0 0 0
Adam Rybáček 1 1 2 0 0
Matěj Trupl 1 0 1 0 0
Patrik Vacík 1 1 2 0 0
Dominik Vacík 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Karolína Juřicová 60 0 2 0 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, neděle 23.10.2016 od 10:00
14:2
(4:0, 2:1, 8:1)
Havl. Brod - Písek
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Kopic (P. Vacík, Matula), 4. Kopic (Fiala), 9. Trupl (Rybáček), 11. Křehlík (D. Vacík, Dudek), 37. Kopic (Fiala), 40. Křehlík (Kulhánek), 43. Fiala (Kopic), 47. Křehlík (Kulhánek), 49. P. Vacík (Kopic, Fiala), 51. Kulhánek, 52. Fiala (Kopic), 52. Dudek, 58. Křehlík (Košťál), 59. Rybáček (Dudek) – 38. Vokoun (Řehoř), 50. Kouba (Andrle). Rozhodčí: Filip Honza – Miroslav Folvarský, Matěj Krejčí. Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1, 9:2, 14:2.

Sestavy

Havl. Brod

Juřicová (Král) – D. Vacík, Kerber, Matula, Trupl, Horáček, Dvořák – Kulhánek "A", Dudek, Rybáček, Kopic, Fiala, P. Vacík, Klofáč, Pártl, Košťál, Brdičko, Křehlík

Písek

Buchta (41. Špiler) – Brož, Keřka, Kroupa, Řezáč, Kacbunda, Smola, Kurfurst, Kajtman – Řehoř, Januška, Šuhaj, Andrle, Dub, Kouba, Lukeš, Kovanda, Kříž, Vokoun

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu